جنگ یمن در ایستگاه آخر
گروه بینالملل خبرگزاری آنا؛ سرانجام جامعه جهانی و نهادهای بینالمللی پس از سه سال حمله وحشیانه ارتش عربستان و نیروهای همپیمان این رژیم علیه ملت یمن درصدد برآمدهاند تا این جنگ نابرابر را به پایان برسانند. تجاوز ارتش عربستان که از اوایل فروردین 1395 آغاز شد، دهها میلیارد دلار آسیب به زیرساختهای یمن وارد کرد و هزاران زن و کودک براثر حملات هواپیماهای نیروهای ائتلاف جان باختند.
14 کشور مختلف ازجمله آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و رژیم صهیونیستی بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در کنار ارتش عربستان در کشتار مردم یمن نقش داشتند. محاصره هوایی، زمینی و دریایی یمن برای منع ورود مواد غذایی و دارو، شرایط دشواری برای 26 میلیون نفر از مردم یمن ایجاد کرد اما اراده ملت یمن برای تقابل با تجاوزات ارتش عربستان و همگرایی موجود میان نیروهای مقاومت و انصارالله موجب شد تا نیروهای ائتلاف نتوانند ساختار سیاسی این کشور را تغییر دهند. هدف عربستان از حمله گسترده به یمن، حذف مجموعه وسیعی از طیف حوثیهای شیعه بود که با «زیدی»های یمن بیش از 60 درصد از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند. پس از سرنگونی علی عبدالله صالح دیکتاتور سابق این کشور، عربستان بدون مراجعه به آراء عمومی، عبدربه منصور هادی را که در کشتار مردم نقش مؤثری داشت بهعنوان رئیسجمهور بر یمنیها تحمیل کرد.
انصارالله که طیف بسیار وسیعی را تشکیل میدهند، بر ضرورت برگزاری انتخابات آزاد و تشکیل دولت وحدت ملی بدون دخالت قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای تأکید داشتند. عبدربه منصور هادی بدون مشورت با جریانهای سیاسی، دولت خود را در ریاض تشکیل داد و عربستان را در حمله به یمن تشویق کرد. در طول سه سال گذشته عربستان همه توان نظامی خود را برای تصرف شهر بندری الحدیده و نیز شهرهای تعز و صنعا به کار گرفت اما رزمندگان یمنی با اتکا به امکانات بومی خود و بهرهگیری از موشکهای بالستیک، موازنه قدرت را به نفع خود تغییر دادند. استفاده از موشکهای دور برد، آسیبهای جدی به تأسیسات اقتصادی و نظامی عربستان و امارات متحده وارد کرد و لذا با گذشت زمان، عربستان با آغاز مذاکرات صلح موافقت کرد.
این مذاکرات با حضور نماینده سابق دبیرکل سازمان ملل در امور یمن در کویت، عربستان و ژنو انجام شد اما عربستان همچنان بر حذف انصارالله از ساختار قدرت اصرار میورزید. بهمرورزمان، انصارالله با تولید موشکهای بالستیک و افزایش برد آنها سیاست توازن وحشت را در برابر ارتش متجاوز عربستان در پیش گرفت. سرانجام حوادث اخیر عربستان بهویژه پس از قتل دردناک جمال خاشقجی روزنامهنگار برجسته سعودی، جامعه جهانی را علیه رژیم آل سعود برانگیخت و افکار عمومی، کشورهای غربی را برای پایان جنگ یمن بهشدت تحتفشار قرار دادند.
آمریکا که تا آن زمان از حمله عربستان علیه مردم یمن حمایت میکرد، ناچار شد تحتفشار افکار عمومی مواضع تندی در برابر محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان اتخاذ کند. اکنون اغلب کشورهای غربی و نهادهای بینالمللی ازجمله سازمان ملل در پی پایان دادن به جنگ یمن برآمدهاند اما عربستان قبل از پایان جنگ درصدد است تا یک پیروزی ظاهری و صوری به دست آورد. عربستان طی یک ماه اخیر با بهرهگیری از نیروهای گسترده نظامی تلاش کرده است تا شهر بندری الحدیده را اشغال کند تا از آن بهعنوان ابزاری برای چانهزنی در مقابل انصارالله استفاده کند اما مقاومت دلیرانه انصارالله، کمیتههای مردمی و ارتش یمن مانع نفوذ ارتش عربستان به شهر استراتژیک الحدیده شد و آل سعود را با شکستهای سنگینی مواجه کرد. اکنون آمریکا و غرب یک ماه به محمد بن سلمان ولیعهد عربستان مهلت دادهاند تا جنگ را در یمن به پایان برساند زیرا تاریخ مصرف وی به پایان رسیده و باید به موزه تاریخ سپرده شود.
انتهای پیام/4106/پ
انتهای پیام/