صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۰ - ۰۱ آذر ۱۳۹۷

 سوئیفت و سابقه آن با ایران

شروع دور دوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران و تأکید بر مسدود کردن دسترسی سیستم بانکی ایران سبب شد که عبارت سوئیفت به اصطلاحی پرکاربرد در میان اخبار تبدیل شود.
کد خبر : 327860

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، در ژانویه 2012، گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای موسوم به یوآنی از سوئیفت خواست همه روابط خود با بانک‌های ایرانی ازجمله بانک مرکزی ایران را متوقف کند.


یوآنی که یک اتحادیه صهیونیستی به‌شدت ضد ایرانی فعال در امریکا است، تصریح کرد: هرگونه ارتباط بانکی سوئیفت با ایران، نقض تحریم‌های مالی آمریکا و اتحادیه اروپا و حتی خود مقررات داخلی سوئیفت است.


متعاقب این درخواست در فوریه سال 2012، کمیته بانکداری سنا به‌اتفاق آراء، تحریم‌هایی علیه سوئیفت اعمال کرد تا این شبکه ارتباط مالی بلژیکی را به پایان دادن به روابط بانکی با ایران ترغیب کند.


مارک والاش، رئیس یوآنی، این اقدام غیرانسانی سنا را که مشکلات بسیار زیادی برای مردم ایران ایجاد می‌کرد، تحسین کرد.


در ابتدا سوئیفت، طرح سنا را نپذیرفت و آن را غیرقانونی خواند، اما مدتی بعد اعلام کرد که با توجه به همکاری‌هایش با اتحادیه اروپا و آمریکا مجبور است که در برابر خواست آمریکا تمکین کند.


این نهاد مالی مدتی بعد بانک‌های ایرانی را در فهرست سیاه خود قرارداد. بانک صادرات، بانک ملت و پست‌بانک و بانک سپه از اولین بانک‌های مشمول قطع دسترسی به سوئیفت بودند.


در 17 مارس 2012، 27 عضو شورای اتحادیه اروپا توافق کردند که دسترسی همه بانک‌های ایرانی به سوئیفت قطع شود.


تحریم ایران توسط سوئیفت، عملاً بانک‌های ایرانی را از دسترسی به میلیاردها دلار درآمد و صرف هزینه از طریق سوئیفت محروم کرد.


در فوریه 2016 بعد از امضای برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام، اکثر بانک‌های ایرانی به سوئیفت وصل شدند، اما اعمال تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا مربوط به ممنوعیت دسترسی ایران به دلار آمریکا که ارز مرجع در سوئیفت است، ارتباط مجدد بانک‌های ایرانی با سوئیفت بی‌اثر شد.


بر اساس مکانیزم ارز مرجع موسوم به U- Turn، هر ارز مبدأ که در سراسر جهان قرار است از طریق سوئیفت منتقل شود، ابتدا باید به دلار تبدیل شود و بعدازآن به ارز مقصد تبدیل شود.


دولت آمریکا مانع تبدیل ارز مبدأ به دلار شد و عملاً فعالیت ایران در این نهاد را با مشکل جدی مواجه کرد.


انتهای پیام/4092/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر