صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یاران مهربان/ 123

شرحی بر تاریخ اجتماعی مردن

نویسنده کتاب «تاریخ اجتماعی مردن» مرگ را به مسئله­ و پدیده­‌ای اجتماعی بدل کرده که قابلیت بررسی تاریخی و اجتماعی دارد.
کد خبر : 328836

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، کتاب «تاریخ اجتماعی مردن» اثر «آلن کِلِهیر» و ترجمه قاسم دلیری است. کلهیر، دکتر داروساز و متخصص سلامت اجتماعی است و شاید تحصیلات او در نوع نگرش به موضوع و تأکیدش بر اسناد علوم انسانی در جریان نگارش این کتاب اثرگذار باشد.


او مرگ را به مسئله­ و پدیده­‌ای اجتماعی بدل کرده است که قابلیت بررسی تاریخی و اجتماعی دارد. کلهیر از این طریق نگاه انسان مدرن به مرگ را به بازی می‌­گیرد تا بتواند غبارزدایی، تصویری شفاف از مرگ ایجاد کند یا دست کم مخاطب را وادارد تا برای نگرشی نوین به مرگ به تلاشی سترگ دست یازد.


چنانچه در مقدمه این کتاب آمده است، این اثر تلاشی است برای این­که از تصاویر شکننده و موقت فردی فاصله بگیریم، نسبت به داستان مرگ انسان­‌ها زاویه دید گسترده‌­تری اتخاذ کنیم و الگوهای عمده مردن را در سرتاسر تاریخ خود بشناسیم و توصیف کنیم.


این خود نشان می‌­دهد نویسنده چه موضوع جذاب و معماگونه‌­ای را برای نوشتن انتخاب کرده است. مرگ؛ معمای بزرگی است که ذهن آدمی هنوز در پیچاپیچ آن گنگ و مبهم است.


کلهیر معتقد است مطالعه مرگ همچون خیره شدن به استخر، انعکاسی از تصویر را می‌نمایاند. از منظر وی، تصورات باستانی از مرگ و مسئولیت اجتماعی در پایان زندگی به شکل‌گیری تجربیات انسان از مردن می‌­انجامد. وی در چهار بخش کتاب از دوران سنگ، عصر یکجانشینی، عصر شهرنشینی و عصر جهانشهری خواننده را با خود به سفری در عمق تاریخ می‌برد و چالش‌­های عمده بشر را درباره مرگ می‌کاود.


هر بخش این کتاب نیز به سه فصل تقسیم شده است که هر فصل به مؤلفه‌­ای خاص آن مقطع از منظر نویسنده اختصاص دارد. بخش نخست شامل سه فصل ظهور آگاهی از مرگ، سفرهای آن‌جهانی: مرگ به مثابه مردن، چالش اول: پیش‌بینی مرگ است. بخش دوم نیز از سه فصل ظهور یکجانشینی، تولد مرگ خوب، چالش دوم: آماده‌ شدن برای مرگ تشکیل شده است.


سه فصل بعدی این کتاب نیز ظهور و گسترش شهرها، تولد مرگ خوب مدیریت‌ شده، چالش سوم: رام کردن مرگ هستند. بخش آخر نیز به گسترش فزاینده مدرنیته، تولد مرگ شرم‌آور، چالش نهایی: زمان‌بندی مرگ می­‌پردازد.


کلهیر با رویکردی تاریخی اجتماعی در این کتاب پیش می­‌رود و با سندمحوری چگونگی تحولات فکری نسبت به مردن را در هر مقطع می­‌کاود و این تغییر را در زمینه‌­ای تاریخی و اجتماعی بررسی می‌کند. نویسنده در این کتاب، به مطالعه‌ای جامع درباره اسناد علوم انسانی و بالینی درباره مرگ انسان می‌پردازد و بر مبنای رویکرد تاریخی خود، تصاویر امروزین مرگ بر اثر سرطان و مراقبت‌های پزشکی را در متن وسیع تاریخی، پزشکی و جهانی تحلیل می‌­کند.


کلهیر می‌­اندیشد اغلب مرگ­‌های امروزی، خوب مدیریت شده نیستند، آنچه امروزه رواج یافته است انواع مرگ‌­های شرم آور است، سرطان، بیماری قلبی یا علم پزشکی هیچ کدام معرف مرگ در دوره مدرن و بزرگ‌ترین آزمون‌های اخلاقی‌ آن محسوب نمی‌شوند بلکه فقر، سالمندی و طردشدگی اجتماعی به مهم‌ترین و اصلی‌ترین مؤلفه‌های مرگ در این روزگار تبدیل شدند. 


این کتاب در 424 صفحه با شمارگان 1100 نسخه و قیمت 38 هزار تومان توسط انتشارات ققنوس منتشر و روانه بازار شده است.


انتهای پیام/4072/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
حوریه
12:19 - 1397/09/05
ممنونم از معرفی این کتاب با موضوعی بدیع و نو آورانه. در سبد خرید کتابم اولین اولویت من است.
حسین
12:17 - 1397/09/05
این کتاب کتابی خوبی است که از دریچه‌ای متفاوت به مرگ می‌نگرد. تاریخ اجتماعی مردن مشکله انسان در هر عصر را درباره مرگ بررسی می‌کند. کاش می‌شد کتابهای دیگری در این باره نیز از متفکرین اسلامی یا ایرانی البته اگر باشد معرفی شود. سپاس
طلبه
11:14 - 1397/09/05
اثری خواندنی،علمی و بدیع درباره مرگ که با خواندن آن می توان از قرائت ها و روایت های دیگرگون و گاه متناقض از مرگ و جهان پس از آن مطلع شد. چنین آثار ی میتواند درک ما از پدیده‌های دینی را عمق و گسترش ببخشد.تاریخ اجتماعی مردن یک پژوهش جدی و در عین حال خوش خوان است که می‌تواند مورد استقاده همه علاقه‌مندان و پرسشگران و به‌ویزه طلاب حوزه‌های علمیه قرار بگیرد و من از خواندن این کتاب لذت بردم و باعث شد تا درک من از آن دسته از آیات قرآن که مرتبط با مرگ و معاد است عمیق‌تر شود. خواندن آن را به همه پژوهشگران علوم دینی، تاریخ و علوم اجتماعی توصیه می‌کنم. یاحق
شرسار
08:37 - 1397/09/05
منتظر معرفی کتابهای انکار قیامت هستیم