صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۱۷ - ۰۷ آذر ۱۳۹۷
یک آسیب‌شناس اجتماعی:

مصرف دخانیات راه رسیدن به آرامش نیست

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: برخی از نوجوانان و جوانان راه را اشتباه رفته‌اند و گمان می‌کنند با مصرف دخانیات می‌توانند به آرامش دست پیدا کنند.
کد خبر : 329499

مجید ابهری در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه برخی از جوانان با مصرف دخانیات به دنبال آرامش کاذب می‌گردند، گفت:‌ متأسفانه مصرف سیگار و قلیان در بین جوانان و نوجوانان به‌وفور دیده می‌شود.


این آسیب‌شناس اجتماعی گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد مصرف دخانیات در بین جوانان به چند دلیل رخ می‌دهد، برخی می‌خواهند خودشان را بزرگ‌تر از هم سن و سال‌هایشان نشان دهند و ادای روشنفکری درمی‌آورند. گروهی نیز می‌خواهند در جمع دوستانشان پذیرفته شوند و به همین دلیل در جمعی که به آن‌ها سیگار یا قلیان تعارف می‌کنند توانایی نه گفتن ندارند. اما دسته سوم برای آنکه مشکلات را فراموش کنند و به آرامش برسند کشیدن دخانیات را انتخاب می‌کنند.


وی با اشاره به اینکه در تغییر مقطع از نوجوانی به جوانی مصرف دخانیات بیشتر دیده می‌شود، ادامه داد:‌ مصرف دخانیات در نوجوانانی که وارد مقطع متوسطه می‌شوند و یا در سال اولی‌های دانشگاه بیشتر دیده می‌شود زیرا حس خود بزرگ‌پنداری دلیلی می‌شود تا نوجوان احساس کند که باید نسبت به قبل تغییر داشته باشد و این تغییر را می‌خواهد با مصرف مواد مخدر نشان دهد.


ابهری با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد معتادان اعتیاد خود را با سیگار شروع کرده‌اند، گفت: آموزش مهارت نه گفتن در مدرسه و دانشگاه می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از مصرف دخانیات داشته باشد.


وی در ادامه اضافه کرد: در مدارس و دانشگاه‌ها دانش‌آموزان از مصرف سیگار به‌صورت اجباری منع می‌شوند و این حالت آن‌ها را برای مصرف جری‌تر می‌کند. درصورتی‌که می‌توان برای حل این مشکل گروه‌هایی از خود دانش‌آموزان و دانشجویان شکل گیرد و آموزش از طریق گروه همسالان صورت گیرد.


این آسیب‌شناس اجتماعی با اشاره به اینکه برخی گمان می‌کنند که مصرف قلیان ضرر کمتری نسبت به سیگار دارد، ادامه داد: این تصور غلط متأسفانه سبب گسترش مصرف قلیان خصوصاً در بین زنان شده است. درحالی‌که مصرف هر قلیان برابر با کشیدن 200 سیگار به بدن ضرر می‌رساند.


انتهای پیام/4087


انتهای پیام/

ارسال نظر