صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۰ - ۱۸ آبان ۱۳۹۷
آنا گزارش می‌دهد؛

چرا نتانیاهو به‌طور محرمانه به پاکستان سفر کرد

پاکستان دنبال یافتن راه گریزی است تا بتواند کسری منابع خود را از کانالی جایگزین تأمین کند؛ آنها اکنون تلاش دارند دژ خود را با کمک صهیونیست‌ها مستحکم نمایند.
کد خبر : 324239

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا-مجتبی اسماعیلی؛ تردیدی وجود ندارد که خط‌ و ربط سیاست‌های اسلام‌آباد و تل‌آویو در نقاطی با یکدیگر مشترک است؛ هر دوی آنها تاکنون بارها مجبور شده‌اند به‌خاطر سیاست‌های آمریکا در نوع روابط خود با واشنگتن بازنگری کنند و هر دو در منطقه دارای چالش‌های امنیتی با حضور گروه‌های تروریستی هستند؛ پاکستان از خطر داعش و طالبان و القاعده رنج می‌برد و صهیونیست‌ها خطر داعش را بیخ گوش خود حس می‌کنند؛ طبعاً این نقاط مشترک باعث می‌شود تا هر دو نیم‌نگاهی به عادی‌سازی روابط با یکدیگر داشته باشند.


روز گذشته بود که روزنامه میدل‌ایست‌آی چاپ انگلیس در گزارشی به‌نقل از شاهدان عینی، فاش کرد هواپیمای اختصاصی «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در فرودگاهی در پاکستان بر زمین نشست. موضوعی که البته هفته گذشته پاکستان زیر بار پذیرش آن نرفت و اعلام کرد هیچ هواپیمایی از رژیم صهیونیستی در پاکستان توقف نداشته است.


یک خلبان پاکستانی که به‌دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش فاش شود، دراین‌باره گفت: «این هواپیما 24 اکتبر (دوم آبان‌ماه جاری) مدتی در حریم هوایی پاکستان حضور داشت تا مجوز فرود دریافت کرد و درنهایت در پایگاه هوایی نورخان در راولپندی پاکستان فرود آمد.» این درحالی‌است که سه نفر از کارمندان پایگاه هوایی مذکور روایت خلبان پاکستانی را تأیید می‌کنند؛ یکی‌از آنها می‌گوید یک خودرو برای انتقال هیأتی که در هواپیما حضور داشت به باند فرودگاه نزدیک شد.


نقشه‌هایی که مسیر پرواز هواپیمای نتانیاهو را به پاکستان نشان می‌دهد


باتوجه به بازه زمانی اعلام شده، به‌نظر می‌آید سفر محرمانه نتانیاهو به اسلام‌آباد پس‌از سفرش به مسقط و دیدارش با «سلطان قابوس» پادشاه عمان بوده است.گرچه مقام‌های پاکستان این سفر را کتمان می‌کنند ولی تحلیلگران سیاسی معتقدند درپس واکنش‌های پاکستان حقیقتی بزرگ‌تر مخفی است، چه اینکه آنها ابتدا منکر می‌شوند و بعد که اسنادی همچون نقشه پرواز منتشر می‌شود، مدعی هستند این هواپیما به‌دلیل نقص فنی در پاکستان فرود آمده بود!


طبق اسناد موجود، هواپیمای نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی 23 اکتبر (اول آبان‌ماه جاری) ساعت 20 از تل‌آویو به مقصد عمان پرواز می‌کند و بامداد 24 اکتبر (دوم آبان‌ماه جاری) به مسقط می‌رسد. سپس برای اینکه ردیابی هواپیما به‌وسیله سیستم‌های راداری معمولی سخت شود، کد جدیدی برای این هواپیما تعریف می‌شود و هواپیمای نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی 10 ساعت بعد در اسلام‌آباد فرود می‌آید. همین هواپیما ساعت 40 دقیقه بامداد به تل‌آویو بازمی‌گردد.


چرا نتانیاهو به‌طور محرمانه پاکستان رفت؟


برای پاسخ دادن به چرایی این سؤال بد نیست نگاهی به اظهارات «دان شابیرو»، سفیر سابق آمریکا در تل‌آویو داشته باشیم که در مصاحبه با روزنامه میدل‌ایست‌آی گفت: «اسرائیل درتلاش است تا روابط دیپلماتیک خود را با کشورهای عربی و اسلامی ازجمله کشورهایی که با آنها رابطه ندارد، توسعه دهد».


طبیعی است بهبود روابط میان پاکستان و رژیم صهیونیستی می‌تواند جزو منافع ملی پاکستان باشد،.کشوری که با تهدیدات امنیتی زیادی ازسوی طالبان و داعش مواجه است. گرچه توسعه این روابط می‌تواند برای اسلام‌آباد مهم تلقی شود، ولی نکته‌ای که باعث شده است مقام‌های پاکستان راضی نباشند درباره آن صحبت کنند، روابط مستحکم میان هند و رژیم صهیونیستی است. هند سال‌هاست در همسایگی پاکستان برای این کشور رجزخوانی می‌کند و روابط میان هند و پاکستان در چند دهه اخیر متشنج بوده است.


ازسوی دیگر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا ابتدای سال جاری میلادی تهدید کرد کمک‌های نظامی خود را به پاکستان قطع می‌کند. ترامپ در آن زمان توئیت کرده بود: «آمریکا در 15 سال گذشته به‌طور احمقانه‌ای بیش‌از 33 میلیارد دلار به پاکستان کمک کرده است و آنها به ما چیزی جز دروغ و فریب تحویل نداده‌اند». این موضوع باعث شده است تا دولتمردان پاکستانی به‌دنبال یافتن راه گریزی باشند تا درصورت قطع این کمک‌های مالی و نظامی بتوانند منابع خود را از یک کانال جایگزین تأمین کنند. آنها در این‌راستا ابتدا عربستان و در ادامه چین را نشانه رفتند و حال به‌نظر می‌آید تلاش دارند دژ خود را با کمک صهیونیست‌ها مستحکم کنند.


بحران اقتصادی پاکستان مزید برعلت شده است تا آنها برای کمکی حداقلی دست‌به‌دامن هر کشور و رژیمی شوند. آنها برای فرار از بدهکاری بزرگی که با آن دست‌به‌‌گریبان‌اند، تن به ائتلاف با رژیم صهیونیستی داده‌اند تا بتوانند به اقتصاد بیمار خود نفس مصنوعی بدهند.


انتهای پیام/4033/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
فرید کلانتری
18:48 - 1397/08/18
اسراییل خودش به شدت به کمک های مالی احتیاج داره و اگر کمک آمریکا نباشه، عملا ورشکست می شه. می توان به میزان کسری بودجه سالانه اسراییل در این زمینه نگاه کرد. این مطلب بدون ارایه هیچ اطلاعاتی و فقط بر اساس یک ادعا نوشته شده است.