صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

راهکارهایی برای کنترل ابرچالش بیکاری میلیون‌ها فارغ‌التحصیل

فقدان سامانه‌های ارتباطی متمرکز برای ارتقای ارتباط زنجیره‌ای کارآفرینان و صاحبان صنایع و بی‌توجهی دولت در تسهیل فضای کسب‌وکار از علل ایجاد ابرچالش بیکاری دانش‌آموختگان است.
کد خبر : 324459

گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محمد صادق‌پور؛  اوضاع کسب‌وکار در کشور پس از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها به واسطه افزایش شدید نرخ‌های حامل‌های انرژی به‌شدت تحت تأثیر قرار گرفت اما قانون‌گذار برای جلوگیری از ایجاد رکود و تداوم گردش پول، پیشنهاد داد تا از منابع حاصل از حذف یارانه‌ها بخشی را به تولید اختصاص دهد.


اما با گذشت نزدیک به 8 سال از زمان تصویب لایحه مربوط به هدفمندسازی یارانه‌ها به گواه بسیاری از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی حتی یک ریال بابت افزایش قیمت‌ها به بخش‌های مولد اقتصاد کمک نشد و حتی روز به روز با وجود قوانین دست و پاگیر و سخت‌گیری‌های مالیاتی، کار و کارآفرینی به ورطه فراموشی سپرده شد.


با این حال، دولت برای ایجاد رونق سعی داشت تا با ایجاد تعامل میان ایران با 6 قدرت برتر دنیا در مذاکرات، سرمایه‌گذاری‌هایی را به اقتصاد کشور جذب کند و بخشی از تحریم‌ها را حذف کند یا به حالت تعلیق درآورد؛ بنابراین بسیاری از فعالان اقتصادی همچنان در انتظار نتایج حاصل از آن هستند.


بنابراین در این شرایط دولت نه‌تنها توفیقی برای مذاکرات بین‌المللی به دست نیاورد بلکه با چالش جدیدی در اقتصاد به نام «بیکاری فارغ‌التحصیلان» که در طول‌ سال‌های گذشته مدارک دانش‌آموختگی خود را دریافت کرده و آماده ورود به بازار هستند، مواجه شد و برای کنترل آن دست به تدوین چند بسته اشتغالی زد تا بلکه برای مقابله با هجوم بیکاران گامی بردارد.


در سال‌های گذشته موضوع بسیار مهمی از سوی برخی مسئولان دستگاه‌های اجرایی دولتی و همچنین شورای‌عالی آموزش و پرورش برای ایجاد روحیه کارآفرینی و کاهش بیکاری ناشی از نبود توانمندی‌های شغلی در دوران تحصیلات پیش از دانشگاه مطرح شده است.


در این طرح مهم، دانش‌آموزان پیش از اتمام دوره تحصیل باید حداقل یک مهارت فنی و حرفه‌ای را بیاموزند و در واقع شرط دریافت دیپلم متوسطه و ورود به دانشگاه داشتن یک مهارت خواهد بود.


همانطور که بسیاری از کارشناسان و فعالان صنایع برای مشکلات فعلی بازار کار ایران بر آن تأکید دارند؛ فقدان مهارت در میان بیکاران از جمله مهم‌ترین عوامل کاهش کارآیی و کندی مسیر کارآفرینی در کشور شده است و در صورت رفع آن می‌توان به فضای آینده کسب‌وکار کشور امیدوار بود.


شاید یکی از نکاتی که در سال‌های گذشته با وجود تأکیدات مقام معظم رهبری مورد غفلت واقع شده باشد، ارتباط کارآفرینان با یکدیگر و ایجاد زنجیره به هم پیوسته از کسب‌وکارهای خرد برای دستیابی به بازاری رقابتی باشد.


به عبارت دیگر باید سامانه‌ای ایجاد می‌شد تا کارآفرینان و فعالان صنایع ضمن ارتباط با یکدیگر در جهت رفع نیازهای خود گام بر می‌داشتند تا  این ارتباطات زنجیره‌ای ارزش افزوده تولید و هزینه تمام‌شده آنان را تحت‌الشعاع قرار می‌داد.


یکی از عمده مشکلاتی که کسب‌وکارهای خرد در آینده برای رشد سود ناشی از فعالیت‌های عملیاتی خود مواجه هستند، نبود فضایی برای تبادل اطلاعات و دستاوردهاست یعنی بعد از تعریف یک طرح تجاری امکانات برای تسهیل دستیابی به مواد اولیه ارزان‌تر به وجود آید.


در نگاه اول شاید این اقدام مؤثر با انجام آزمون و خطایی برای بسیاری از کارآفرینان مفید و موثر باشد اما باید تضمین معاملات و ارتباطات افراد به طور کامل، رصد و ارزیابی شوند تا افراد بدون پشتوانه روش‌هایی برای ایجاد اختلال برای تولیدکنندگان به کار نگیرند.


به عنوان مثال در بازار کالایی ایران که به عنوان یکی از ارکان بازار سرمایه فعالیت می‌کند، وجه تضمین برای معاملات و ارتباط افراد با یکدیگر اخذ می‌شود تا در نهایت اگر یکی از طرفین معامله نسبت به انجام داد و ستد انصراف دهد، ضرری متوجه طرف مقابل نباشد.


در این باره نیز باید کارآفرینان با اطمینان خاطر از فضای ایجاد شده در سامانه، اطلاعات درخواستی را در سایت بارگذاری و با یکدیگر به تبادل اطلاعات بپردازند.


در این شرایط «اقتصاد مقاومتی» در حالی مورد غفلت واقع شد که با تعمیق رکود و کاهش فعالیت‌های ناشی از عملیات کارگاه‌های تولیدی بازهم مورد توجه واقع نشد و در سطح چند بخش‌نامه و تشکیل کارگروه‌هایی در سطح ادارات کار تنزل پیدا کرد.


در پایان به بخشی از سخنان مقام معظم رهبری اشاره می‌کنیم که در آن برای اولین بار از واژه اقتصاد مقاومتی استفاده کردند؛ ایشان در 16 شهریور 1389 در جمع کارآفرینان، چنین بیان فرمودند: «ما باید یک اقتصاد مقاومتیِ واقعی در کشور به وجود بیاوریم. امروز کارآفرینی معنایش این است؛ تحریم برای ما جدید نیست، ما سی سال است در تحریمیم. همه‌ این حرکت عظیم ملت ایران، در فضای تحریم انجام گرفته؛ بنابراین کاری نمی‏‌توانند بکنند. ولی این دلیلی است برای همه‌ مسئولان و دلسوزان کشور که خود را موظف بدانند، مکلف بدانند به ایجاد کار، به تولید، به کارآفرینی، به پر رونق کردن روزافزون این کارگاه عظیم؛ که کشور ایران حقیقتاً امروز یک کارگاه عظیمی است. همه خودشان را باید موظف بدانند.»


انتهای پیام/4083/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
ناشناس
14:16 - 1397/08/20
من در ایتالیا بودم. هیچ مهندسی تازه فارغ التحصیلی در هیچ مقطعی بیکار نمیماند. روش خیلی ساده بود شرکت ها مهندسان را استخدام میکردند و دولت بخش زیادی از حقوق ان ها را درسال اول میپرداخت و بعد از اینکه آن مهندس توانمند میشد و میتوانست برای شرکتش ارزش افزوده داشته باشد تمام حقوقش را خود شرکت میپرداخت.