صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا ازضررهای قلیان؛

جمع‌آوری قهوه‌خانه‌ها از حرف تا عمل

مصرف قلیان زمینه‌ساز ورود 600 ماده سمی به بدن انسان است که موجب بیماری‌های مختلفی از جمله سرطان ریه می‌شود.
کد خبر : 325380

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، احسان یعقوبی؛ در حال حاضر مصرف قلیان روزبه‌روز بین جوانان و نوجوانان رواج پیدا می‌کند و امروزه کشیدن قلیان برای افراد به یک تفریح و گذراندن اوقات فراغت تبدیل شده است به‌طوری که اکثر افراد حاضر در قهوه‌خانه‌ها و سفره‌خانه‌ها جوانان بین 20 تا 28 سال هستند که این موضوع موجب بیمار شدن جمعیت پیر کشور در سال‌های آینده می‌شود چرا که اغلب بیماری‌های ناشی از مصرف قلیان به مرور زمان روی افراد تأثیر خواهد گذاشت؛ بنابراین آگاه‌سازی جوانان و فرهنگ‌سازی دو عامل مهم برای عدم گرایش جوانان به مصرف قلیان است.


آیا مصرف قلیان کم‌ضررتر از سیگار کشیدن است؟


بر اساس این گزارش، این پدیده که در حال حاضر به یک معضل پنهان اجتماعی تبدیل شده است، از آن جهت چهره منفوری به خود نگرفته و از طرفی اغلب افراد مصرف‌کننده، مصرف قلیان را بی‌ضرر و غیرقابل اعتیاد می‌دانند و برخی نیز مصرف آن را کم‌ضررتر از سیگار قلمداد می‌کنند؛ آب موجود در قلیان نه تنها خاصیت تصفیه‌کنندگی و محافظتی در مقابل دود ناشی از سوختن تنباکو را ندارد، بلکه به‌دلیل افزایش رطوبت موجب بالا رفتن میزان جذب ریوی آن نیز می‌شود؛ همچنین مواد سمی قلیان نه تنها کمتر از سیگار نیست، بلکه بعضی مواد خطرناک از جمله قیر یا دود(سرطان‌زا)، مونوکسیدکربن(آلاینده) و نیکوتین(ایجادکننده وابستگی) موجود در دوده آن از سیگار بیشتر است.


وجود 600 ماده سمی در قلیان


همچنین با مصرف قلیان بیش از 400 تا 600 ماده سمی و خطرناک وارد ریه فرد مصرف‌کننده و اطرافیان خواهد شد؛ در صنعت تنباکو، مرغوبترین آن در اختیار کارخانه‌های سیگارسازی قرار گرفته و تفاله‌های تنباکو جهت قلیان مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ مقدار تنباکوی مصرفی در یک وعده قلیان کشیدن معادل مصرف 20 تا 50 نخ سیگار است، به همین دلیل با افزایش سطح نیکوتین خون، مصرف‌کننده به ظاهر تفننی برای رفع نیاز خود به روش ساده‌تری که همان مصرف سیگار است، روی می‌آورد.


بر همین اساس، افراد مصرف‌کننده این ماده پس از مصرف آن افزایش ضربان قلب و فشار خون را تجربه می‌کنند و پس از قطع مصرف این ماده نیز علائم قطع مصرف آن مانند اشتیاق به مصرف مجدد، بیقراری، اضطراب، اختلال در تمرکز حواس، بی‌خوابی و افزایش اشتها در فرد بروز می‌کند.


از طرفی نیکوتین موجود در قلیان منجر به بیماری‌های مختلفی از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی و بروز سرطان ریه می‌شود؛ همچنین یکی از عواملی که موجب تشدید عوارض جانبی مصرف تنباکو یا سیگار می‌شود، تعداد دفعاتی است که فرد در یک روز اقدام به مصرف این مواد می‌کند.


دوگانگی مسئولان در جمع‌آوری قهوه‌خانه‌ها


همچنین مدتی قبل مسئولان پلیس مبارزه با مواد مخدر اعلام کرده بودند که اکثر تنباکوهای مورد استفاده در قهوه‌خانه‌ها ناخالصی دارد لذا ضررهای مصرف این نوع تنباکو از مورد خالص آن نیز به‌دلیل وجود سرب در آن بیشتر است لذا اگر قهوه‌خانه‌ها جمع‌آوری نشود، باید نظارت کافی روی اقدامات آن‌ها صورت بگیرد تا حداقل صاحبان این مکان‌ها از تنباکوهای خالص که ضرر کمتری نسبت به تنباکو با ناخالصی‌های مختلف دارد استفاده کنند؛ از طرفی برخی از مسئولان نیز مخالف جمع‌آوری و بسته‌شدن قهوه‌خانه‌ها هستند.


بر اساس این گزارش، متأسفانه درحال حاضر برخی از قهوه‌خانه‌ها به مکانی برای استعمال مواد مخدر تبدیل شده است لذا سوال این است که چرا با وجود مشخص بودن ضرر کشیدن قلیان و در برخی موارد استفاده از این مکان‌ها برای اقدامات مجرمانه دیگر، جمع‌آوری قهوه‌خانه‌ها عملی نمی‌شود؟


انتهای پیام/4110


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
ناشناس
09:24 - 1397/08/23
جمع آوری قهوه خانه ها، باعث بیکارشدن دهها هزار ایرانی و بدبخت شدن میلیونها خانوار ایرانی خواهد شد. به جای اینکه نان مردم را ببرید و آجر کنید ، مشکل بیکاری و فقر راحل کنید .