صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲:۰۱ - ۲۳ آبان ۱۳۹۷
دانستنی‌های گردشگری؛

فلک‌الافلاک و سنگ قبرهایی که زندگی مردگان را نشان می‌دهد

بسیاری از مردم ایران، خرم‌آباد را با قلعه فلک‌الافلاک می‌شناسند اما چقدر از رازهای درون این قلعه خبر دارند؟
کد خبر : 325505

به‌گزارش خبرنگار حوزه گردشگری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، قلعه فلک‌الافلاک به‌عنوان قلعه‌ای زیبا و باستانی در مرکز شهر خرم‌آباد واقع‌شده و نمایی زیبا به این شهر بخشیده است.


بنای قلعه فلک‌الافلاک مربوط به دوره ساسانیان بوده و از هشت برج تشکیل‌شده که در محیطی ۲۲۸/۶۰ متری قرار گرفته است. آثار به‌جامانده از این اثر تاریخی نشان می‌دهد که در این قلعه ۱۲۴ اتاق و ۱۱ محیط برای نگهداری کفش در بین اتاق‌ها وجود داشته است.


در شمال این قلعه چاه عمیقی وجود دارد که آب آن از چشمه‌ای که در زیر قلعه قرار داشت تأمین می‌شده است و مردم آب موردنیاز خود را از این چشمه تأمین می‌کردند.


سازندگان این قلعه در اطراف آن پرتگاه‌های عمیقی را ایجاد کرده بودند که در هنگام جنگ مانع ورود دشمنان به قلعه می‌شد. در آن زمان ورود به این قلعه کار دشواری بود و نام آن‌هم به همین دلیل فلک‌الافلاک نام‌گذاری شده بود.


در مورد زمان ساخت این قلعه نیز صحبت‌های مختلفی وجود دارد. گروهی این قلعه را به دوره ساسانی و گروهی نیز آن را به دوره اتابکان لر نسبت می‌دهند که با آجر و خشت و سنگ و ملات ساخته‌شده است.


بسیاری از کارشناسان می‌گویند: این قلعه حوادث طبیعی زیادی را پشت سر قرار داده است اما از آنجاکه در گلوگاه دره خرم‌آباد واقع‌شده از گزند حوادث در امان مانده است.


این قلعه تاریخی در فهرست آثار ملی قرارگرفته است و موزه‌ای از آثار مختلف مردم‌شناسی، هنرهای سنتی و باستان‌شناسی در آن قرار دارد.


یکی از دیدنی‌ترین آثار در این موزه سنگ‌قبرهای مردمی است که درون این قلعه زندگی می‌کردند.


رسم مردم در داخل قلعه در مورد مردگانشان به این صورت بوده که سنگی عمودی بر روی قبر نصب می‌کردند و روند زندگی فرد را بر روی سنگ می‌تراشیدند.


مثلاً اگر فردی آهنگر بود، تصاویر از کار وی، سلاح‌های جنگی و ... بر روی آن حکاکی می‌شد.


با وجود آنکه این قلعه سال‌ها سرپا مانده و از گزند آسیب حوادث در امان مانده است اما در سال‌های اخیر این قلعه با ورود گردشگران دچار آسیب‌های زیادی شده است که عزم مسئولان را می‌طلبد تا این اثر ملی را حفظ کنند.


انتهای پیام/4087


انتهای پیام/

ارسال نظر