صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۵ - ۲۶ آبان ۱۳۹۷

حیوانات دنیا را چگونه می‌بینند

بسیاری معتقدند حیوانات خیلی بهتر از ما آدم‌ها دنیا را می‌بینند اما آیا مسئله واقعیت دارد؟
کد خبر : 326386

به گزارش گروه رسانه‌‌های دیگر خبرگزاری آنا، در ادامه میزان بینایی برخی موجودات روی زمین را مورد بررسی قرار می‌دهیم.


کوسه ماهی بهتر از آن چیزی که فکر می‌کنیم می‌بیند


خیلی‌ها معتقد هستند که کوسه‌ها بینایی ضعیفی دارند به‌خاطر این که حواس دیگر آن‌ها بسیار قوی است. به‌عنوان مثال کوچک‌ترن تغییرات شیمیایی را متوجه می‌شوند مثل یک قطره خوب در اقیانوس. آرام‌‌ترین صداها را می‌شنوند. آن‌ها حس فشاری بسیار قوی و پیچیده‌ای دارند و روی بدنشان منافذی دارند که سیگنال‌های الکتریکی را جذب می‌کند. ویژگی خاص دیگر کوسه‌ها بینایی آن‌هاست. کوسه‌ها به‌علت جایی که چشمشان قرار دارد نمی‌توانند تمام جهات را در یک لحظه ببینند اما دید آن‌ها ۱۰ برابر بهتر از انسان‌هاست. کوسه ماهی‌ها حتی در تاریکی هم می‌توانند به‌خوبی ببینند.


بینایی عنکبوت پرنده بهتر از انسان‌هاست


بیشتر عنکبوت‌ها با وجود داشتن هشت عدد چشم باز هم بینایی خوبی ندارند. آن‌ها تفاوت بین روشنایی و تاریکی را می‌توانند درک کنند و بیشتر روی حس لامسه و چشایی خود تکیه می‌کنند. اما یک استثنا در میان آن‌ها وجود دارد و آن‌ها عنکبوت‌های پرنده هستند. عنکبوت‌های پرنده همه چیز را بسیار واضح می‌بینند و حتی چشمشان رنگ‌های بیشتری را نسبت به انسان‌ها می‌بیند.


یکی از رفتارهای هوشمندانه عنکبوت‌های پرنده این است که از قبل یک تصویر ذهنی از جایی که شکارچی کمین کرده است می‌سازند. آن‌ها حتی به کوچک‌ترین پلک زدن هم حساس هستند.


مارهای افعی، پیتون و بوآ می‌توانند حرارت را ببینند


می‌گویند مارها فقط می‌توانند ترکیب دو رنگ آبی و سبز را با چشم‌های خود ببینند اما بعضی از آن‌ها حتی می‌توانند رنگ‌های فرابنفش را با چشم‌هایشان ببینند. گونه‌هایی که روزها شکار می‌کنند رنگ‌های آبی و مادون قرمز را فیلتر می‌کنند مثل این که عینک دودی استفاده کرده باشند. به همین دلیل چشم‌هایشان رنگ زرد را تشخیص می‌دهد. به جز مار کبری که قادر است با چشم‌های تیزبینش حتی چشم انسان را نشانه بگیرد بینایی مارها تار است.


برخی از مارها به‌خصوص آن‌ها که شب‌ها شکار می‌کنند می‌توانند رنگ‌های مادون قرمز را ببینند. انسان‌ها و دیگر حیوانات این طیف رنگ را می‌توانند درک کنند اما آن را به‌عنوان حرارت می‌شناسند. آن‌ها تصاویر اطرافشان را با تأثیرات گرمایشی – اشعه‌های مادون قرمز درک می‌کنند. آن‌ها این سیگنال‌ها را از فاصله یک متری از طریق منافذی که بین سوراخ‌های بینی و چشم‌ها قرار دارد و با حرارت بالای ۲۸ درجه سانتیگراد فعال می‌شود دریافت می‌کنند.


زنبورها طرح و نقش روی برگ‌ها را می‌بینند


زنبورها بر اساس موقعیت خورشید حرکت می‌کنند بدون این که مجبور باشند آن را ببینند. زمانی که خورشید پشت ابرهاست جهت خانه را از طریق نورهای پلاریزه که ارتعاش آن‌ها به یک جهت است جهت خانه را تخمین می‌زنند.


زنبورها همه چیز را رنگی می‌بینند به همین دلیل گل‌ها برای آن‌ها جذابیت زیادی دارد. در واقع چیزی که زنبورها در گل‌ها می‌بینند انسان‌ها قادر به دیدنش نیستند. آن‌ها مثل ما سه رنگ اصلی دارند. اما رنگ‌های اصلی آن‌ها به جای قرمز، سبز و آبی رنگ‌های آبی، سبز و مادون قرمز است. به همین دلیل اشعه ماورا بنفش را به صورت رنگ‌هایی روی گلبرگ‌ها می‌بیند که چشم ما انسان‌ها قادر به دیدنشان نیست. در واقع زنبورهای عسل پنج چشم دارند. سه چشم ساده بالای سرشان و دو چشم دیگر دو طرف سر. زنبورها به‌دلیل دید قوی که دارند در تشخیص رنگ‌ها قوی‌تر از هر موجود دیگری هستند.


منبع: بدونیم


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر