صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۷ - ۳۰ آبان ۱۳۹۷
کاوه‌پیشقدم تأکید کرد:

لزوم طراحی شهرها با هدف ایجاد آرامش ذهنی مردم و پیشگیری از اضطراب

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس تأکید کرد: طراحی شهرها با هدف ایجاد آرامش ذهن به مردم و جلوگیری فرد از تنش‌ها و اضطراب‌های جامعه صورت گیرد.
کد خبر : 327780

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از شیراز، محمدکاظم کاوه‌پیشقدم صبح امروز در مراسم بزرگداشت روز جهانی شهرسازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز اظهار کرد: باید شهرهایی طراحی شود که در آن آرامش ذهن به مردم داده شود و فرد را از تنش‌ها و اضطراب‌های جامعه دور کند.


وی خاطرنشان کرد: دنیای امروز هر چقدر که به جلو حرکت می‌کند، یک دغدغه بیشتر در ذهن اندیشمندان شکل می‌گیرد،  آن هم دغدغه آسایش و آرامش ذهن است.


رئیس واحد شیراز تصریح کرد: مدرنیته هرچقدر توانسته زندگی را راحت‌تر کند، اما کماکان با معضل آرامش ذهن مشکل دارد، شهرهای امروز توانسته تکنولوژی را به خانه‌ها بیاورد و آسایش و راحتی را از نظر فیزیکی بیشتر کند؛ اما بشر امروز مجبور است برای آرامش ذهن از شهر فرار کند و به روستا برود و پارک‌ها به‌رغم اینکه با هدف آرامش ذهن به وجود آمدند؛ اما هنوز نتوانسته‌اند جای بیابان‌ها و صحراها را که در پیشینه ما بوده پرکنند.


کاوه‌پیشقدم افزود: نیاز به این همایش‌ها این است که بتوانیم برای بشر و دنیای امروز شهرهایی را طراحی کنیم که در درون آن شهرها آرامش ذهن به مردم داده شود. شهرهایی که بتواند  فرد را از اضطراب‌،  تنش‌ها و استرس‌های دنیای امروز راحت کنند.


وی گفت: آنچه باید مدنظر قرار گیرد حرکت به سمت آسایش و آرامش ذهن است. باید اندیشه‌ها و طراحی‌هایی را مد نظر قرار دهیم که امنیت ذهنی را برای شهروندان ایجاد کنیم و باید شهر را محل آسایش بدانیم تا ذهنی خلاق داشته باشیم.


دبیر همایش و مدیر گروه شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز هم در این نشست اظهار کرد: مسأله تغییرات اقلیمی و تاب‌آوری امروزه با وجود ریختن فاضلاب‌ها به دریا، فرونشست زمین، خشکسالی، ریز‌گردها، گرمایش زمین و ... به یک زنگ خطر تبدیل شده و تراکم انسان‌ها در شهرها بیشترین عامل در تولید گرمایش زمین است.


محمدعلی جلالی‌نسب، گفت: در گذشته هدف از به وجودآمدن شهرسازی و مطالعات شهری، ایجاد بستری مناسب برای رشد انسان‌ها بود و امروزه باید بگوییم که شهرسازی باید به فکر بقای بشر باشد.


عضو هیأت علمی گروه شهرسازی واحد شیراز هم در ادامه بیان کرد: ما شهرسازان معتقدیم که با هم‌فکری می‌توانیم مسائل مهم و بزرگ شهری را پیدا و راه حل‌های عملیاتی را برای مسائل پیش روی شهرسازی ابداع کنیم.


 الهام امان‌زادگان افزود: این روز، روزی است که ما می‌توانیم دغدغه‌ها و نگرانی‌های این حوزه  را بیان کنیم و یکپارچگی و انسجام در پاسخگویی را به نیازهای اجتماعی نشان دهیم.


عضو و رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای چهارم شهر شیراز نیز در خصوص روز شهرسازی گفت: اهمیت بزرگداشت این روز از دو جنبه قابل توجه است، اول فرصتی فراهم می‌کند تا جایگاه این تخصص در تشکیلات اجرایی و مدیریت شهری بازنگری و تعریف مجدد شود، دوم، یادآوری برای تعریف مجدد به رسالت هرکدام از شهرسازان در امور شهری و اجرایی است.


احمدرضا نقیب‌زاده بیان کرد: ضعف حضور شهرسازان و متخصصان این رشته در بخش‌های اجرایی و مدیریتی از مسائلی است که در استان فارس بوده و تا رسیدن به شرایط ایده‌آل فاصله داریم، شهرسازی و ساخت شهر با شعار انجام نمی‌شود، ساخت شهر با شعور برنامه‌ریزی خردمندانه است که انجام می‌شود.


وی به گروه شهرسازی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز پیشنهاد داد تا با راه‌اندازی تالار گفتمان شهری در شرایطی کاملاً علمی و تخصصی مسائل و مشکلات شهری را مورد بحث و بررسی قرار دهند.


عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز  هم سخنان خود را با طرح یک سؤال آغاز کرد و گفت: از یک نظریه‌پرداز شهری سؤال کردند، مدیران شهری چه کسانی هستند، پاسخ داد، هر شهروندی که دغدغه شهر را داشته باشد و احساس مسئولیت بکند مدیر شهری است.


مهیار اردشیری در خصوص شعار تاب‌آوری شهری بیان کرد: امروزه شهرهای ما مقابل بحران‌ها با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند، تاب‌آوری در علوم مختلف مطرح است، تاب‌آوری هرگاه تغییر یا فشاری ایجاد کند و آن پدیده از حالت اولیه خودش خارج شود و به حالت اولیه خود برگردد، تاب‌آوری گفته می‌شود. تاب‌آوری کمک می‌کند تا مکانیزم‌هایی به وجود آوریم که امکان بدهد تا مقابل تهدیدها و بحران‌ها، تعادل و توازن سیستم‌های شهری را مراقبت و محافظت کنیم.


مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس سخنران دیگر این همایش بود که درباره روز شهرسازی گفت: تاب‌آوری شهری و حفظ یکپارچگی شهر، هویت و کاربری شهر در مقابل بحران‌ها است، بحران‌های طبیعی و انسانی، بحران‌های طبیعی مانند سیل زلزله و بلایای طبیعی دیگر، بحران‌های انسانی یعنی  بحران‌های ناشی از عملکرد انسان‌ها مانند مسائل زیست محیطی.


امیرحسین جمشیدی اظهار کرد: مدیریت و برنامه‌ریزی شهری می‌تواند تأثیر بسیار زیادی بر تاب‌آوری شهری داشته باشد، بحث شهرسازی در کشور و شهر ما مظلوم واقع شده است، یکی از دلایل آن خود شهرسازان هستند که کمتر دخالت داده شده‌اند، نبود شهرداران و اعضای شورای شهر با مدرک شهرسازی یکی دیگر از این مشکلات است.


 وی افزود: دانشجویان شهرسازی علاوه بر وارد عمل‌شدن به موارد شهری در ارتباط با تصمیم‌گیری‌های شهر احساس مسئولیت داشته و رسمی و غیر رسمی تأثیرگذار باشند و امیدوارم روز به روز شاهد تاب‌آوری شهرمان شیراز باشیم.


عضو شورای شهر شیراز نیز با انتقاد از بی‌توجهی‌ها به اجرای کامل و دقیق طرح‌های تفصیلی گفت: کمتر از ۲۰ درصد طرح‌های تفصیلی در کلان‌شهر شیراز عملیاتی شده است.


سیروس پاک‌فطرت اظهار کرد: تطابق‌نداشتن وضعیت ساخت و سازها با طرح‌های تفصیلی کلان‌شهر شیراز، مشکل‌ساز شده است به‌نحوی که در تصمیم‌سازی‌ها توجه به نگاه مردم نبوده و ضعف بی‌توجهی به سیما و منظر شهری و تطابق‌نداشتن با طرح‌های تفصیلی به‌خوبی قابل مشاهده است.


وی با بیان اینکه برخی دستگاه‌ها از جمله آموزش و پرورش و علوم پزشکی قوانینی دارند که با طرح‌های تفصیلی همگن و همراه نیست، افزود: در این زمینه باید چاره‌اندیشی ویژه شود و نگاه شهرسازان باید با محوریت توجه به نگاه و دید مردم باشد به‌طوری که اگر مشارکت مردم در تصمیم‌سازی‌ها نباشد به بن‌بست خواهیم خورد.


پاک‌فطرت با بیان اینکه اجرایی‌نشدن مدیریت واحد شهری هنوز به‌عنوان یک چالش اساسی به شمار می‌رود، گفت: این مهم توسط شورای عالی استان‌ها در دست پیگیری است که امیدواریم نمایندگان مجلس به این لایحه با دید مثبت نگاه کنند و در این راه  نیز شاهد حمایت پژوهشگران و دانشجویان شهرساز باشیم.


عضو شورای شهر شیراز افزود: شورای شهر شیراز از طرح‌های استادان، پژوهشگران و دانشجویان شهرساز در مورد شهرسازی استقبال کرده و می‌توانند آن را به شورای شهر و یا معاونت شهرسازی ارائه دهند.


به گزارش آنا، پایان‌بخش این مراسم با تجلیل از استادان و دانشجویان ممتاز و فعال گروه شهرسازی واحد شیراز همراه بود.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر