صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۴۳ - ۰۵ آذر ۱۳۹۷
سعید سبحانی*

رقیب ترامپ در انتخابات سال 2020 کیست

هنوز مشخص نیست که کدام چهره در حزب دموکرات، قدرت غلبه بر رقبای درون‌حزبی خود و تجمیع توان و ظرفیت طرفداران این حزب را در برابر ترامپ داشته باشد.
کد خبر : 328741

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا: «جو بایدن»، معاون رئیس‌جمهور سابق آمریکا برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری 2020 و حضور در کاخ سفید خیز برداشته است. این درحالی‌است که از افرادی مانند «هیلاری کلینتون»، «برنی سندرز» و حتی «جان کری»، وزیر امور خارجه اسبق آمریکا به‌عنوان دیگر نامزدهای حزب دموکرات در این آوردگاه انتخاباتی یاد می‌شود.


به‌تازگی نتیجه برخی نظرسنجی‌ها، نشان می‌دهد انگیزه «بایدن» برای شرکت در رقابت‌های انتخاباتی آتی افزایش یافته است.از سوی دیگر «جو بایدن» فردی است که خلاف «هیلاری کلینتون»، «کری» و «سندرز» تجربه حضور در انتخابات ریاست جمهوری ندارد . همین موضوع قدرت مانور وی را در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری 2020 دوچندان خواهد کرد. «جان کری» در انتخابات ریاست جمهوری 2004 به‌عنوان نامزد نهایی حزب دموکرات انتخاب شد و در مقابل «جرج واکر بوش» قرار گرفت. گرچه در ابتدا خوش‌بینی‌هایی از سوی طرفداران حزب دموکرات درباره پیروزی «کری» در این رقابت وجود داشت، اما این خوش‌بینی با مشخص شدن نتیجه اولیه انتخابات ریاست جمهوری رنگ باخت. درنهایت «بوش» توانست به‌آسانی در برابر «کری» پیروز شود و برای بار دوم به کاخ سفید راه یابد. 


«هیلاری کلینتون» دیگر سیاستمدار دموکرات نیز تاکنون دو بار تجربه شرکت در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را داشته است. وی یک‌بار در انتخابات درون حزبی 2008 در مقابل «باراک اوباما» رقابت را واگذار کرد و از راهیابی به دور نهایی رقابت با جمهوری‌خواهان بازماند. باوجوداین، «کلینتون» در انتخابات ریاست جمهوری 2016 به‌صورت فعالانه پای به رقابت‌های انتخاباتی گذاشت و در انتخابات درون حزبی دموکرات‌ها توانست با استفاده از لابی چهره‌های ارشد این حزب، «برنی سندرز» را شکست دهد و به دور نهایی رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری راه پیدا کند.


باوجوداین، «هیلاری کلینتون» در این رقابت شکست سنگینی را در مقابل دونالد ترامپ پذیرفت. شکست «کلینتون» در ایالاتی مانند «ویسکانسین»، فلوریدا، پنسیلوانیا و میشیگان جایی را برای برتری وی در آرای الکترال باقی نگذاشت. گرچه وی در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری 2016 در سطح آرای عمومی، حدود 3 میلیون رأی بیشتر از ترامپ کسب کرد، اما درنهایت کلید کاخ سفید در اختیار ترامپ، «مایک پنس» و دیگر همراهان رئیس‌جمهور جنجالی ایالات متحده قرار گرفت.


«برنی سندرز»، دیگر سناتور و سیاستمدار آمریکایی است که همچنان برای حضور در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری امید دارد. بیشتر نظرسنجی‌های انجام‌شده در آمریکا نشان می‌دهند «سندرز» در کنار «بایدن» شانس زیادی برای پیروزی در رقابت‌های درون‌حزبی و راهیابی به دور نهایی انتخابات دارد. «سندرز» و طرفدارانش درباره لابی‌گری‌های غیر قانونی و متقلبانه حزب دموکرات در حمایت از «هیلاری کلینتون» در انتخابات درون‌حزبی 2016 آگاه هستند. ازاین‌رو «سندرز» معتقد است وی در رقابت انتخاباتی قبلی مغلوب سران حزب دموکرات و نه «کلینتون» شد. همین موضوع انگیزه‌های «سندرز» را برای شرکت در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری 2020 افزایش داده است.


درهرصورت، در بیشتر نظرسنجی‌های انجام‌شده، «جو بایدن»، معاون رئیس‌جمهور سابق آمریکا از وضعیت خوبی در نزد طرفداران حزب دموکرات برخوردار است. مطابق نظرسنجی اخیر  شرکت «مورنینگ کنسالت» و «پولیتیکو» ، 26 درصد از دموکرات‌ها خواهان نامزدی «بایدن» و 19 درصد نیز خواهان نامزدی «برنی سندرز» هستند. این موضوع نشان می‌دهد احتمالاً شاهد رقابت نزدیکی در انتخابات درون‌حزبی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آتی باشیم. «بایدن» که هم‌اکنون 75 سال دارد، تصمیم قطعی خود را برای شرکت در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری 2020 اعلام نکرده است. باوجوداین، تحلیلگران امور داخلی آمریکا معتقدند وی در هفته‌های  آتی چنین اقدامی را به‌صورت رسمی انجام دهد. هنوز مشخص نیست که کدام چهره در حزب دموکرات، قدرت غلبه بر رقبای درون‌حزبی خود و تجمیع توان و ظرفیت طرفداران این حزب را در برابر ترامپ داشته باشد. باوجوداین، از اکنون مسجل است که رقابت درون‌حزبی دموکرات‌ها که از سال آینده میلادی آغاز می‌شود، سنگین و نزدیک خواهد بود. 


*کارشناس امور بین‌الملل


انتهای پیام/4033/
 


انتهای پیام/

ارسال نظر