پیش نویس سند سیاستی اجرایی اشتغال پایدار به دولت ارائه میشود/ تعداد زنان شاغل تنها ۳.۱ میلیون نفر است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در همایش کارآفرینی زنان استان کرمان در هفته فرهنگی اقتصادی کرمان در برج میلاد تهران از تهیه پیش نویس سند سیاستی اجرایی اشتغال پایدار خبر داد و گفت: معاونت امور زنان و خانواده، توسعه کارآفرینی و افزایش نرخ مشارکت اقتصادی زنان را از اولویتهای کاری خود قرار داده است.
مولاوردی افزود: کارگروهی در این زمینه در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تشکیل شده که خوشبختانه پیشنویس سند سیاستی اجرایی اشتغال پایدار نیز آماده و به زودی به دولت ارائه داده خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار را با هدف آموزش کارآفرینی دنبال میکنیم که این طرح هم اکنون به صورت پایلوت در شهر ری در حال اجرا است، یاد آور شد: باید تغییر ذهنیتی در جوانان ما به وجود آید که به جای استخدام به توان و خلاقیت خود تکیه کرده و در توسعه جامعه نقش داشته باشند.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: در سالهای اخیر پمپاژ واردات ارزان با دلارهای نفتی؛ موجب شد زنان سهم زیادی را از اشتغال از دست بدهند و به تدریج تعداد زنان شاغل ما کاهش یافته به طوری که در سال گذشته تعداد زنان شاغل کشور به ۳.۱ میلیون نفر رسید که از این حیث در شرایط مناسبی قرار نداریم.
وی یکی از راههای خروج از این معضل را کارآفرینی دانست که میتواند در ذهن جوانان انقلابی به وجود آورد و گفت: با شبکه سازی، کار تیمی و تخصصی جوانان میتوانند در شکستن تصورات کلیشهای رایج درباره کار قدم بردارند که قطعا در حوزه زنان میتوانیم این امر را تسری دهیم.
وی افزود: ضرورت تغییر نگرش نسبت به کار، شغل و بهرهوری امری بسیار مهم است که در معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری به ویژه در حوزه بانوان فارغ التحصیل توجه ویژهای به این موضوع میشود و سعی شده از این ضرورت غفلت نشود.
مولاوردی با تاکید بر اینکه سیستم دولتی ما کشش بیش از این را برای استخدام و کارمند دولتی بودن ندارد، خاطر نشان کرد: متاسفانه در گذشته ضرورت کارآفرینی را ندانستهایم اما در دولت یازدهم تمام توان را برای افزایش توانمندی اقتصادی بانوان خواهیم گذاشت و سعی میکنیم نگاه را به شغل و کارآفرینی تغییر دهیم.
وی گفت: کارآفرینان موفق و بخش دولتی مسئولیت دارند به دولت برای تغییر این نگاه کمک کنند زیرا فصل مشترک همه جناحها و گروهها بحث کارآفرینی است و باید تلاش کنیم که این کار به طور احسن در جامعه پیش برود.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه نزدیک به ۷۰ درصد بخش کشاورزی را زنان اداره و مدیریت میکنند، افزود: این در حالی است که در حوزه صنعت که مردان به زنان ترجیح داده میشوند، با تعطیلی کارخانهها و کاهش تولید، روبه رو هستیم.
وی یادآور شد: لطمههای زیادی در سالهای اخیر از دلارهای نفتی خوردیم که پس از توافق و نیاز کشور به جذب سرمایهگذاری خارجی، باید شرایط را طوری مهیا کنیم که برای آبادانی و توسعه کشور سرمایه جذب کنیم نه اینکه برای توسعه رو به سمت واردات و آن هم وارداتی بیرویه برویم که این موارد قطعا به اشتغال زنان آسیب زده است.
مولاوردی یادآور شد: فرصتهای جدیدی پیش روی ما قرار گرفته که باید با افزایش دسترسی به تکنولوژی و با ایجاد نگرش توسعه پایدار مبتنی بر منابع روی زمین و سرمایه انسانی بتوانیم کشور را با سرعت بیشتر به سوی پیشرفت و توسعه سوق دهیم که در این راستا، اقتصاد دانش بنیان مطرح میشود که دیگر در اینجا نمیتوانیم تفاوتی بین زن و مردی که به دانش مسلح است، قائل شویم.
وی تاکید کرد: به وسیله فناوری جدیدی که در اختیار ما قرار گرفته است، کارآفرینان میتوانند با سرمایه اندک درآمد بیشتری را رقم بزنند که این موضوع باید مورد توجه بانوان فارغ التحصیل قرار گیرد و همه باید تلاش کنیم که به اشکال نوین، کارآفرینی را مورد توجه قرار دهیم.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه دولت یازدهم به دنبال تحقق رویکرد اعتدال است، گفت: ویژگی برنامه ششم توسعه موضوعات خاص است که محرک توسعه بوده و موانع را از پیش رو برخواهد داشت که خوشبختانه در این زمینه ظرفیت حوزه زنان و خانواده بسیار چشمگیر بوده و اهمیت زیادی نیز در دولت یازدهم به این موضوع داده شده است.
به گزارش آنا، جشنواره فرهنگی اقتصادی استان کرمان که ۱۶ مرداد در برج میلاد تهران افتتاح شد تا ۲۳ مرداد ادامه دارد.
انتهای پیام/