صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۴۳ - ۲۲ آبان ۱۳۹۷
دانستنی‌های پزشکی؛

عوارض دیابت را با مصرف این گیاهان کاهش دهید

براساس اعلام محققان مصرف برخی گیاهان دارویی می‌‌تواند در درمان دیابت موثر واقع شود و به کاهش عوارض جانبی ناشی از این بیماری کمک کند.
کد خبر : 325271

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، بسیاری از مردم روش‌های مختلفی را برای درمان انتخاب می‌کنند اما در سال‌های اخیر استفاده از داروهای گیاهی و سنتی طرفداران بسیاری پیدا کرده است، هرچند نمی‌توان مداخلات دارویی و پزشکی را در درمان برخی بیماری‌ها نادیده گرفت. به عنوان مثال دیابت یکی بیماری‌هایی است که نیازمند تشخیص پزشک و درمان پزشکی دارد.
براساس اعلام محققان مصرف برخی گیاهان دارویی نیز می‌‌تواند در درمان دیابت موثر واقع شود و به کاهش عوارض جانبی ناشی از این بیماری کمک کند.
دارچین
دارچین جزو ادویه‌های بسیار کاربردی در اکثر آشپزخانه‌هاست و چینی‌‌ها برای اولین بار کاربرد دارچین برای کاهش قند خون در بیماران دیابتی را در طب سنتی مطرح کردند.
مصرف روزانه و منظم دارچین در این بیماران می‌تواند نتایجی مانند کاهش قند خون، افزایش تحریک لوزالمعده به تولید انسولین، کاهش فشار و چربی خون و بهبود عملکرد سیستم گوارشی به همراه داشته باشد.بر همین اساس به بیماران مبتلا به دیابت توصیه می‌شود به صورت روزانه از پودر دارچین به عنوان چاشنی در انواع غذا و چوب دارچین را در انواع چای و دمنوش استفاده کنند.
سیر و پیاز
سیر و پیاز هر دو جزو سبزیجات ریشه‌ای هستند که در طب سنتی ایرانی، چینی و هندی به عنوان گیاهان کاهنده قند خون مطرح می‌‌شوند.
این روزها هم نتایج مطالعات علمی نشان می‌‌دهند این دو سبزی بسیار معطر، نقش برجسته‌ای در کنترل و کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت بازی می‌کنند. برای دست یافتن به خواص ضد دیابت سیر و پیاز بهتر است هرروز مقداری از آنها را در غذا، سالاد یا سس‌های همراه با غذا مصرف کنید.
زنجبیل
زنجبیل جزو گیاهان ریشه‌ای است که خواص ضد التهاب آنها به اثبات رسیده است.ضمن اینکه مصرف منظم آن به بهبود عملکرد دستگاه گوارش هم کمک می‌کند و باعث پیشگیری از افزایش ناگهانی یا نوسانات قندخون در مبتلایان به دیابت می‌شود.
نتایج مطالعات نشان می‌دهند مصرف حجم محدودی از زنجبیل به صورت روزانه در بیماران دیابتی، احتمال ایجاد مقاومت به انسولین را هم در آنها کاهش می‌دهد.
زنجبیل می‌تواند به صورت تازه و رنده شده در انواع غذاها یا به صورت تازه و ورقه شده در انواع چای و نوشیدنی‌ها مورد استفاده قرار گیرد.
آلوئه‌ورا
خیلی ها گیاه آلوئه‌ورا را گیاهی مناسب برای سلامتی و شادابی پوست می‌دانند این در حالیست که نتایج مطالعات اخیر نشان می‌دهند مصرف بخش خوراکی و ژله مانند گیاه آلوئه‌ورا به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، افزایش ترشح انسولین در بدن و کاهش سطح قند خون کمک می‌کند. بخش خوراکی آلوئه ورا تقریبا بدون مزه است و بیماران مبتلا به دیابت می‌توانند گاهی از آن در تهیه سالاد یا نوشیدنی‌های خنک همراه مقداری آبلیموی تازه استفاده کنند.
تخمه شنبلیله
تخمه شنبلیله یکی از بهترین درمان‌های کمکی برای کاهش قندخون در بیماران مبتلا به دیابت است.این گیاه حاوی فیبر و ترکیبات خاصی است که سرعت هضم کربوهیدرات‌هایی مانند قند را در بدن کاهش می‌دهد و به این ترتیب از افزایش ناگهانی قند خون بعد از وعده‌های اصلی غذایی در مبتلایان به دیابت پیشگیری میکند.
توصیه می شود این بیماران، تخمه شنبلیله را به صورت پودر در بیاورند و آن را در ماست، سالاد یا خورش خود بریزید.اگر این گیاه را در سبزی خوردن یا سالاد قرار دهید بیشتر به کنترل قند خونتان کمک خواهد کرد.
انتهای پیام/۴۰۴۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر