صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۲۲ - ۲۵ آبان ۱۳۹۷
صالحی خواستار شد:

ایجاد کنسرسیوم فرهنگی با روسیه

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد کنسرسیوم فرهنگی را عامل گسترش جدی‌تر روابط فرهنگی ایران با بنیادهای ایران شناسی روسیه دانست.
کد خبر : 326239

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در ادامه برنامه‌های سفر خود به روسیه در نشستی با ایران‌شناسان روس در ساختمان انستیتو شرق شناسی نسخ خطی سن پترزبورگ با بیان اینکه ایجاد کنسرسیوم فرهنگی می‌تواند منجر به گسترش جدی‌تر روابط و تعاملات بخش‌های فرهنگی ایران با بنیادهای ایران‌شناسی روسیه و ایران‌شناسان این کشور شود، افزود: جریان پرشتابی در فرهنگ و هنر معاصر ایران به وجود آمده است که معرفی آن به مردم روسیه و منطقه منجر به شناخت بهتر ملت‌ها از یکدیگر می‌شود.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در ایران هر ساله حدود ١٥ هزار کتاب در حوزه ادبیات منتشر می‌شود و سهم زنان تنها در چهار دهه اخیر در تولید داستان و شعر افزایش چشم‌گیری داشته است.


وی افزود: براساس آمار، یک دهه پیش از انقلاب و در طول ١٠ سال، ایران ٢٥ داستان‌نویس زن و ١٣٠ داستان‌نویس مرد داشت حال آنکه سال گذشته ایران یک هزار و ٦٠٠ داستان‌نویس زن و یک هزار و ٧٠٠ داستان نویس مرد داشته است که کتاب منتشر کرده‌اند.


صالحی اظهار کرد: در حوزه هنر نیز در ایران معاصر اتفاقات قابل توجهی افتاده است و در حوزه سینما رشد چشم‌گیری داشته‌ایم به‌طوری که در ١٠ سال گذشته حدود چهار هزار و ٥٠٠ فیلم کوتاه، بلند، مستند و انیمیشن در ایران ساخته و عرضه شده است.


به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سال گذشته ٥٨٥ فیلم کوتاه ایران به یک هزار و ٨٩١ جشنواره خارجی ارائه شد و از این میان ٣٧٠ فیلم جایزه بین‌المللی دریافت کرد که یک سوم از سازندگان آنها را زنان ایران تشکیل می‌دادند.


صالحی گفت: در حوزه‌های دیگر هنری نیز ایرانیان رشد پرشتابی داشتند به‌طور مثال در حوزه نمایش حدود هفت هزار اجرای نمایش (به معنای تولید نمایش) تنها در سال گذشته به ثبت رسیده است.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه شناخت فرهنگ و هنر ایران معاصر در کنار ایران قدیم و میانی می‌تواند باعث ایجاد زمینه‌های مختلف همکاری میان دو طرف شود، افزود: دانشگاه‌های معتبر ایران ارتباطات خوبی با مراکز ایران‌شناسی در روسیه برقرار کرده‌اند.


وی گفت: مسئولان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز به گسترش ارتباطات فرهنگی با روسیه توجه ویژه و خاص دارند و امیدوارم این سفر منجر به ایجاد فضاهای جدید همکاری فرهنگی میان تهران و مسکو شود.


صالحی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تبریک دویستمین سالگرد تأسیس انستیتو شرق شناسی سن پترزبورگ اظهار کرد: ایران به‌عنوان کشوری با فرهنگ و هنر هزاران ساله دارای روح و هویت فرهنگی خاص خود بوده که برجسته‌ترین ویژگی آن، ترکیب عقلانیت و معنویت است که در ادبیات، هنر، آداب و رسوم ایرانی‌ها به خوبی قابل مشاهده است.


وی با بیان اینکه مراکز ایران شناسی روسیه کمک‌های شایانی به شناساندن روح و نمادهای ایرانی در فضای معاصر داشته‌اند، افزود: بیش از ٥٠٠ ایران‌شناس روس در ٢٠٠سال گذشته از زاویه‌های مختلف ایران را به مردم روسیه و جهان معرفی کرده و نقش ویژه‌ای در شناخت ایران داشتند.


صالحی اظهار کرد: هزاران نسخه خطی فارسی موجود در روسیه، گنجینه‌ای از ادبیات، فرهنگ و زبان ایران به حساب می‌آید ضمن اینکه تلاش‌ها برای گسترش زبان فارسی در روسیه قابل تقدیر است.


وی با بیان اینکه بیش از ١٣٠ لهجه و زبان ایرانی وجود دارد که فضای گسترده‌ای را برای پویش زبان فارسی در ایران ایجاد کرده است، گفت: ایران‌شناسان روس کمک‌های خوبی در این زمینه کرده‌اند و برخی دیگر از آنان در معرفی بزرگان ادبیات و هنر ایران زمین به مردم روسیه و منطقه نقش بسزایی داشته‌اند.


به گفته صالحی، نسخ خطی فارسی موجود در روسیه یکی از این منابع است که ضمن به‌وجود آوردن زمینه‌های مختلف همکاری، می‌تواند کمک شایانی به محققان ایرانی کند و ما امیدواریم با گسترش همکاری‌ها در این بخش، زمینه بهتر و بیشتر دیده شدن این آثار را فراهم کنیم.


انتهای پیام/4002/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر