صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۸ - ۲۶ آبان ۱۳۹۷
آنا گزارش می‌دهد:

لارو مگس استریل؛ التیامی برای زخم‌های دیابتی

شرکت زیست‌التیام سپنتا از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، با هدف درمان زخم و پرورش مگس استریل در مرکز رشد این دانشگاه فعال است.
کد خبر : 326338

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اصفهان، زمانی که پزشکی مدرن در درمان برخی از زخم‌ها ناتوان است، اغلب گرایش به سمت درمان‌های باستانی به‌وجود می‌آید. استفاده از لارو مگس‌ها برای از بین‌بردن بافت‌های مرده و میکروارگانیسم‌های زخم به لارودرمانی یا Maggot Thrappy یا جراحی به کمک عوامل زنده معروف است که به آغاز تمدن بشر برمی‌گردد و بر خلاف تحمل بیماران مبتلا به زخم‌های عفونی به‌علت بازدهی بالا، ایمنی، سادگی، کاهش هزینه‌های درمان و امکان درمان بدون بستری‌شدن در بیمارستان رو به گسترش است.


شرکت زیست‌التیام سپنتا از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان است که از اردیبهشت 1393 با هدف درمان زخم و پرورش مگس استریل Lucilia sericata و با ایده متخصصان حشره‌شناسی و حضور تعدادی از متخصصان گروه علوم پزشکی در مرکز رشد واحدهای فناوری و کارآفرینی این دانشگاه مستقر و آغاز به‌کار کرد.


آزاده کریمی کارشناسی ارشد حشره‌شناسی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در اصفهان اظهار کرد: مگس‌هایی که بیشتر در لارودرمانی استفاده می‌شوند، مربوط به خانواده Calliphoriae و گونه Lucilia sericata است. لارودرمانی در عصر جدید در بیش از 30 کشور مثل آمریکا، انگلستان، آلمان و ژاپن انجام می‌شود و پزشکان ایرانی هم به‌عنوان بیست و یکمین کشور، سال 1383 لارودرمانی را در ایران آغاز کردند. 



وی افزود: متأسفانه با توجه به ظرفیت‌ بالای لاروها در درمان برخی از زخم‌ها به‌خصوص زخم‌های پای دیابتی که سالانه منجر به قطع تعداد زیادی پا می‌شود، مطالعات برای پرورش در شرایط آزمایشگاهی این مگس در ایران به حدکافی انجام نگرفته و حمایت‌های دولتی از این روش کارآمد در حوزه درمان زخم، دریغ شده است.


عضو هیأت مدیره شرکت زیست التیام سپنتا اظهار کرد: لارو مورد استفاده در درمان از گونه‌ای مگس به نام lucilia sericata است. در این روش، ابتدا تخم مگس‌ها به وسیله مواد ضد عفونی خاص، ضد عفونی می‌شود و تخم‌های ضد عفونی‌شده پس از ارزیابی کیفی برای اطمینان از استریل‌بودن بر روی زخم عفونی قرار داده می‌شود. به ازای هر سانتیمتر زخم تعداد پنج تا 10 لارو بر روی زخم بیمار قرار داده می‌شود و پس از مکیدن عفونت زخم و بهبود زخم این لاروها زخم را ترک می‌‌کنند.


کریمی ادامه داد: برای زخم‎های بزرگ 50 الی 600 عدد لارو گذاشته می‌شود. در زخم‌های کوچک حداکثر تا یک هفته و در زخم‎های بزرگ تا حداکثر 6 هفته درمان کامل می‌شود. ضروری است هر سه روز یک‌بار لاروها را تعویض کنیم. 


وی افزود: اشعه ایکس کوچک‌ترین تأثیری روی لاروها ندارد و فعالیت لاروها لحظه به لحظه زخم را کوچک‌تر می‌کنند در حالی که با روش جراحی به علت اینکه همراه با برداشتن قسمت عفونی و نکروزه، قسمتی از بافت سالم هم توسط جراح برداشته می‌شود، زخم بزرگتر می‌شود.


کارشناسی ارشد حشره‌شناسی توضیح داد: استفاده از لارومگس برای درمان زخم ديابتی، زخم‌های بستر، سوختگی‌ها، مقابله با كفگيرك و انواع خاصی از تومورهای خوش خيم و بدخيم، دمل‌ها و كورك‌ها در جايي كه ديگر درمان‌ها جواب ندهد يا برای درمان مناسب نباشد، روشی بسيار ساده و نسبتاً ارزان بوده و برخلاف آنتی بيوتيك‌ها هيچ گونه عارضه‌ای به‌جا نخواهد گذاشت. 



وی اظهار کرد: استفاده از لارودرمانی برای زخم‌های بدخيم سينه، سوختگی‌ها، آبسه‌ها و التهاب نيمه حاد پستان موفقيت‌آميز بوده است. لارودرمانی، زمانی كه سلامت بيمار در خطر بوده يا قادر به تحمل آنتی بيوتيك نيست، مفيد است. در حالي كه آنتی بيوتيك‌های خوراكی و سلول‌های بيگانه خوار برای رسيدن به منطقه آسيب ديده به ذخاير كافی خون نياز دارند، ماگوت‌ها در يك زخم باز تنها به اكسيژن نياز دارند تا بتوانند بافت مرده را از بين برده و زخم را از باكتری‌ها پاكسازی كنند.


کریمی عنوان کرد: لاروها در زدودن انواع باكتر‌ی‌ها از جمله استافيلوكوك‌های مقاوم در برابر متی‌سيلين مؤثرند و با استفاده از اين روش درمان در بيماران ديابتی يك ماه تا حداكثر چهار ماه و در بيماران غير ديابتی از سه روز تا حداكثر 9 روز طول می‌كشد.


عضو هیأت مدیره شرکت دانش‌بنیان زیست التیام سپنتا با بیان اینکه منصور سیاوش دستجردی فوق تخصص غدد و متابولیسم از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و سیدمحمد ابطحی متخصص حشره‌شناسی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این گروه دانش‌بنیان فعالیت دارند به آنا گفت: با توجه به کارایی لاروهای مگس در درمان و افزایش کاربرد آنها برای دسترسی به نمونه تجاری لارو استریل مگس با همکاری بیمارستان خورشید اصفهان و دانشکده علوم پزشکی اصفهان این روش درمانی با موفقیت بر روی بیماران زیادی استفاده شده و رضایتمندی بیماران را به همراه داشته است.


 انتهای پیام/4062/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر