صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۵ - ۲۵ آبان ۱۳۹۷
سلیمی‌نمین:

نفوذی‌های انگلیس، ستارخان را شهید کردند

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران درباره سالروز شهادت ستارخان گفت: ستارخان انسانی راسخ و غیرقابل معامله بود که حاضر به تبانی و سازش با بیگانه نبود.
کد خبر : 326177

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، عباس سلیمی‌نمین به‌مناسبت سالگرد شهادت ستارخان با اشاره به اینکه ستارخان و باقر خان از شخصیت‌های مردمی، اصیلی و پایبند به مسائل مردم بودند خاطرنشان کرد: این خصوصیات موجب شده بود تا هیچ‌کدام از قدرت‌های خارجی نتوانند بر روی آنها نفوذی داشته باشند.


سلیمی‌نمین با اشاره به اینکه استقلال ستارخان موجب شد انگلیسی‌ها در پشت‌صحنه با روسیه تزاری به‌منظور برخورد با جنبش آذربایجان که از تبریز رهبری می‌شد به توافقی برسند، اظهار کرد: بر اساس این توافق قرار شد روس‌ها نگذارند نیروهای تحت امر ستارخان به تهران برسند و انگلیسی‌ها قبل از رسیدن نیروهای اصیل و پایبند به مصالح ملی به تهران این شهر را توسط نیروهای وابسته به خود فتح کردند.
وی ادامه داد: وقتی نیروهای تحت امر ستارخان به تهران می‌رسند برخورد بسیار ناشایستی با نیروهای تحت امر او توسط فاتحان تهران انجام می‌شود و نیروهایی که سیاست‌های خود را از انگلیس می‌گرفتند درصدد خلع سلاح نیروهای تحت امر ستارخان برمی‌آیند که در درگیری که اتفاق می‌افتد ستارخان مورد هدف واقع می‌شود و آن‌قدر به او نمی‌رسند تا به شهادت می‌رسد.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با تأکید براینکه جریان نفوذ در انقلاب مشروطه توانست عنان امور انقلاب را در دست بگیرد اظهار کرد: در میان ستارخان و باقر خان از نیروهایی هستند که به‌هیچ‌وجه چنین ناخالصی در آنها وجود ندارد و در طرف مقابل نیروهایی مانند تقی زاده‌ها و غیره کاملاً مرتبط با بیگانگان بودند و توانستند انحراف جدی در نهضت مشروطه ایجاد کنند، این وابستگی موجب شد تلاش، ایثارگری‌ها و فداکاری‌های ملت در مسیر انحراف قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه روسیه و انگلستان دو زمان مشروطه دو رقیب نبودند اظهار کرد: در آن زمان هم روسیه تزاری و هم انگلیس ماهیت امپریالیستی داشت و این روسیه با روسیه بعد از انقلاب بلشویکی و اتحاد جماهیر شوروی کاملاً متفاوت است.
سلیمی‌نمین با اشاره به اینکه در زمان مشروطه انگلستان و روسیه سعی می‌کردند با یکدیگر تقسیم غنائم و منافع داشته باشند خاطرنشان کرد: آنها با توافقی که بین خودشان داشتند بدون اینکه دولت مرکزی را در جریان قرار دهند ایران را به چند بخش تقسیم کرده بودند.
وی خاطرنشان کرد: البته بعدها با شکل گرفتن انقلاب بلشویکی و ایجاد اتحاد جماهیر شوروی، انگلیسی‌ها دیوار آهنی ایجاد کردند که هرگز روس‌ها نتواند در ایران جای پایی پیدا کند.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در ادامه با تأکید براینکه در موضوع رفتار ستارخان و باقر خان ملاک سنجش، پایداری و مقاومت بر منافع ملی است خاطرنشان کرد: ممکن است این پایداری و مقاومت به دلیل تبعیت از مرجعیت باشد یا به دلیل همراهی با نیروهای اصیل باشد اما به هر دلیلی که باشد آنها شخصیت‌ها مردمی بودند.
وی ادامه داد: ستارخان و باقر خان شخصیت‌های فکری برجسته‌ای نبودند بلکه آنها نیروهایی جوشیده از میان ملت بودند که نسبت به منافع ملی بسیار پایداری داشتند؛ انسان‌هایی راسخ و غیرقابل معامله که اهل تبانی و سازش با بیگانه نبودند و همین مسئله است که موجب می‌شود انگلیسی‌ها از نیروهای روسیه تزاری بخواهند با حمله به آنها، نیروهای تبریز را در این شهر درگیر کنند و نگذارند آنها به سمت تهران حرکت کنند.
سلیمی‌نمین بابیان اینکه در زمان انقلاب مشروطه برخی از افراد وابسته به استبداد به‌یک‌باره چهره‌ عوض کرده و نقاب مشروطه‌خواهی زده بودند اظهار کرد: انگلیسی‌ها این افراد را آوردند تا تهران را فتح کنند و وقتی این کار انجام شد اجازه دادند تا نیروهای ستارخان به طرف تهران حرکت کنند؛ نیروهای ستارخان وقتی رسیدند که دیگر کار از کار گذشته بود.
وی با تأکید براینکه طرفداران انگلیس برخورد بسیار نامربوطی با ستارخان و باقر خان انجام دادند خاطرنشان کرد: آنها، این سرداران صادق و مردمی را از صحنه راندند و بعدازآن نیروهای طرفدار انگلیس کاملاً توانستند بر مشروطه مسلط شوند.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با اشاره به اینکه وزرای که از مجلس اول مشروطه بیرون می‌آید تقریباً همه فراماسون هستند اظهار کرد: این یعنی نهضتی که با ایثار و فداکاری مردم به‌دست‌آمده بود کاملاً دست انگلیسی افتاد.
وی خاطرنشان کرد: همین نفوذ موجب شد تا شهید شیخ فضل‌الله نوری باوجوداینکه سردمدار مشروطه بود و تحصن بزرگ در قم با محوریت او انجام‌شده بود از مشروطه پا پس بکشد؛ آیت‌الله نوری بعد از موضوع تحصن در سفارت انگلیس و مشاهده اینکه انگلیسی‌ها نیروهای خودشان را به درون نیروهای مشروطه گسیل دادند خطوط خود را جدا کرد و عقب نشست.
سلیمی‌نمین بابیان اینکه بعدها مشخص شهید نوری چقدر تیزبینانه خط نفوذ را تشخیص داده بود اظهار کرد: هرچند انتظار می‌رفت او با ارتباط‌گیری با علمای نجف مقابله گسترده‌ای با خط انگلیسی‌ها انجام دهد اما همه نشریات آن زمان دست نیروهای انگلیس بود و آنها ارتباطات را کاملاً مخدوش کرده بودند، به همین دلیل تصویری که به علمای نجف منعکس می‌شد همان چیزی بود که جریان فراماسونری می‌خواست.


منبع: جام‌جم


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر