نکوداشت معمار شهیر در دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از همدان، در این مراسم که با حضور شاگردان این مهندس فقید و دانشجویان و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی همدان برگزار شد، دو تن از شاگردان استاد پیشکسوت معماری به بررسی آثار طراحیشده توسط محمد قهوهای پرداختند.
محمد قهوهای متولد سال ۱۳۲۰ فوقلیسانس معماری از دانشکده هنرهای زیبایی دانشگاه تهران که سابقه شاگردی هوشنگ سیحون را نیز در کارنامه خود دارد فارغالتحصیل سال۱۳۴۸ بود.
وی فعالیت حرفهای خود را از سال ۱۳۴۴ آغاز کرد و تأثیرات ژرفی در عرصه معماری شهر زادگاهش همدان گذاشت. مدرسه آمنه، دبیرستان حجازی و صدها بنای مسکونی در شهر همدان از یادگارهای او هستند. قهوهای مدرس معماری در دانشگاه آزاد اسلامی همدان بود و شاگردانی خبره به جامعه معماری ایران تقدیم کرد.
محمد قهوهای در حالی در سال ۱۳۸۷ دار فانی را وداع گفت که با حضوری بالغبر۴۰ سال در عرصه معماری در شهر همدان، دهها اثر کمنظیر در این شهر از او به یادگار ماند؛ وی غالباً بهعنوان معماری که توانست با خلاقیت و شجاعتی مثالزدنی هویتی متعالی را در آثار خود با ترکیب نگاه اصیل ایرانی و نیز نوگرایی معماری روز جهان رقم زند یاد میشود.
در این مراسم از استاد مراد حنیفه هنرمند سنگتراش ۷۰ ساله همدانی که سابقه کار با استاد هوشنگ سیحون را در معماری بینظیر آرامگاه شیخالرئیس بوعلی سینا دارد تجلیل شد.
استاد مراد حنیفه متولد 1313 خورشیدی در همدان است، این هنرمند پیشکسوت و توانمند صاحب آثار بیبدیل و ماندگاری در استان همدان و کشور است که در گمنامی و سکوت در طول سالیانی دراز و پرمشقت در کنار معماران بزرگ ایران توانست طرحها و ایدههای زیبایی را بیافریند.
آرامگاه بوعلی و باباطاهر؛ دو نماد اصلی شهر همدان، یادگاری از معماران بزرگ کشور مهندس هوشنگ سیحون و مهندس محسن فروغی است که یک یک سنگهای این دو بنا بهدست مراد حنیفه تراشیده و کار گذاشته شده است.
بنای مقبره اوحدی مراغهای، مقبره الشعرای تبریز، مقبره ایرج میرزا، پایه ستون مجسمه فردوسی ودهها اثر ارزشمند دیگر از یادگارهای گرانبهای اوست. مراد حنیفه هفتاد سال سنگتراشی کرده است و امروز پس از هفت دهه میگوید: اگر اصرار خانواده نبود بازهم این کار را ادامه میدادم.
در ادامه این مراسم از برندگان مسابقه عکاسی بناهای محمد قهوهای در همدان تجلیل شد.
نمایش فیلم مستند از زندگی و مصاحبه با شاگردان محمد قهوهای بهعنوان آقایقهوهای و همچنین یک فیلم مستند از زندگی مراد حنیفه از دیگر برنامه این مراسم نکوداشت بود که به همت انجمن علمی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی همدان برگزار شد.
انتهای پیام/4062/
انتهای پیام/