صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۸ - ۰۹ آذر ۱۳۹۷
یک مسئول غذا و دارو:

مونوکسیدکربن عامل 16 درصد مرگ‌های ناشی از مسمومیت‌‌‌ است

دبیر ستاد مرکزی اطلاع‌رسانی دارو و سموم سازمان غذا و دارو گفت: مونوکسید کربن عامل 12 تا 16 درصدی مرگ‌های ناشی از مسمومیت است. 
کد خبر : 330125

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وبدا، یسنا به‌منش با اشاره به اینکه مسمومیت ناشی از مونوکسیدکربن به دلیل  استفاده از وسایل گرمایشی گازسوز مانند بخاری، آبگرمکن و پکیج، در فصل سرما شایع است، اظهار کرد: بیش از 2 هزار نفر در سال گذشته به دلیل مسمومیت با مونوکسید کربن به بیمارستان‌های سراسر کشور مراجعه کرده و بر اساس آمار پزشکی قانونی کشور 766 نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.
 
وی افزود: براساس آمار سازمان پزشکی قانونی کشور، میزان مرگ ناشی از مونوکسیدکربن در 5 ماهه اول امسال به نسبت مدت مشابه سال گذشته 14.5 درصد کاهش داشته و از 207 نفر به 177 نفر رسیده است.
 
دبیر ستاد مرکزی اطلاع‌رسانی دارو و سموم سازمان غذا و دارو گفت: بیشترین تعداد مراجعات با مسمومیت مونوکسیدکربن در شهرهای تبریز، ارومیه و گلستان گزارش شده است. در سال 1396 حدود 2 هزار نفر به علت مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن به بیمارستان‌ها مراجعه کرده‌اند.
 
 وی با اشاره به اینکه مولکول‌های مونوکسیدکربن جای مولکول اکسیژن را در بدن گرفته و وارد اندام‌ها می‌شوند، تصریح کرد: بالا رفتن غلظت مونوکسید کربن در بدن سبب خفگی و مرگ می‌شود. همچنین بخاری‌هایی که با سوخت فسیلی کار می‌کنند و یا بخاری‌های بدون دودکش غیراستاندارد، تنورهای نانوایی، اجاق‌های گازی، موتورهای بنزینی و گازوئیلی، کباب‌پز زغالی و شومینه منبع تولید گاز مونوکسیدکربن هستند.
 
 به‌منش در مورد علائم مسمومیت با گاز مونوکسید کربن، توضیح داد: افرادی که بی‌هوش نباشند علائمی شبیه آنفولانزای مانند سردرد، تهوع، استفراغ، درد قفسه سینه و تاری دید پیدا می‌کند، به‌مرور زمان علائم به صورت خواب‌آلودگی، احساس ضعف، سرگیجه و بی‌حالی نمایان شده و در نهایت باعث تپش قلب، عدم توان تکلم، آسیب مغزی، تشنج و مرگ می‌شود.


انتهای پیام/4044/


انتهای پیام/

ارسال نظر