راهاندازی اولین پالایشگاه مواد دارویی در بهمن ماه امسال
به گزارش خبرنگار حوزه علم و فناوری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدحسین عصاره در نشست خبری چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فراوردههای طبیعی و طب ایرانی که صبح امروز در محل معاونت علمی برگزار شد گفت: این نمایشگاه از ۲۱ تا ۲۴ آبان با حضور ۱۷۰ شرکت خلاق و ۵۵۱ شرکت در مصلی تهران برگزار میشود.
وی ادامه داد: نمایشگاه ملی گیاهان دارویی هر دو سال یکبار برگزار میشود تا طی این مدت بتوان شرکتهای خلاق و محصولات مناسب را ارزیابی کرد تا در نمایشگاه حضور پیدا کنند.
دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی و طب سنتی گفت: در این جشنواره نمایشگاه ویژهای برای ۴۸ طرح پیشرفته برگزار میشود تا مسئولان دیدن کنند.
وی در ادامه بیان کرد: از سال 85 با فرمایش مقام معظم رهبری دریچه جدیدی در حوزههای علمی گشوده شد که صنعت گیاهان دارویی در ذیل اولویتها قرار گرفت و بهدنبال آن سند راهبردی ملی، تصویب و ابلاغ شد. شورای راهبری صنعت گیاهان دارویی و طب سنتی با حضور تمام دستگاهها تشکیل و نقشه عملیاتی آن ایجاد شد که با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و همکاری مؤسسه استاندارد، این نقشه راه، عملیاتی و اجرایی شد.
عصاره با اشاره به 48 طرح فناورانه در نمایشگاه گیاهان دارویی گفت: بهمنظور معرفی این طرحها نمایشگاه ویژهای برای بازدید مسئولان در نظر گرفته شده که این 48 طرح فناورانه در صنایع عطر، طعم، رنگ، آرایشی - بهداشتی، نوشیدنی، ادویهجات، کود و سموم در آن ارائه میشوند.
وی با تأکید به افزایش تعداد شرکتهای گیاهی و دارویی در این نمایشگاه توضیح داد: سال 91، تعداد 800 محصول ارائه شد که این عدد به 5 هزار و 82 محصول رسیده است. همچنین تعداد شرکتها از 200 شرکت در سال 91 به 551 شرکت ارتقا پیدا کرده است.
دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی و طب سنتی اضافه کرد: یکی دیگر از رویدادهای این جشنواره، برگزاری فنبازار است که انتظار داریم فرهیختگان، دانشمندان و مخترعان و سرمایهگذاران در این رویداد شرکت کنند چرا که فنبازار باعث میشود معاملات تجاری از جنس فناوری، توسط ایدهپردازان انجام شود و سرمایهگذاران و کارگزاران حقوقی نیز میتوانند در این فنبازار از ایدههای مورد نظر خود حمایت کنند. در سال 91 حدود 25 فناوری در فنبازار وجود داشت که امسال به 132مورد ارتقا پیدا کرد.
وی با تأکید بر مشارکت دانشآموزان در بخش دانشآموزی جشنواره گیاهان دارویی گفت: هزار طرح دانشآموزی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این مقدار، 170 طرح انتخاب شده تا مورد رقابت و داوری دوباره قرار بگیرد. برای صاحبان طرحهای برتر دانشآموزی تسهیلاتی نظیر ارائه بورسیه، پژوهانه و تخفیف هزینه و تقبل هزینه دانشگاه توسط بخش خصوصی انجام میشود.
عصاره ادامه داد: شناسایی مکاتب سلامتی در فرهنگهای مختلف جهان وجود دارد و خوشبختانه در کشور ما نیز 17 دانشگاه علوم پزشکی به طب سنتی نیز میپردازند. همچنین سلامتکده نیز در این جشنواره و نمایشگاه برپا میشود.
وی درخصوص صادرات گیاهان دارویی بیان کرد: صادرات گیاهان دارویی نظیر شیرینبیان، زعفران، حنا، سدر و ادویهجات شامل 520 میلیون دلار است ولی صادرات بهصورت فرآوری اولیه برای محصولاتی نظیر گلاب، ابسولوت و عصاره تغلیظ شده شیرینبیان شامل 45 میلیون دلار است. صادرات محصولات دانشبنیان نیز 25 میلیون دلار است.
دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی و طب سنتی درباره استانداردسازی محصولات گیاهی توضیح داد: پس از اینکه مواد خام به تولید اولیه رسید، فرآوری میشود و در مرحله سوم، فرآوری ثانویه و استانداردسازی انجام میشود؛ چراکه هر صنعتی نیاز به استاندارد خاص دارد. بههمیندلیل با کمک پژوهشگاه استاندارد توانستهایم از چهار سال پیش تعدادی استاندارد برای این گیاهان تدوین کنیم که تاکنون 15 مورد از مواد دارویی گیاهی گواهی استاندارد را کسب کرد. اما باید فرآیند استانداردسازی در پالایشگاه انجام شود، بههمینمنظور اولین پالایشگاه بزرگ با بیش از 120 میلیارد تومان اعتبار در حال احداث است و زیرساختهای آن انجام شده و با مشاوران خارجی برای تأمین تجهیزات آن مذاکرات انجام شده که امیدواریم بهمنماه امسال یا اوایل سال آینده در منطقه گلپایگان با ظرفیت دو هزار و 500 تن تولید ماده اولیه استاندارد مورد نیاز صنعت، کار خود را آغاز کند.
عصاره اضافه کرد: از هزار و 50 قلم فرآورده گیاهی در سال 91 توانستهایم به دو هزار 658 قلم دارو برسیم. همچنین تعداد فرآوردههای طب سنتی از 298 قلم در سال 92 به هزار و 346 قلم در سال 97 رسیده است.
انتهای پیام/4085/
انتهای پیام/4060/4085
انتهای پیام/