صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۲ - ۲۳ آبان ۱۳۹۷
احمدی در گفتگو با آنا:

توسعه علمی باید مانند برجام در اولویت قرار گیرد

رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: اگر توسعه علمی مانند برجام و سلامت جزء اولویت‌ها باشد حتماً می‌توان به آینده امیدوار بود.
کد خبر : 325769

وحید احمدی در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره کاربردی شدن پژوهش اظهار کرد: کاربردی شدن فقط برعهده دانشگاه‌ها نیست چراکه وقتی می‌گوییم کاربردی‌شدن دو حوزه تقاضا و عرضه باید مورد توجه قرار گیرد.


وی ادامه داد: مطمئنم مجموعه دانشگاه‌ها اعم از استاد و دانشجو علاقه‌مند هستند که پروژه‌های کاربردی داشته باشند چراکه از حمایت مالی و معنوی برخوردار می‌شوند.


رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور بیان کرد: یکی از مشکلات اصلی در حوزه تقاضاست، صنعت‌، کارخانجات، وزارتخانه‌ها و مراکز فرهنگی و حوزه قضایی باید به دانشگاه تقاضا بدهند. قانون این است که یک درصد از اعتبارات، صرف پژوهش شود، ولی معمولاً این گونه نمی‌شود.


احمدی اضافه کرد: ضعف اصلی در نظارت بر حسن اجرای قانون است. شهرداری‌ها،‌ مجلس، دولت و صداوسیما همگی به تحقیق نیاز دارند، اگر یک پروژه به دانشگاه‌ بدهند، ده‌ها طرح می‌توان از آن استخراج کرد، ولی این کار را نمی‌کنند؛ این یکی از مشکلات اصلی پژوهش کاربردی است. متأسفانه صنعت رقابتی نیست تا دنبال پروژه‌های نو و تحقیقاتی باشد. مسئله بعدی این است که دولت دنبال دریافت تحقیق از دانشگاه‌ها نیست. اگر هم هست کم است.


رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: باید عزم لازم باشد تا مشکل حل شود. نمی‌توان تنها با تنبیه مشکلات را حل کرد. اگر شرکت‌های خصوصی از امتیازهایی نظیر معافیت‌های مالیاتی برخوردار شوند، حتماً تشویق می شوند که کارهای پژوهشی را به دانشگاه‌ها بسپارند.


احمدی گفت: اگر همه احساس کنند که بسیج عمومی و عزم کلان وجود دارد تا این کار محقق شود آن‌وقت خیلی می‌توان پیش رفت. دانشجو یا استاد تمایل دارند که پروژه به دست بگیرند چراکه برایشان سودآور است و کار بیشتری یاد می‌گیرند.


وی تأکید کرد: اگر توسعه علمی مانند برجام و سلامت جزء اولویت‌ها باشد حتماً می‌توان به آینده امیدوار بود. 


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: وحید احمدی
ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
پریسا
15:09 - 1397/08/23
لعنت بر برجام