صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۰۰ - ۲۵ آبان ۱۳۹۷
با استعفای مغز متفکر؛

دولت چپ کرد؛ تیم اقتصادی طیب‌نیا جای نیلی را گرفت

احمدی نیلی از سمت خود استعفا داد تا تیم اقتصادی لیبرال دولت جای خود را به تیم رفاهی طیب‌نیا بدهد.
کد خبر : 326062

به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا، احمد نیلی از سردمداران اقتصاد مکتب به اصطلاح «نیاورانی» است. مکتبی که اقتصاد را بر اساس بازار کاملاً آزاد و در اختیار صرف خصوصی می‌داند و دولت را از دادن رفاه صرف به شهروندان مبرا قلمداد می‌کند.


احمد نیلی را از نزدیک‌ترین افراد اقتصادی و مغز متفکر پشت پرده دولت روحانی باید دانست که در چندین سال گذشته نبض اقتصادی دولت را در اختیار داشته است و روحانی نیز اعتماد کاملی به وی داشت. در دولت روحانی مکتب فکری متضاد، اما نزدیک به نیلی وجود دارد که این تیم شامل طیب‌نیا، نوبخت و واعظی به‌عنوان پشتیبان سیاسی است.


با آمدن همتی به بانک مرکزی و خارج شدن سیف از قطار اقتصادی دولت، مغز متفکر کمی تنها شد و دوباره دور به تیم اقتصادی رفاهی رسید. جهانگیری، سیف و در رأس آنها نیلی برای بازار ارز از سال گذشته و دی ماه، نسخه‌هایی پیچیدند، اما این بازار متلاطم آرام نشد که نشد. دلار جهانگیری هم دردی از مشکلات نابسامانی‌ها حل نکرد؛ بنابراین دور به تیم دوم رسید. همتی در بانک مرکزی، دژپسند در وزارت اقتصاد و دارایی و خارج شدن نیلی، پازل اقتصادی روحانی را کامل می‌کند.


جالب‌تر اینکه با آمدن طیب‌نیا در رأس شورای پولی و اعتباری، این گروه قوی خواهد شد و عملاً عنان کار را در دست می‌گیرند تا بتوانند نارضایتی که در بدنه مردم و فعالان سیاسی و اقتصادی از فعالیت‌های روحانی وجود دارد را کم کنند؛ دادن دو میلیون بسته اقتصادی شامل مواد غذایی از هفته گذشته با کمک دولت و صحبت از اینکه به 30 میلیون نفر دیگر این بسته داده می‌شود.


در راستای همین تغییر سیاست اقتصادی دولت، طیب‌نیا در رأس قرار گرفت و نیلی باید فرصت در سایه باشد تا ببیند مشکلات تا چه میزان برطرف خواهد شد. دولت آزادی‌خواه اقتصادی و لیبرالی که نیلی پیش گرفته بود با آمدن طوفان سهمگین تورم و مشکلات، دیگر نتوانست کاری از پیش ببرد. دولت روحانی به فکر رفاه افتاده است تا در مسیر تحریم‌ها راهی هموارتر داشته باشد. پس تغییرات اقتصادی نظیر وزیر اقتصاد، رئیس بانک مرکزی، شورای پول و اعتبار، نرفتن نوبخت از سازمان مدیریت و گوشه‌گیری جهانگیری را باید در این پازل اقتصادی تعریف کرد.


انتهای پیام/4082/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر