صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۰ - ۰۸ آذر ۱۳۹۷
یک مسئول قضائی:

دعوا، سرقت و کلاهبرداری جزو بیشترین جرائم در کشور است

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی قوه قضائیه از سرقت، دعوا و کلاهبرداری به‌عنوان بیشترین جرائم رخ‌داده در کشور نام برد.
کد خبر : 329963

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از قوه قضائیه، سید علی رفاهی در کارگاه توانمندسازی نهادهای مردمی در پیشگیری از خشونت گفت: بیش از 2 هزار عنوان مجرمانه در کشور از قتل عمد گرفته تا رانندگی بدون پروانه در سیستم CMS دادگستری ثبت شده است و سرقت مستوجب تعزیر، ایراد ضرب و جرح عمدی، توهین، تصادفات، تهدید، تخریب، کلاهبرداری، رانندگی بدون پروانه رسمی، خیانت در امانت و نگهداری مواد مخدر جزو 10 اتهام نخست کشور است.


وی همچنین افزود: 55 درصد جرم‌ها در این 10 عنوان اتهامی روی می‌دهد که چند فقره از آنها مظهری از مظاهر خشونت است.


مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی قوه قضائیه با بیان چهار آسیب اولویتی کشور یعنی طلاق، اعتیاد، مفاسد اخلاقی و حاشیه‌نشینی تصریح کرد: این آمار توجه ما را به پیشگیری هدایت می‌کند؛ البته برخی بر این باورند که اگر مجازات‌ها خشن و در حد اعلا باشد جرائم کاهش می‌یابد که این مورد برای جرائم خشنی مانند قتل و سرقت‌های خشن و مسلحانه مصداق دارد اما در بیشتر جرائم با مجازات صرف نمی‌توان آن جرم را از بین برد.


رفاهی با استناد به فرمایشات مقام معظم رهبری که آسیب‌ها یک شبه ایجاد نشده و نباید 30 سال منتظر ماند تا رفع شود، گفت: با وجود تعداد قابل توجه هیأت‌های مذهبی چرا نباید برنامه‌های آنان را به سمت پیشگیری سوق دهیم؛ 250 هزار مبلغ مذهبی در ماه محرم روانه شهرها و روستاها می‌شوند و با استفاده از ظرفیت این مبلغ‌ها می‌توان در تحقق اهداف پیشگیری گام موثری برداشت.


وی با بیان اینکه 108 هزار انجمن اولیا و مربیان در مدارس کشور فعالیت می‌کنند، افزود: دغدغه اصلی خانواده‌ها گذر از سد کنکور فرزندانشان است و هزینه‌های سرسام‌آور هم می‌پردازند تا فرزندانشان به دانشگاه راه یابند. اما چقدر برای اجتماعی کردن فرزندانمان هزینه کردیم؟ چه بسیار فرزندانی که وارد بهترین دانشگاه‌ها در کلان‌شهرها شده‌اند اما به دلیل اجتماعی نبودن، مشکلات جانبی زیادی برای آنان در کلان‌شهرها مانند تهران ایجاد شده است طوری که از درس و دانشگاه هم کناره‌گیری کردند.


انتهای پیام/4076


انتهای پیام/

ارسال نظر