صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۰ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۴
نشست «بررسی ابعاد توافق هسته‌ای»؛

صالحی: تولید برق هسته‌ای 20 هزار مگاواتی در دستور کار قرار دارد/ «برجام» نیاز ما به خرید فناوری‌های هسته‌ای از خارج را رفع می‌کند

رئیس سازمان انرژی اتمی در نشست «بررسی ابعاد توافق هسته‌ای» گفت ما چشم‌انداز روشنی داریم و قرار است در 20 سال به تولید برق هسته‌ای 20 هزار مگاواتی دست یابیم.
کد خبر : 32330

به‌گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «علی‌اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی امروز یکشنبه در نشست «بررسی برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) که با حضور «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه، «سید عباس عراقچی» معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه و «مجید تخت روانچی» معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه iهمچنین با حضور «صادق خرازی» سفیر اسبق ایران در پاریس برگزار شد، گفت: ما در کشوری هستیم که در آن چند صدایی وجود دارد و هر کس از منظر خود موضوعات را بررسی و بیان می‌کند.


براساس این گزارش، «صالحی» در این نشست که به‌وسیله سایت دیپلماسی ایرانی در محل روزنامه اطلاعات برگزار شد، افزود: برگزاری اینگونه جلسات منجر به افزایش آگاهی می‌شود و جوانب مختلف جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای را روشن می‌کند و مذاکره‌کنندگان فرصتی می‌یابند تا موضوعات مختلف را مطرح کنند.


وی در مقدمه صحبت‌های خود تصریح کرد: ایران جزو نخستین کشورهای منطقه در برخورداری از رآکتور هسته‌ای است که در دهه 40 شمسی آن را دنبال می‌کرد.


وی با بیان اینکه در دهه 50، افقی 20 ساله را برای توسعه اقتصادی و اجتماعی ایران پیش‌بینی کردند که 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای تولید کند، اظهار کرد: با وقوع انقلاب و پس از آن جنگ تحمیلی این پروژه متوقف شد.


«صالحی» با بیان این نکته که هدف ما همواره تولید برق بوده است، تصریح کرد: حتی در رژیم گذشته نیز این هدف دنبال می‌شد.


وی با بیان اینکه برنامه هسته‌ای ما به سه دوره قبل از انقلاب، بعد از جنگ و بعد از توافق وین تقسیم می‌شود، عنوان کرد: ساخت یک نیروگاه مثل نیروگاه بوشهر در حال حاضر نیازمند 6 میلیارد دلار است.


«صالحی» با اشاره به سخنان رهبری درباره تولید برق 20 هزار مگابایتی هسته‌ای، گفت: ما طرحی 20 ساله برای توسعه روابط تجاری، اجتماعی و سیاسی داریم. مبنای فعالیت ما بعد از توافق وین، تجاری‌سازی است. ما چشم‌انداز روشنی داریم و قرار است در 20 سال به تولید برق هسته‌ای 20 هزار مگاواتی دست یابیم.


رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان این نکته که ما ظاهرا محدودیت را پذیرفتیم، یادآور شد: در واقع این‌گونه نیست. ما به راه خود ادامه می‌دهیم چرا که به زعم آن‌ها دنبال انحراف از برنامه هسته‌ای نمی‌رویم و از روز نخست هم به دنبال انحراف از فعالیت‌ هسته‌ای نبودیم.








ما طرحی 20 ساله برای توسعه روابط تجاری، اجتماعی و سیاسی داریم. مبنای فعالیت ما بعد از توافق وین، تجاری‌سازی است. ما چشم‌انداز روشنی داریم و قرار است در 20 سال به تولید برق هسته‌ای 20 هزار مگاواتی دست یابیم.

وی با تاکید بر اینکه اهداف ما برای دستیابی به انرژی چه قبل و چه بعد از انقلاب، صلح‌آمیز بوده است، ادامه داد: به ما گفتند فلز پلوتونیم نسازید و ما نیز قبول کردیم اما در واقع ما تا ۱۰ یا ۱۵ سال آینده اصلا نمی‌توانستیم به این فلز دست یابیم.


«صالحی» تاکید کرد: ایران تصمیم گرفت به جای خودکفایی، خود اکتفا باشد. در همین راستا ایران تصمیم گرفت وارد چرخه سوخت شود تا سوخت مورد نیاز را تولید کند، غنی‌سازی انجام دهد و طرف مقابل آن را ببیند و بپذیرد. پس از آن، ایران وارد چرخه سوخت هسته‌ای شد.


وی افزود: ما بر همین اساس فعالیت خود را ادامه دادیم ولی پیش از توافق وین تحریم‌هایی را اعمال کردند و این تحریم‌ها زمینه همکاری را قطع کرد، درنتیجه، ما نتوانستیم از کارشناسان منبحر استفاده کنیم و به لحاظ تجاری‌سازی روند فعالیت‌هایمان متوقف و یا کند شد.


به‌گفته رئیس سازمان انرژی اتمی، براساس توافق وین ما درچارچوب خطوط قرمز حرکت کردیم و حتی به آن اکتفا نکردیم و مشورت‌های متفاوتی را در کمیسیون‌های مختلف انجام دادیم. به نظر می‌آید ما محدود شدیم ولی واقعیت این است که ما محدود نشده‌ایم. غربی‌ها می‌گفتند ایران باید محدود شود زیرا در زمینه برنامه هسته‌ای دچار انحرافاتی شده است.


«صالحی» گفت: همانطور که آقای «ظریف» بیان کردند، هدف غرب تغییر پارادایم‌های سیاسی بود، یعنی اگر ما در مدار آن‌ها نیستیم در مدار نزدیک آن‌ها قرار بگیریم.


وی با بیان اینکه اکنون باید برای استحکام بیشتر تلاش کنیم، تاکید کرد: مواردی که غرب بر آن تاکید کرد، دراختیار داشتن فلز پلوتونیوم بود که ما نداشتیم و تا 15 سال دیگر هم نخواهیم داشت. اورانیوم 90 درصد را نیز که ایران رد کرد، زیرا بارها اعلام کرده‌ایم که دنبال برنامه صلح‌آمیز هستیم و برنامه غیر صلح‌آمیز را در دستور کار خود نداریم.








ما پذیرفته‌ایم اگر قرار است برای فناوری هسته‌ای تجهیزاتی خریداری کنیم، از این شرکت خریداری شود.

«صالحی» خواستار احتیاط در برخورد با موضوع «راستی‌آزمایی» شد و گفت: فرایند بازرسی برای هر کشوری که دارای فناوری هسته‌ای است وجود دارد. در ایران نیز قرار است راستی‌آزمایی با نام «بازرسی» انجام شود به‌وسیله ناظران آژانس در ایران انجام می‌شود.


رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: ایران تعهد داده است تعداد سانتریفیوژهای خود را کم کند. همچنین متعهد شده‌ایم ذخایر اورانیوم خود را به 300 کیلوگرم برسانیم و بازرسان باید این تعهدات ایران را راستی‌آزمایی کنند.


«صالحی» تاکید کرد: البته برای مدتی ایران برای خرید برخی تجهیزات هسته‌ای با محدودیت‌هایی مواجه است و ما آن‌ها را پذیرفته‌ایم. شرکتی بین‌المللی با نام اختصاری «NCD» فهرستی از تجهیزات هسته‌ای دومنظوره را آماده کرده است و ما پذیرفته‌ایم اگر قرار است برای فناوری هسته‌ای تجهیزاتی خریداری کنیم، از این شرکت خریداری شود.


وی افزود: در گذشته ما تجهیزات هسته‌ای را با دردسر فراوان در بازار می‌خریدیم و در نهایت هم برخی از آن‌ها با خرایکاری صنعتی، زیان زیادی برای کشور داشت، اما با توافق «برجام» خرید تجهیزات به‌طور رسمی انجام می‌شود و خرابکاری صنعتی شکل نمی‌گیرد و اگر بشود ایران می تواند براساس «برجام» اعلام شکایت کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر