صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۵ - ۲۹ آبان ۱۳۹۷

۱۰ عامل اختلال در خواب

خیلی از ما دلیل بدخوابی و کسالت را نمی‌دانیم در حالی که با رعایت چند نکته اصولی می‌توان به رفع اختلال خواب کمک کرد.
کد خبر : 327391

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، این روزها عده زیادی از بدخوابی، بی‌خوابی و بیدارشدن از خواب گله می‌کنند به‌طوری که صبح با کسالت و خستگی مجبورند از رختخواب جدا شوند. از جمله وسایلی که باید از اتاق خواب حذف کرد، گوشی تلفن همراه است. در ادامه به این نکات اشاره می‌کنیم.


1- تلفن همراه


اگر واقعا می‌خواهید اتاق خواب راحتی داشته باشید پس تلفن همراهی که مدام زنگ می‌خورد، جایی در اتاق شما ندارد.به غیر ازاسترس، گشت وگذاردررسانه‌های اجتماعی، می‌تواند برای سلامتی شما مضر باشد. اگرچه این تحقیق هنوز به‌طور قطعی به اثبات نرسیده اما امواج  Rf (امواج رادیویی منتشر شده از تلفن همراه) توسط سازمان بین الملی تحقیقات سرطان، به‌عنوان عاملی سرطان زا برای انسان، (براساس مرکز کنترل بیماری‌ها ) ذکر شده است. نور آبی منتشر شده از صفحه تلفن همراه، مغز ما را در طول زمانی که قرار است به خواب برویم دچار آسیب و تولید ملاتونین را مختل می‌کند که این در نهایت منجر به نداشتن خواب راحت در طول شب خواهد شد.


2-  تلویزیون


 تماشای تلویزیون همانند تلفن همراه، حواستان را پرت می‌کند و باعث می‌شود خواب راحتی در طول شب نداشته باشید. تماشای شب هنگام تلویزیون همانند تلفن همراه می‌تواند چرخه خواب معمولی شما را مختل کند.


3-  غذا


 غذا خوردن در رختخواب باعث کثیف شدن آن می‌شود و از آن جا که اگر شما به قدری تنبل باشید که نتوانید برای صرف غذا سر میز بنشینید پس احتمالا اگر چیزی روی تختتان بریزد، از شستن آن اجتناب خواهید کرد.  خوردن خوراکی در رختخواب معمولاً با فعالیت‌های دیگری مانند تماشای تلویزیون یا مطالعه همراه است که طبیعتاً مانع تمرکزتان هنگام غذا خوردن و پرخوری می‌شود و شما را در معرض سوءهاضمه قرار می‌دهد.


4- میز کارتان


 اگر در جایی زندگی می‌کنید که می‌توانید میز کار خود را در اتاقی غیر از اتاق خوابتان قرار دهید، حتماً این کار را انجام دهید. شما باید محیط کار و استراحتتان را از هم جدا کنید.


5- حیوانات خانگی


 حیوانات خانگی باعث تجمع میکروب‌ها و کک‌ها می‌شوند و حتی فضولات حیوانات تربیت نشده باعث کثیف شدن اتاق خواب شما خواهد شد. با وجود علاقه بسیار زیادی که به حیوان خانگی‌تان دارید، شما باید این را در نظر بگیرید آیا واقعاً ارزش دارد که به آن‌ها اجازه دهید روی تخت شما بخوابند و موجب اختلال خواب شما شوند؟


6- اتاق خواب تمیز


اتاق خواب باید راحت‌ترین و آرامش‌بخش‌ترین مکان زندگی شما باشد. اگر به هم ریختگی اتاقتان دست و پا گیر شود یا حتی مدام شما را به این فکر وا دارد که کارهای مربوط به آن را به اتمام برسانید پس اتاقتان آن مکانی که باید باشد، نیست.


 7- تشک و بالش نامناسب یا کهنه


 یکی از نکاتی که یقیناً بر کیفیت خواب شما تأثیر می‌گذارد و باعث می‌شود خواب راحتی نداشته باشید، خوابیدن روی یک تشک نامناسب است. بخش پزشکی مطالعات مربوط به خواب در دانشکده‌ هاروارد توصیه می‌کند، تشکی را که از آن استفاده می‌کنید هر 10 سال یک بار تعویض کنید.


8-  رنگ‌های خیلی روشن


 طبق نظرسنجی انجام شده در بریتانیا، رنگ‌های آبی، زرد، نقره‌ای، سبز و حتی نارنجی برای استراحت و آرامش بسیار مناسب است در حالی که رنگ‌های بنفش، قهوه‌ای و خاکستری از جمله رنگ‌هایی هستند که نباید در اتاق خواب استفاده شود. بنابراین از رنگ‌های مات و کم‌رنگ در اتاق خوابتان  استفاده کنید تا همیشه احساس آرامش بیشتری داشته باشید.


9- دمای مناسب اتاق


در این منبع پیشنهاد شده است  که دمای مناسب اتاق باید بین 15 تا 13 درجه سانتی‌گراد باشد که این بسته به افراد مختلف متفاوت است ولی این نکته می‌تواند نقطه‌ای برای شروع شناخت دمای متناسب با بدنتان باشد.


10- تاریکی اتاق


 پرده‌ها، سایبان پنجره‌ها و چیزهایی که بتوانند جلوی عبور نور را بگیرند، برای بالا بردن کیفیت خواب و داشتن خوابی راحت، لازم و ضروری است. روشنایی زیاد در محیط خواب شما با مشکلات قلبی و افزایش چاقی نیز مرتبط خواهد بود. بنابراین تا زمانی که خواب هستید چراغ‌ها را خاموش نگه دارید. درواقع با روشن شدن هوا، نور اتاق می‌تواند همانند اعلانی  به بیدار شدن شما از خواب کمک کند.


خوردن غذا در رختخواب معمولاً با فعالیت‌های دیگری مانند تماشای تلویزیون یا مطالعه همراه است که طبیعتاً مانع تمرکزتان هنگام غذا خوردن و پرخوری می‌شود و شما را در معرض سوءهاضمه قرار می‌دهد.


منبع: روزنامه خراسان


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر