صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۱۳ - ۲۱ آبان ۱۳۹۷
معصومیان:

دانش خلأ یکی از پرکاربردترین دانش‌ها در دنیاست

رئیس انجمن خلأ ایران گفت: دانش خلأ یکی از پرکاربردترین دانش‌ها در دنیاست.
کد خبر : 324919

به گزارش حوزه سایر حوزه‌های گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، رئیس انجمن خلأ ایران در هم‌اندیشی آشنایی با فناوری خلأ که با همکاری مرکز تحقیقات فیزیک واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با حضور جمعی از استادان و دانشجویان برگزار شد گفت: انجمن خلأ از سال ۱۳۸۳ با مجوز وزات علوم و فن‌آوری فعالیت خود را آغاز کرده است. فعالیت این انجمن با توجه به اهمیت دانش و فناوری خلأ در زندگی روزمره انسان قابل‌توجه است.


فرهاد معصومیان افزود: انجمن خلأ ایران به‌منظور ترویج و توسعه فناوری خلأ، اقدام به برگزاری هم‌اندیشی‌های آشنایی با دانش و فناوری خلأ، معرفی موقعیت‌های شغلی و کاربردهای آن در کشور در دانشگاه‌های چند رشته‌ای سراسر کشور نموده است. ازاین‌رو این هم‌اندیشی در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی که دارای رشته‌های بین‌رشته‌ای متنوعی است، برگزار شد.


وی خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی این انجمن در کشور، اطلاع‌رسانی در خصوص این رشته علمی و معرفی کاربردها و ظرفیت‌های بالقوه آن در کشور است. دانش خلأ یکی از پرکاربردترین دانش‌ها در دنیاست ولی متأسفانه تا امروز ضرورت توجه به آن در کشور درک نشده است.


رئیس انجمن خلأ ایران افزود: فشار وقتی کمتر از فشار اتمسفری شود، خلأ به وجود می‌آید. یکی از کاربردهای خلأ، ویژگی‌های فیزیکی مرتبط مانند جاروبرقی است که باحالت مکش، زباله و گردوغبار را می‌مکد. همچنین جابجایی اجسام سبک و سنگین، مکنده بزاق دهان که در دندانپزشکی کاربرد دارد، لوله‌های خون‌گیری و لامپ‌های رشته‌ای ازجمله موارد بهره‌گیری از دانش خلأ است.


وی بابیان اینکه این هم‌اندیشی‌ها با زبان ساده برای آشنایی بیشتر با دانش خلأ در دانشگاه‌های کشور برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: دانش خلأ در حقیقت فنّاوری زیربنایی است و بیشتر در رشته‌های فیزیک، مکانیک، مهندسی شیمی، هوافضا، مهندسی برق، مواد و متالورژی، مهندسی پزشکی، صنایع دارویی و غذایی و دانش‌هایی چون نانو، لیزر و دانش هسته‌ای کاربرد دارد.


هم‌اندیشی انجمن خلأ ایران با محورهای آشنایی با دانش و فناوری خلأ، ویژگی‌های فیزیکی مرتبط با دانش خلأ، معرفی کاربردهای متنوع و گوناگون آن، توصیف اهمیت بین‌رشته‌ای فناوری خلأ و معرفی پتانسیل‌های موجود در کشور، فرصت‌های شغلی و آینده آن در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر