صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۸ - ۲۶ آبان ۱۳۹۷
رئیس غذا و دارو تاکید کرد

لزوم استفاده از فرصت تحریم برای تکمیل زنجیره تولید داخلی دارو

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: باید از شرایط تحریم به عنوان فرصتی برای تکمیل زنجیره تولید دارو در کشور بهره ببریم.
کد خبر : 326502

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان غذا و دارو، غلامرضا اصغری در کارگاه آموزشی بررسی آثار تحریم آمریکا بر دارو و تجهیزات پزشکی (فرصت‌ها و چالش‌ها) گفت: دارو و تجهیزات ابزار مهم ارائه خدمات سلامت هستند و برخلاف ادعاها، قبل از هر حوزه‌ای مورد تهدید قرار می‌گیرند.
 
وی با اشاره به پیشرفت‌های تکنولوژی و وابسته شدن روز افزون سلامت جامعه به  فناوری اظهار کرد: بسیاری از فرایندهای درمان و سلامت به دارو و تجهیزات پیشرفته نیاز دارد که در صورت عدم دسترسی به آن، روند درمان و حوزه سلامت با مشکلاتی مواجه می‌شود.
 
رئیس سازمان غذا و دارو عنوان کرد: به همین دلیل است که سازمان‌های بین المللی به ویژه سازمان بهداشت جهانی، بر دسترسی بیماران به دارو تاکید ویژه دارد و تأمین آن را به عنوان یکی از وظایف دولت‌ها می‌داند. مردم نیز به تأمین دارو و درمان حساس هستند و این موضوع در فرهنگ ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
 
وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف جنگ اقتصادی ایجاد گرفتاری و نارضایتی در بین مردم و سو استفاده از آن علیه حاکمیت‌ها است، گفت: طبیعتاً یکی از روش‌های دستیابی به این هدف محدود کردن دسترسی به دارو و درمان است. اگرچه مکرر ادعا می‌شود درمان و دارو از تحریم‌های ظالمانه آمریکا مستثنی شده است، اما دارو و تجهیزات پزشکی که تبادل مالی آنها میلیاردها دلار است، می‌تواند با تعریف یک کاربری ویژه امکان تبادل مالی را با بانک‌های دنیا را داشته باشد اما چنین اتفاقی رخ نداده و با تهدید مستقیم و غیرمستقیم، آمریکا و معدود هم پیمانانش، بانک‌ها را از همکاری با ایران می‌ترسانند؛ این موضوع دقیقاً بیانگر رد ادعای عدم تحریم دارو و تجهیزات پزشکی است و رویکرد سراسر غیرانسانی طرف آمریکایی است.
 
معاون وزیر بهداشت با اشاره به توفیقات دولت در اجرای طرح تحول سلامت تصریح کرد: پوشش مناسب بیمه‌ای هزینه بستری را تا ۶ درصد کاهش داده است که بخشی از آن شامل داروهای گران قیمت بیماران خاص و صعب العلاج می‌شود که بدون شک یک توفیق بزرگ برای دولت در خدمت مردم است.
 
وی با بیان اینکه دارو صرفاً یک شغل نیست، گفت: دارو کالایی است عمومی یا تجمعی که برای فعالان این عرصه مسئولیت اجتماعی نیز در بر دارد، به همین دلیل تا آخرین حلقه زنجیره، یعنی داروخانه‌ها حساسیت وجود دارد.
 
اصغری با اشاره به ظرفیت قابل قبول کشور در حوزه تولید دارو عنوان کرد:  ۹۷ درصد از داروی مورد نیاز کشور تولید داخل و تنها ۳ درصد آن وارداتی است که البته سهم ریالی داروهای وارداتی در بازار ۳۰ درصد و معادل یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار است، در حالی که ۷۰ درصد سهم ریالی بازار داروهای تولید داخل 7۰۰ میلیون دلار ارز مصرف می‌کند. این نشان دهنده این است که تولید داخل باعث صرفه اقتصادی و ارزی می‌شود و برای ما اهمیتی وافر دارد. 
 
به گفته معاون وزیر بهداشت اکثر داروهای وارداتی، داروهای بیماران خاص و صعب العلاج هستند که بیش از ۹۰ و بعضاً تا ۱۰۰ درصد هزینه آن تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد.
 
وی با بیان اینکه دشمن در شرایط جنگ اقتصادی با تحریم دارو و تجهیزات از آن به عنوان یک ابزار بهره می‌برد، گفت: باید از این شرایط تحمیل شده به عنوان یک فرصت استفاده کرده تا در تولید داخل به خود کفایی برسیم و زنجیره تولید دارو را در داخل تکمیل کنیم و تجربه گذشته این امر را شدنی می‌داند.


انتهای پیام/4044/


انتهای پیام/

ارسال نظر