صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
/ روی خط جشنواره موسیقی فجر/

کنسرت سراج با گلچینی از آثار خاطره‌ برانگیز/ اجرای بنیامین بهادری با بیست قطعه

حسام‌الدین سراج به همراه گروه موسیقی «بیدل» گلچینی از آثار خود را در شیراز و در قالب جشنواره موسیقی فجر اجرا می‌کند.
کد خبر : 3283

به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از ستاد خبری سی امین جشنواره بین المللی موسیقی فجر، حسام الدین سراج درباره حضورش در این جشنواره گفت: «اجرای ما امشب (بیست وپنج بهمن ماه) به همراه گروه «بیدل» در تالار حافظ شیراز برگزار می‌شود. در این اجرا مجموعه‌های از تصانیف و ساز و آواز را اجرا می‌کنیم. قطعه‌های این اجرا شامل گلچینی از آثاری است که از 20 سال پیش تا کنون اجرا کرده‌ام که همگی آنها توسط رامین کاکاوند آهنگسازی شده است».


این خواننده موسیقی ایرانی درباره قطعه‌هایی که در این اجر می‌خواند گفت: «در کنسرت شیراز قطعه‌هایی مانند «مستان سلامت می کنند»، «داغ جنون»، «ماه» و چند تصنیف دیگر را اجرا می کنیم. همچنین آوازهایی در دستگاه ماهور و نواز اجرا می‌شود. شعر آوازها از میان سروده‌های مولانا، حافظ و هوشنگ ابتهاج انتخاب شده است».


گروه موسیقی «بیدل» با خوانندگی حسام الدین سراج و آهنگسازی رامین کاکاوند در شب دوم، سی‌امین جشنواره موسیقی فجر و در تاریخ شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۳۰ در تالار حافظ به صحنه می‌رود.


کنسرت بنیامین با اجرای بیست قطعه


بنیامین بهادری خواننده موسیقی پاپ در سی‌امین جشنواره موسیقی فجر، 24 قطعه از تازه‌ترین آثارش را برای علاقمندان اجرا می‌کند. وی تاکنون چندین کنسرت در داخل و خارج از ایران اجرا کرده است.


گروه بنیامین بهادری در سی‌امین جشنواره موسیقی فجر، قطعات «لکنت»، «عاشق شدم»، «خاطره‌ها»، «اینم بـمونه»، «یادم میاد»، «بی‌اعتنا»، «من امشب می‌میرم»، «ترانه»، «آدم آهنی»، «شناسنامه»، «کجای دنیایی»، «من و تنها»، «عاشقی با تو»، «آهای تو»، «عشق آدم کش»، «ای وای دلم»، «صدای قلب تو»، «خواب»، «من لعنتی»، «رفیقا میگن»، «پرسه»، «لیلی در پاییز»، «هفته به هفته» و «شومینه» را اجرا می‌کند. آهنگ‌سازی این قطعات را بهادری برعهده داشته، تنظیم آنها را مرحوم نیما وارسته انجام داده و فرید احمدی ترانه‌سرای این قطعات است. گروه بنیامین بهادری روز 29 بهمن در دو نوبت ساعت 18:15 و 21 در برج میلاد تهران به صحنه می‌رود.


در بخش پاپ سی‌امین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر، سیزده گروه در جشنواره حضور دارند.


جشنواره ای برای تمام هنرمندان


دونوازی کلارینت و پیانو در بخش استعدادهای درخشان جشنواره موسیقی فجر با حضور کیمیا روهینا، آنیتا یعقوبی (نوازندگان کلارینت) و کیمیا محمدی (نوازنده پیانو) روی صحنه می‌رود. روهینا نوازنده کلارینت درباره این اجرا گفت: «ابتدا قطعاتی از بلاکواچ آهنگساز و کلارینتیست مجارستانی بعنوان یادبودی برای باخ ساخته است را اجرا می‌کنم. سپس قطعه دوئت کلارینت و پیانو که برنامه اصلی ماست را اجرا می‌کنیم. در این بخش قطعه‌ای از کارل برمن آهنگ‌ساز و کلارینتیست آلمانی را اجرا می‌کنیم».


وی اظهار کرد: «نخستین دوره‌ای است که در جشنواره موسیقی فجر روی صحنه می‌رویم و از این موضوع خیلی خوشحال هستیم. وقتی می‌توانیم در حضور استادان کارمان را اجرا کرده و برای بدست آوردن فرصت اجرای صحنه‌ای به نوعی با گروه‌های دیگر رقابت داشته باشیم، طبعا سعی می‌کنیم اجرای بهتری داشته باشیم و همین موضوع باعث می‌شود بیشتر تمرین کنیم و این اتفاق خوبی است».


وی حضور در جشنواره موسیقی فجر و اجرای موسیقی را فرصت خوبی برای نوازندگان و آهنگ‌سازان جوان دانست و افزود: « فکر می‌کنم به فرصت بزرگی دست پیدا کرده‌ام و همه سعی‌ام را می‌کنم که از این فرصت به بهترین شکل استفاده کنیم. به نظر می‌رسد بخش موسیقی کلاسیک جشنواره امسال در سطح بهتری است. نوازنده‌های بهتری در آن روی صحنه می‌روند و می‌توان شاهد جشنواره‌ای بهتر از سال گذشته بود.»


دوئت کلارینت و پیانو روز 26 بهمن ماه ساعت 15 در تالار رودکی روی صحنه می‌رود.


اجرای «تهران،ایرانی کوچک» به وسیله کودکان


مسعود نظر با گروه موسیقی آموزشگاه ارف، گوناگونی فرهنگ در شهر تهران را در قالب یک کنسرت – نمایش به روی صحنه می‌برد. نظر درباره شرکت در جشنواره موسیقی فجر گفت: «اجرا در چنین جشنواره‌هایی شور و حال عجیبی در کودکان و نوجوانان ایجاد می‌کند. زمانی که قرار می‌شود برنامه از حالت تمرین خارج و روی صحنه اجرا شود انگیزه و شور و شوق وجود آنها فرا می‌گیرد و سبب می‌شود تمرین و تلاش بیشتری داشته باشند. رفته رفته با اجرا روی صحنه اعتماد به نفس آنها هم بیشتر می‌شود و باور بیشتری نسبت به خود پیدا می‌کنند». ‌


نظر در ادامه گفت: «یکی از مهم‌ترین نکاتی که در این اجراها به کودکان و نوجوانان آموزش داده می‌شود آموزش کار گروهی است. در ارکسترهای این‌چنینی هر شخص می‌داند وظیفه جداگانه‌ای دارد و ساز مشخصی را می‌نوازد. اما در عین حال همه اعضا برای هدف واحدی تلاش می‌کنند. با این شرایط کودک می‌آموزد انفرادی کار و زندگی نکند، این امر روحیه همکاری و همیاری در کار گروهی را بین کودکان بالا می‌برد، نکته‌ای که شاید خلا آن را در میان بسیاری از افراد جامعه امروز مشاهده می‌کنیم».


مسعود نظر که در تمامی سی دوره جشنواره موسیقی فجر، هر سال به نوعی شرکت داشته است ادامه داد: «یکی از ویژگی‌هایی که در ذات موسیقی نهفته است انس و الفتی است که بین افراد ایجاد می‌کند. در یک ارکستر، موسیقی این ظرفیت را دارد که دوستی و همکاری بین اعضا به وجود آورد و هنرمندان انرژی این دوستی را در قالب اجرا به مخاطب منتقل می‌کنند».


گروه ارف به سرپرستی مسعود نظر روز 30 بهمن ساعت 18:15 در تالار ایوان شمس به صحنه می‌رود.


موسیقی عاشیقی در بخش نواحی


گروه موسیقی «دالغا» به سرپرستی چنگیز مهدی پور قطعات موسیقی عاشیقی را در جشنواره موسیقی فجر اجرا می‌کند. چنگیز مهدی پور سرپرست گروه موسیقی «دالغا» درباره اجرای این گروه در جشنواره گفت: «امسال نسبت به سال‌های قبل اجرای متفاوت‌تری خواهیم داشت، به این دلیل که تقریبا تمامی اعضای گروه تغییر کرده‌اند و سازهای بیشتری چون تنبک، دف و سازهای زهی به گروه اضافه شده است. همچنین در این مدت تکنیک گروه پیشرفته‌تر شده است و تنظیم‌های خوبی روی آثار انجام گرفته است».


وی افزود: «بیشتر قطعات از موسیقی نواحی و موسیقی عاشیقی است که این موسیقی به چهار قسمت حماسی، عرفانی، بزمی و عاشقی تقسیم می‌شود و ما در این اجرا از هر چهار بخش استفاده خواهیم کرد».


گروه «دالغا» روز 29 بهمن ماه در تالار ایوان شمس به روی صحنه می‌رود.


بیست اجرا در سومین روز جشنواره


فردا ( 26 بهمن ماه) 20 اجرا در قالب بخش‌های مختلف جشنواره در سان‌های رودکی، ایوان شمس، فرهنگسرای نیاوران، ارسباران، برج آزادی، برج میلاد و تالار وحدت به صحنه می‌رود. فردا چهار اجرا در بخش استعدادهای درخشان، شش اجرا در بخش رقابتی، یک اجرا در بخش بین‌الملل، یک اجرای ویژه بانوان، دو اجرا از نسلی دیگر، دو اجرا در بخش نواحی و پنج اجرا از بخش جنبی به مخاطبان جشنواره ارائه می‌شود.


در سومین روز جشنواره، تکنوازی پیانو (شقایق خانی‌پور)، تکنوازی ویلن (امین غفاری)، دونوازی ویلنسل و پیانو(محمدحسین غریبی) و تریو پیانو، کلارینت و ویولا (متین لادانی) ساعت 15 در سالن رودکی اجرا می‌شود. در همین سالن ساعت 18:30 ارکستر ذهی پاتیک به سرپرستی حمید بنی سعید و ارکستر پاسارگاد به سرپرستی امین غفاری در بخش رقابتی به صحنه می‌رود و ساعت 21:30 سالن رودکی میزبان رسیتال پیانو فرهنگ حکیمی‌نژاد است. ایوان شمس فردا ساعت 18:15 میزبان گروه زاگرس به سرپرستی ارج رحمانپور از بخش نواحی و ساعت 21 میزبان گروه ایرانی به سرپرستی پژمان طاهری از بخش جنبی جشنواره است.


گروه ژیوار به سرپرستی ژیوار شیخ‌الاسلامی که شرکت‌کننده در دو بخش بانوان و نواحی جشنواره است فردا ساعت 18:15 در فرهنگسرای نیاوران به صحنه می‌رود. فرهنگسرای ارسباران نیز ساعت 20 میزبان دو اجرا از بخش نسلی دیگر است. در این سالن تکنوازی سنتور کاوه شفیعی و نوای ارعنون به سرپرستی محمد عشقی به صحنه می‌روند.


برج آزادی ساعت 18:15 میزبان دلشدگان مشهد به سرپرستی رامین میلانی و همنوازان شهریار به سرپرستی ایمان محمدقاسم است. ساعت 21 در این سالن گروه‌ آوازی پاسارگاد به سرپرستی حامد فقیهی و آنسامبل سازی و آوازی همگام به سرپرستی فرزین عابدی به صحنه می‌روند. در سومین روز جشنواره از بخش پاپ جشنواره شهرام شکوهی و فرزاد فرزین به ترتیب در ساعاعت 18:15 و 21 در برج میلاد به صحنه می‌روند.


میزبانی شیراز برای اجراهای جشنواره‌ای


استان فارس برای یازدهمین بار میزبان برگزاری جشنواره موسیقی فجر می‌شود. محسن خباز مدیر انجمن موسیقی استان فارس گفت: «موسیقی به عنوان یک مولفه فرهنگی در استان فارس مورد توجه همه مردم است و مسئولان و هنرمندان همه تلاششان را برای پیشرفت این هنر در استان انجام می‌دهند.نمی توان انکار کرد که بسیاری از جنبش‌های ادبی و هنری کشورمان از شیراز آغاز شده‌اند. این اتفاق از عصر منوچهری، سعدی، حافظ شیرازی و دیگر بزرگان آغاز شده و هنوز هم ادامه دارد».


مدیر انجمن موسیقی استان فارس ادامه داد: «بافت فرهنگی شیراز همیشه بستر مناسبی را برای رشد هنر فراهم می‌کرده است و خوشبختانه اکنون هم با شرایط خوبی برای رویدادهای هنری و فرهنگی در استان روبه رو هستیم.در این استان همیشه برای موسیقی برنامه‌ریزی وجود داشته است. مسئولان به این هنر توجه دارند و سیاستگذاران هم نگاه عمیقی به جریان این هنر دارند. در چنین شرایطی مردم هم توجه کافی به موسیقی خواهند داشت و اهالی موسیقی هم طبعا همه سعی‌شان را خواهند کرد تا برای مردم آثار ارزشمندی خلق کنند. مجموع این شرایط موجب شده در استان فارس نوازندگان و آهنگسازان موفقی حضور داشته و در حال فعالیت باشند.دراین استان حدود 90 گروه موسیقی در حال فعالیت هستند.


سی‌امین جشنواره بین المللی موسیقی فجر همزمان با تهران در استان‌هایی چون همدان، البرز، ‌خوزستان ، فارس،‌ کهکیلویه و بویراحمد و گلستان برپا می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر