نجات جاسوس دوتابعیتی یا برجام؟
گروه سیاسی خبرگزاری آنا-محمدعلی حسننیا؛ جرمی هانت وزیر امور خارجه انگلیس دیروز سفری یکروزه به تهران داشت و با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفتگو کرد.
از نحوه استقبال محمدجواد ظریف و علی شمخانی با هانت مشخص میشود که کدام مذاکرات جدیتری با وی داشتند. در فیلمی که منتشر شده است ظریف با چنان اشتیاقی به استقبال هانت میرود، که تعجب همگان را دربرداشت، ولی علی شمخانی با چهرهای منسجمتر با هانت دیدار میکند. یکی از کارهای بسیار مشکوک و جنگ رسانهای هانت قبل از ورود به تهران بیانیهای بود که وزارت خارجه انگلیس منتشر کرد و جالب اینکه زمانی این بیانیه منتشر میشد که وی وارد ایران شده بود. در این بیانیه اعلام شده تا زمانی که ایران به اجرای برجام پایبند باشد، انگلیس نیز به اجرای آن متعهد خواهد بود.
ولی از طرفی دیگر با یک ترفند زیرکانه این موضوع را تخطئه میکنند و مینویسند: «اما اگر میخواهیم با ریشه عوامل چالشهای پیش روی منطقه برخورد کنیم، باید شاهد پایان فعالیتهای ثباتزدای ایران در منطقه باشیم». از سوی دیگر دفتر وزیر خارجه انگلیس مدعی شده که «آزادی فوری دوتابعیتیهای ایرانی-انگلیسی» از محورهای گفتگوی وزیر خارجه انگلیس با مقامات ایران خواهد بود و ایران باید این کار را انجام دهد!
از کارهای جالب ولی مشکوک هانت نیز بازدیدش از بازار تهران است که معلوم میشود این افراد درصدد هستند رابطه خودشان را با بدنه مردم بیشتر کنند و راههایی برای ارتباط بیشتر خود با فضای اجتماعی را مدنظر خود دارند. نکته دیگر در این است که چرا نخستین وزیر خارجه اروپایی بعد از خروج آمریکا از برجام باید انگلیس باشد؟ آیا این کشور نقش محوری را برای اروپاییها میخواهد ایفا کند؟
مذاکرات دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان را باید حرفهای نظام در مقابل وزیر خارجه انگلیس دانست. علی شمخانی در این دیدار با انتقاد از عدم همکاری مناسب اتحادیه اروپا در شرایط خروج آمریکا از توافق بینالمللی برجام و نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل میگوید: «مذاکرات هستهای و توافق برجام به میزبانی و تلاش اتحادیه اروپا صورت گرفت و نقض آن نیز به معنای زیر پا گذاردن حیثیت، اعتبار و جایگاه سیاسی اتحادیه اروپا از سوی آمریکاست».
سفر و دیدارهای وزیر خارجه انگلیس در تهران بیشتر برای خودشان مفید محسوب میشود تا اینکه بخواهند دردی از برجام را دوا کند. حتی حسن روحانی نیز گفت که توافق برجام فقط برای مدتی محدودیتها را رفع کرد. هانت نشان داد که اولویت اولش دیدار و آزادی نازنین زاغری بوده و اولویت دوم آنها نیز پایان افتضاح جنگ یمن است و به خوبی هم میدانند بدون ایران این مشکل برطرف نخواهد شد.
هانت علناً میگوید درصدد بوده با زاغری دیدار کند، ولی این مورد پذیرفته نشده است و در دیدار با ظریف نیز این مورد را جزو اولویتهای خود قرار داده است که وزیر خارجه حوزه اختیارات خودش را در این موضوع هیچ اعلام کرده است. نازنین زاغری دو سال پیش به جرم جاسوسی بازداشت و به حبس محکوم شد و فعلاً در حال سپری کردن دوران محکومیت خود به عنوان یک شهروند ایرانی است.
گستاخی وزیر خارجه انگلیس بعد از سفرش نیز ادامه داشت. هانت به گاردین گفت که «اگر ایران میخواهد در جامعه جهانی پذیرفته شود باید از زندانی کردن افرادی مثل زاغری خودداری کند.» وی ایران را نیز تهدید میکند و میگوید که در صورت دستگیری جاسوسان دوتابعیتی، تبعاتی برای ایران در پی خواهد داشت. تمام این ابهامات سفر وزیر خارجه انگلیس را باید در نجات جاسوس خودشان دانست و میخواهند با تهدید و ارعاب دوتابعیتی را از دستگیری احتمالی نجات دهند.
انگلیس و آمریکا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هیچوقت خواستار روابط دوستانه با ایران نبودند و طی پنج و 6 سال اخیر نیز گستاخی آنها علنیتر هم شده است. به یاد بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی افتادهایم که فرمودند: دولت انگلیس خبیث با ملت ایران دشمنی میکند و یکی از دشمنان قدیمی و سنتی ملت ایران است.
انتهای پیام/4082/4071/پ
انتهای پیام/