صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۱۱ - ۲۳ آبان ۱۳۹۷
آیت‌الله رشاد:

علامه طباطبایی آبروی اسلام، تشیع و حوزه شد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در همایش ملی المیزان و علوم انسانی اسلامی گفت: علامه طباطبایی آبروی اسلام، تشیع و حوزه شد. اگر حوزه این اعاظم را نداشت، شرمسار بود.
کد خبر : 325924

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، آیت‌الله علی‌اکبر رشاد عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی امشب در همایش ملی المیزان و علوم انسانی اسلامی که با حضور آیت‌الله جوادی آملی در دارالقرآن علامه طباطبایی قم برگزار شد، گفت: علامه طباطبایی آبروی اسلام، تشیع و حوزه شد. اگر حوزه این اعاظم را نداشت، شرمسار بود.


وی افزود: سپاسگزاریم که حوزه چنین سرمایه‌هایی را تقویت کرد تا به آن فخر بفروشیم. علامه طباطبایی دانش را با حضور خودشان یک گام به‌پیش بردند.


مدیر حوزه‌های علمیه تهران تصریح کرد: علامه طباطبایی از جمله کسانی است که وجود او در همه حوزه‌های کلامی و نظریه‌های اجتماعی پیشگام بود.


وی یادآور شد: علوم انسانی، فقه دوران مدرنیته است. چنانکه فقه نیز علوم انسانی قدسی است. علوم انسانی و فقه از جهات مختلفی با هم موازات دارند و یک رقابت سنگین وجود دارد و امروز میان فقه و علوم انسانی این رقابت در جریان است.


رشاد افزود: علوم انسانی رایج را مدّ نظر داریم نه علوم سکولار را. ما با اساس علوم انسانی مخالف نیستیم. برخی وقتی سخن از تحول علوم انسانی مطرح می‌شود، تصور می‌کنند که ما با علوم انسانی رایج مخالفیم، درحالی‌که اساساً با این علوم انسانی مخالف نیستیم. واقعیت این است که علوم انسانی موجود، رقیب فقه است.


رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در بخشی دیگر از سخنان خود به پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: انقلاب اسلامی توسط یک فقیه، مدیریت شد و انقلابی علیه مدرنیته بود و بساط مدرنیته را درهم ریخت. نهضتی علیه دانش‌های سکولار بود.


وی تصریح کرد: علوم انسانی همه آنچه را که فقه مدعی است، جز در حیث عبادیات را دارا هست. در حقیقت بین علوم انسانی و فقه، یک نوع موازات توأمان با رقابت جدی است. با دو گفتمان روبه‌رو هستیم. عملاً این رقابت با تحقق پیروزی انقلاب اسلامی اوج گرفت.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: علوم انسانی سکولار در 200 سال گذشته همه عرصه‌های جوامع را اشغال کرده بود. این عَلَم فقه شیعی بود که به اهتزاز درآمد و به‌مقابله آن پرداخت و با توسعه اندیشه شیعی به‌مقابله علوم انسانی سکولار ایستاد.


انتهای پیام/4090/


انتهای پیام/

ارسال نظر