صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۵۱ - ۲۳ آبان ۱۳۹۷
محمدجواد توکلی:

صنایع ناکارآمد، ثروت ملی را خام صادر می‌کنند

یک استاد اقتصاد گفت: صنایع ناکارآمد، ثروت ملی را خام صادر می‌کنند و فرقی برای‌شان نمی‌کند که ارزش افزوده بیشتری روی موادخام ایجاد کنند.
کد خبر : 325283

محمدجواد توکلی در گفتگو با خبرنگار حوزه اقتصاد کلان گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با تشریح این موضوع که مشکل اصلی، ناکارآمدی در صنایع است، بیان کرد: صنایعی که خام‌فروش هستند برای‌شان فرقی نمی‌کند که سنگ‌فولاد را تبدیل به فولاد یا نفت را تبدیل به مواد پتروشیمی کنند و به فروش برسانند، چراکه ارزش‌افزوده زیادی با اقدامات آن‌ها ایجاد نمی‌شود، ما عملاً ثروت ملی را صادر می‌کنیم و عوایدش به همین صنایع خام فروش و کسانی که دستی بر این آتش دارند می‌رسد.


خام‌فروشان به نفعشان است که قیمت ارز تک‌نرخی شود


وی در پاسخ به این موضوع که آقای عسگراولادی معتقد است که چند نرخی شدن ارز کار اشتباهی است و باید نرخ ارز بین 10 تا 12 هزار تومان شود. آیا چند نرخی کردن ارز کار درستی بود؟ گفت: آقای عسگراولادی نماینده قشر صادرکننده خشکبار است و آن‌ها هم به‌نوعی خام‌فروش هستند. مسلم است که به نفعشان است که قیمت ارز تک‌نرخی شود، یعنی قبلاً یک کیلو پسته را صادر می‌کردند 10 دلار می‌گرفتند، این 10 دلار را مثلاً 33 هزار، 35 هزار یا 36 هزار تومان معادل می‌گرفتند، الآن همان دلاری که به ازای صادرات یک کیلوگرم پسته وارد می‌کنند، اگر دلار را 14 هزار تومان در نظر بگیریم، 140 هزار تومان عایدشان می‌شود.


توکلی بابیان این‌که به دلیل بالا رفتن نرخ دلار خام فروش‌ها با صادرات جیبشان پر می‌شود و در مقابل پسته هم در بازار داخلی گران می‌شود، اذعان کرد: بحث اینکه امسال پسته یک مقدار کم بود همین است ولی عمده مسئله‌اش این است که هزینه فرصتش بالا رفته است.


عضو هیأت علمی موسسه امام خمینی(ره) ادامه داد: یعنی هزینه فرصت فروش یک کیلوگرم پسته در داخل 140 هزار تومان شده است، پس دیگر با این قیمت به داخل پسته نمی‌دهند و قطعاً صادر می‌کنند و برای رقابت در بازارهای جهان باقیمت‌های پایین‌تر نیز صادرات می‌کنند.


عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم بابیان اینکه یک مقدار منافع شخصی هم در اظهارنظرها مثل دلار 12 هزارتومانی نیز تأثیر دارد، تأکید کرد: وقتی کسی می‌گوید خوب است، باید بپرسیم برای چه کسی خوب است؟ یعنی اگر شما دلار را بکنید 12 هزار تومان، از آن‌طرف صنایع مولد شما باید چه‌کار کنند؟! مواد اولیه‌شان را با همین قیمت وارد کنند که ما الآن یک‌چیزی حدود بیش از 80 درصد وارداتمان یا کالاهای واسطه و یا کالاهای سرمایه‌ای هستند.


انتهای پیام/4092/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر