صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۳ - ۰۷ آذر ۱۳۹۷
آنا بررسی می‌کند:

گرانی بی‌حساب و کتاب و رکود تورمی میهمان ناخوانده بازار مسکن

بازار مسکن با توجه به اینکه در حدود یک‌ماه و نیم گذشته نرخ ارز روند نزولی به‌خود گرفته است، همچنان در مسیر گرانی و رکود تورمی می‌تازد.
کد خبر : 329564

گروه اقتصادی خبرگزاری آنا؛ احمدرضا صباغی- بازار مسکن از حوزه‌های مهم اقتصادی در کشور است که همواره در طول سال‌های گذشته با فراز و نشیب‌های متعددی روبه‌رو بوده است.در شرایط کنونی و با توجه به کمبود عرضه و افزایش تقاضا در بازار مسکن، شاهد گران شدن روزانه قیمت مسکن در بنگاه‌های معاملاتی هستیم.


در حقیقت در سه ماه گذشته پس از اینکه نرخ ارز به‌صورت ناگهانی افزایش یافت، شاهد گران شدن خانه در نقاط مختلف کشور به‌خصوص کلان‌شهرهای بزرگ همچون پایتخت بودیم اما با فروکش کردن نرخ ارز در یک ماه و نیم گذشته، همچنان بازار مسکن در مسیر گرانی و رکود تورمی می‌تازد.


رکود تورمی بازار مسکن را می‌توان در این عامل جستجو کرد که قیمت مسکن گران شده است اما تعداد معاملات خرید و فروش مسکن در شهرهای بزرگ از جمله تهران نسبت‌ به سال‌های گذشته با کاهش چشمگیری روبه‌رو بوده است.


افزایش قیمت مسکن از یک‌طرف و دست‌نگه‌داشتن بسیاری از فروشندگان برای فروش املاک خود از طرف دیگر موجب شده است تا بازار مسکن در رکود تورمی شدیدی فرو برود.


به‌طور مثال در تهران متوسط قیمت خرید هر متر آپارتمان حدود هشت میلیون و 610 هزار تومان است که این قیمت نسبت به دو ماه گذشته 6.4 درصد و نسبت به سال گذشته 83.5 درصد رشد داشته است. قابل ذکر است تعداد معاملات فروش در کلان‌شهر تهران در ماه گذشته حدود 9 هزار و 400 مورد بوده است اما در قیاس با سال گذشته این آمار کاهش چشمگیری داشته است.


درحقیقت آمار بیانگر این موضوع است که بیش از 2 میلیون و 500 هزار مسکن مازاد در کل کشور وجود دارد اما همچنان شاهد افزایش قیمت مسکن در شهرهای مختلف ایران ازجمله پایتخت هستیم.


نکته مهم دیگر سبقت گرفتن ارزش ملک از تسهیلات ارائه شده به متقاضی برای خرید ملک است، به‌طوری‌که با توجه به تداوم گرانی در بازار مسکن، دیگر تسهیلات بانکی جوابگوی هزینه خرید مسکن برای متقاضیان نیست.


درواقع اگر تسهیلات مسکن به بخش ساخت‌وساز داده شود، می‌توان به تنظیم قیمت در بازار مسکن امیدوار بود، اما متأسفانه در شرایط کنونی وام مسکن به متقاضیان خرید اعطا می‌شود که وقوع این اتفاق در گران شدن افسارگسیخته مسکن در کشور مؤثر است.


انتهای پیام/4094/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
عین الله رمضانی
12:49 - 1397/09/07
برای تثبیت قیمت بازار میبایست قیمت های منطقه ای کنترل شود مثلا قیمت مسکن در منطقه ای از تهران که سال قبل این موقع 8 میلیون بوده امسال به 16 میلیون رسیده
کلانتری
12:48 - 1397/09/07
اگر تسهیلات هم به انبوه ساز داده شود باز مسکن را گران میکنند هیچ فرقی نمیکنه
احمد شیبانی
12:45 - 1397/09/07
متاسفانه بنگاه داران عاملان اصلی در گرانی بازار مسکنند و همچنین دلالان در حوزه مسکن