صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۶ - ۰۷ آذر ۱۳۹۷
در گفتگوی اختصاصی با آنا:

سفیر آکرودیته لیتوانی از حمایت کامل اروپا از برجام خبر داد

سفیر آکرودیته لیتوانی در کشورمان از حمایت کامل اتحادیه اروپا از برجام خبر داد.
کد خبر : 329319

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، همایش همکاری دوجانبه علمی، فرهنگی و گردشگری میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری لیتوانی با حضور مقام‌های سیاسی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان دانشگاه‌ها، سفرای کشورهای اروپایی و مسئولان امور گردشگری از هر دو کشور برگزار شد.


همکاری‌های دوجانبه میان کشورمان و لیتوانی، دستمایه گفتگوی «آندریاس بروزگا» سفیر این کشور در ترکیه و همچنین سفیر آکرودیته لیتوانی در ایران با خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا بود تا در حوزه‌های همکاری‌های دوجانبه به گفتگو بنشینیم.


* آیا در بحث ارتقای سطح روابط سیاسی، به ایجاد سفارت در دو کشور فکر می‌شود؟


مشخصاً باید عرض کنم که چنین همایش‌هایی آغاز بسیار خوبی است تا سطح روابط سیاسی دوجانبه بالا برود. در حال حاضر ما یک کنسولگری افتخاری در تهران داریم که برخی امور هماهنگی را میان دو کشور به‌پیش می‌برد و امید دارم که اگر این سطح همکاری به این صورت تداوم پیدا کند ما شاهد افتتاح سفارتخانه‌های ایران و لیتوانی در پایتخت‌های یکدیگر باشیم. ما در حال حاضر در حوزه همکاری اقتصادی کمیته‌های مشخصی داریم که در حال مذاکره برای گسترش سطح همکاری‌ها هستند. اگر این کمیته‌ها در مذاکرات خود موفق باشند، سطح همکاری‌ها از سطح موجود بسیار ارتقاء خواهد یافت. می‌توانم به شما این نوید را بدهم که به‌زودی همایش بزرگی برای گسترش سطح همکاری‌های دو کشور در لیتوانی برگزار خواهیم کرد و در زمینه‌های علمی، گردشگری، فرهنگی و دانشگاهی به تبادل‌نظر خواهیم پرداخت و اگر این امور موفق باشند، مطمئن باشید همکاری‌های سیاسی نیز به سطوح بالا ارتقاء خواهد یافت.


* کشور ایران جمعیتی حدود 80 میلیون نفر دارد و این در حالی است که لیتوانی کمی بیش از سه میلیون نفر است. آیا لیتوانی ظرفیت همکاری‌های گسترده با کشورمان را دارد؟


درست است که جمعیت و اندازه جغرافیایی دو کشور اصلاً شباهتی به هم ندارند ولی ما در اینجا بحث کیفیت در رابطه را مهم می‌دانیم. بخش‌هایی که برای همکاری انتخاب شدند مشخصاً بخش‌هایی هستند که دو کشور می‌توانند در آن‌ها پیشرفت بسیار خوبی داشته باشند. این بخش‌ها بر اساس منافع مشترک تنظیم‌شده و آغاز راهی خواهند بود که به پروژه‌های بزرگ ختم شوند. درست است که لیتوانی در مقایسه با کشورهایی مانند چین و آلمان برای ایران ازلحاظ اقتصادی جذاب نیست؛ ولی زمینه‌های همکاری خوبی وجود دارد.


* در بحث تحریم‌های آمریکا علیه ایران، لیتوانی به‌طور مشخص چه سیاستی را در پیش خواهد گرفت؟


باید این را به‌طور مشخص عرض کنم که لیتوانی عضوی از اتحادیه اروپاست و هر تصمیمی که بروکسل درزمینهٔ تحریم‌های ایران اتخاذ کند، لیتوانی نیز از آن تبعیت خواهد کرد. در حال حاضر شاهد هستیم که اتحادیه اروپا به‌طور کامل از برجام حمایت می‌کند و خواستار تداوم این توافق است. لیتوانی نیز برجام را یک توافق بین‌المللی که ضامن ایجاد امنیت جهانی است می‌داند و از آن حمایت کرده و خواهد کرد.


* تحریم‌های آمریکا علیه ایران آیا مانعی بر سر روابط دوجانبه خواهد بود؟


این مشخص است که تحریم‌های آمریکا مانعی در مسیر توسعه روابط اقتصادی میان ایران و لیتوانی است و ما نیز نگران این موضوع هستیم و به بروکسل نگاه می‌کنیم تا ببینیم اتحادیه اروپا چه تصمیمی در این زمینه خواهد گرفت؛ اما همان‌طور که گفتم ما در آغاز کار هستیم و اموری که برای همکاری با ایران انتخاب کرده‌ایم، کمترین تأثیر را از تحریم‌ها می‌پذیرند. امیدوارم تا با گسترش سطح همکاری‌ها در اموری مانند فرهنگی و گردشگری سطوح همکاری اقتصادی نیز گسترش یابد.


* نگرانی‌هایی از همراهی لیتوانی با آمریکا به دلیل ترس از سیاست‌های روسیه در حوزه بالتیک وجود دارد؛ آیا این موضوع موجب مخدوش شدن روابط این کشور با ایران خواهد شد؟


لیتوانی عضوی از ناتو و اتحادیه اروپاست. آمریکا نیز یک متحد قدرتمند برای کشور ما محسوب می‌شود. ما به این همکاری با آمریکا احتیاج داریم و باید بگویم که همکاری‌های خود را در ابعاد مختلف با این کشور ادامه خواهیم داد اما هیچ‌گاه منافع ملی خود را فراموش نخواهیم کرد.


* اروپا مکانیسم مالی ویژه‌ای برای همکاری با ایران طراحی کرده است، آیا لیتوانی به‌طور مشخص تمایلی برای میزبانی از آن را دارد؟


باید بگویم که کشور ما ظرفیت کافی برای میزبانی از این مکانیسم را ندارد و به نظر من کشورهایی که تجارت با ایران برایشان بسیار مهم است درنهایت میزبان این سیستم مالی خواهند شد.


انتهای پیام/4106/4093/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر