دانش دفع حملات پیچیده سایبری را به کشورهای دوست ارائه میکنیم
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همایش بزرگداشت هفته پدافند غیرعامل، یکی از دستاوردهای مهم وزارت ارتباطات را تکمیل شبکه سیگنال رسانی زمینی صداوسیما اعلام کرد و گفت: صداوسیما همواره در معرض تحریم یا تهدید به تحریم قرار داشته و در مقاطعی به دلیل وابستگی پخش برنامهها به شبکههای ماهوارهای بخش زیادی از شهروندان بخصوص مردم مناطق محروم نمیتوانستند از پوشش صداوسیما استفاده کنند.
وی افزود: همچنین در رخدادهای مختلفی چون پخش مسابقات فوتبال، صداوسیما به دلیل قانون حفاظت از حق پخش خریداریشده امکان پخش ماهوارهای آنها را نداشت و مناطقی از کشور محروم از دریافت این برنامهها بودند که پروژه سیگنال رسانی زمینی به صداوسیما با همکاری شرکت ارتباطات زیرساخت ظرف یک سال گذشته تکمیل شد و در ایام برگزاری جام جهانی نیز زیر بار رفت و امروز آماده خدماترسانی است.
وزیر جوان کابینه دوازدهم با اشاره به حوادث غیرمترقبه سال گذشته چون زلزلههای کرمان و کرمانشاه و همچنین قطعی برق در اهواز، اظهار کرد: در این رخدادها ارتباطات بهعنوان ضرورت اصلی مدیریت بحران دچار اختلال شده بود که برای رفع آنها چند اقدام اساسی انجام شد که نخست رسیدگی به مشکلات اپراتورها و برخی از سراچههای اصلی تلفن همراه بود.
آذری جهرمی بابیان اینکه طی یک سال گذشته سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و اپراتورها اقدام به ردهبندی سایتها ازنظر باطریهای نگهداری و تأمین منبع تغذیه کردند، توضیح داد: در اتفاقهای گذشته باطری برخی از سایتها به دلیل عدم نگهداری مناسب، امکان پایداری در طول 48 ساعت را نداشتند و در زمان وقوع زلزلهها به دلیل قطع برق شاهد قطع ارتباطات بودیم که در بازنگریهایی که انجام شد ضمن شناختن مشکلات و رفع آنها، ردهبندی نیز از این بابت صورت گرفت.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید به راهاندازی شبکه خاص ارتباطی در مواقع بحران اشاره کرد و ادامه داد: از طریق این شبکه که امروز به بهرهبرداری رسید امکان ارسال پیامک، صوت و مکالمه تصویری برای امدادرسانی در مواقع بحران در سراسر کشور ایجادشده است.
وی از دیگر اقدامات انجامشده در حوزه پدافند غیرعامل را راهاندازی رینگ ارتباطات شهر تهران در کنار شبکه فیبر نوری پایتخت در یک سال گذشته خواند و افزود: اگرچه توسعههای مناسبی بخصوص در یک سال گذشته انجامشده اما سازمان فناوری اطلاعات و شرکت ارتباطات زیرساخت باید اقدام به توزیع بیشتر ترافیک در شبکه کنند چراکه به دلایل اقتصادی با تراکم ترافیک در تهران مواجه هستیم که برای افزایش پایداری و کیفیت شبکه باید این کار را انجام داد.
وزیر ارتباطات با ضروری دانستن ارائه شاخصها در مورد وضعیت کنونی و میزان رشدی که حاصلشده، گفت: امروز در برابر بحرانها، شبکه ارتباطی کشور پایدارتر شده است و با درس گرفتن از زلزلههای کرمان و کرمانشاه شاهد بودیم در اتفاقهای اینچنینی که بعداً رخ داد، شبکه وضعیت قابلقبولتری پیداکرده است.
وزیر جوان دولت تدبیر و امید با اشاره به سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات و سند مرکز ملی فضای مجازی در روشن شدن تکلیف دستگاهها و نهادهای دولتی برای حفظ امنیت، اظهار کرد: بر همین اساس مأموریتها تقسیمشده تا نیروهای مسلح مسئول دفاع سایبری، وزارت اطلاعات مسئول حفاظت از مراکز حساس، وزارت ارتباطات مسئول حفظ امنیت دستگاههای دولتی و پلیس فتا نیز مسئول حفظ امنیت کسبوکارها و بخش خصوصی با مسئولیت هماهنگی در مرکز ملی فضای مجازی شدهاند.
عضو کابینه دولت دوازدهم شئون زندگی مردم را مرتبط با فضای مجازی دانست و تصریح کرد: امروز در دنیا با یکسری شرور مواجه هستیم که برای از کار انداختن زندگی مردم از هیچ اقدام ضد انسانی دریغ نمیکنند و به اقداماتشان درگذشته نیز افتخار میکنند و در مقابل میگویند ایران ما را تهدید سایبری کرده است.
وی بابیان اینکه تیمهای دفاع سایبری از مدتی قبل این تحرکات و اقدامات را برای نفوذ به شبکه زیرساخت ارتباطی کشور رصد کرده بودند، افزود: آنها نفوذ را انجام داده بودند تا در روز مبادا عملیات خود را شروع کنند که متخصصان ما با مشاهده تحرکات و احساس آماده شدن آنها برای تحرک نهایی، اقدام به مقابله و جلوگیری کردند که مستندات آنها نیز جمعآوریشده و برای پیگیری حقوقی در مجامع بینالمللی ارسال میشود.
وزیر ارتباطات اقدام اخیر آنها را وقاحتآمیز دانست چراکه حملات با آدرس IP مستقیم آنها صورت گرفته بود و خاطرنشان کرد: آنها باید بدانند که مرزهای سایبری ما بیدفاع و بیصاحب نیست و مدافعین و جوانان خوبی در کشور داریم که توانمندی و دانش قابلی توجهی برای دفاع از کشور دارند.
وزیر جوان دولت تدبیر و امید بابیان اینکه در چنین شرایطی همه دستگاهها باید همافزایی داشته باشند، گفت: مردم نگرانی نداشته باشند، زیرساخت شبکه ارتباطی کشور پایدار است و از دسترس خارج نمیشود.
وی بابیان اینکه جوامع بینالمللی نیز نسبت به چنین اقداماتی حساسیت دارد، افزود: تصمیم گرفتیم تا دانشی که از شرارت آنها به دست آوردهایم را با کشورهای دوست و همسایه خود به اشتراک بگذاریم تا دشمن خود را بشناسند و توان دفاع از خود را داشته باشند.
انتهای پیام/4094/
انتهای پیام/