مصاحبه
رفعتی: در خصوص برنامههای 13 آبان نصف غرفه داخل سالن در دانشگاه جهت حضور دانشجویان که ازشون مصاحبه می گیریم که مباحث سازش مهمه یا نمایشگاه پوستر در جهت آزاداندیشی از میهمانانی دعوت کردیم که فعلا قطعی نشده از طیفهای مختلف دعوت به عمل آمد.
سلیمانی: ما هر ساله داخل دانشگاه یک راهپیمایی داریم معمولا در حدود 600 نفر دانشجو و این تعداد متغیر هم هست. دانشجویان انقلابی در این جریان شرکت میکنند هر سال برنامههای متفاوتی بوده دو سال پیش دکتر سلامی جزو مهمنانان و سخنرانان ما بودند سال پیش تصمیم بر این شد که سخنران نباشد. امسال برنامه به این طور است که انشاالله بعد از قطعی شدن که به دلیل مراسم اربعین با مشکلاتی مواجه هستیم برنامه پیشبینی روز دوشنبه با مداحی حاج مهدی رسولی البته اگر از اربعین برگردند از آقای دکتر ظریف سردار باقری، سردار موسوی دعوت شده و سردار شمخانی. به احتمال زیاد سردار شمخانی حضور پیدا میکنند. ولی خوب فعلا قطعی نیست. و گفتند که سردار باقری نمیتوانند بیایند. و این دو عزیز دیگر فعلا مشخص نیست به خاطر اربعین تعلل کردند در جواب دادن و به احتمال جدی سردار موسوی تشریف خواهند داشت. از این عزیزان دعوت شده و آقای دکتر ظریف و آقای دکتر باقری دکتر شمخانی در خصوص تحریمهای جدید بیان نمودند ما از قبل با بچههای بسیج دانشجویی صحبت کردهایم نظرمان بر این بود که این دو تا رویکرد دارد نظر ما این است که اگر دولت بخواد واقعا کار بکند تنبلی را کنار بگذارد میتونه واقعا درمان باشه در این زخمی که زده. تحریم هایی که داره میاد تحریمهای موثرتری هستند نسبت به تحریمهای اولیه توی مردادماه از سر گیری شدند ولی خوب احساس من بر این است که بدنه دولت فعلا آمادگی این را ندارد مقابله کنه اما من شخصا حسم این است که این فضا اینطوری نیست که بخواهد چون تا حالا اگر چیزی بود رخ میداد. و اینکه تا الان مساله نداشته به معنای این نیست که با یک امضا همه چیز برمیگردد. دکمه و کلید دو خطی این میشه که ما تحلیلمان بر این است که به هر حال یک فشاری تو بازار میاد قطعا ولی این میتونه با مدیریت صحیح دولت و تیم جدید اقتصادی که بالا اومده مدیریت بهینه بشه و این فشاری که قرار است بر روی مردم بیاد به جای اینکه یهو تحریم بشه این میتونه مدت ساز باشه یعنی یه زره میتونه پله پله باشه چون به هر حال تحلیل ما این است که تحریمهای جدی هستند و دولت اگر برنامه جدیدی ما که مطالبه کردیم پاسخی برای ما داده نشده تا حالا که پاسخ منطقی که ما این برنامهها را برای فلان انجام دادهایم. البته یک نکته مثبت که بگم اینکه نفت رفت روی بورس نکته خیلی مثبتی بود که اگر به صورت جدی ادامه پیدا کند این واقعا راهکار واقعا خیلی خوبی برای فروش نفت بود. و این نکته مثبت این دولت بود که خیلی حرکت صحیحی بود. به نظر من.
جناب آقای سلمانی سالهای اول انقلاب دانشجویان نقش رهبری در جریانات مردمی از جمله تسخیر لانه جاسوسی را داشتند آیا تشکلها هنوز این قدرت و این رهبری را دارند؟
نظر بر این است که جنبش دانشجویی با یک رخداد جدی روبهرو است. خصوصا میشه گفت بعد از سالهای نود یعنی دوره 88 یک مسائلی بوده که بیشتر مسائل گفتمانی بود به هر حال عادی بود که یک چیزی بشه که الان متاسفانه قدرت قبلی خودشو از دست داده الان هم رگههایی از این جنبش دانشجویی.
تحلیل ندارن ما به صورت کلی میانگین فهم بچهها نسبت به قبل خیلی بالاتر رفته مثال من بچههای حزباللهی هست. و با دوستان دیگر کاری ندارم. یعنی نسبت به دهه 90 واقعا تحلیل و فهم نسبت به جامعه بالا رفته است. و با توجه به پیچیدگی که الان وجود داره شرایط مملکت نسبت به قبل بچهها بیشتر از اینکه خودشون تحلیل داشته باشن نسبت به مسائل بیشتر منتظر تحلیل هستند. حالا این تحلیلها میتونه تحلیلهای فلان جا باشد. و یا اینکه منتظر باشند حضرت آقا سخنرانی انجام بدن تا بعدش یه کاری انجام بدن که بعدش خودش خلاف فرمایشات مقام معظم رهبری هست که میگن خودتون باید تحلیل داشته باشید. بچههای جنبش دانشجویی دچار یک فضای پفکی شدند. فضای پفکی یعنی اینکه گنده شدن به یک معنا. توسط سیاسیون ولی جدی گرفته نمیشن. که رخوت جدی وجود داره در جنبش دانشجویی که میتونه مصداق بارز جاهایی که گفتمانها باید بیاد بالا و علمهایشان بیاید بالا و تاثیرگذار باشند جنبش دانشجویی رسما ستادگردان هستش نه گفتمان و مطالبهگری انقلاب اسلامی. و این شاخص جدی هستش که جنبش دانشجویی به جای اینکه در انتخابات که در این قسمت بحثمان انتخاباتی نیست که مصداق را بر این گذاشتیم شاید تلاش سه سال یکبار یک جریان دانشجویی رو نشون میده که مثلا منی که الان بسیج شریف هستم اگر بتونم شفافیت را واقعا علمش ببرم بالا واقعا بتونم ارزش بکنم تو جامعه امروز خوب نماینده مجلس که سال بعد میخواد بیاد رای بگیره بدیهی است که باید پازل شفافیت را بیاید صحبت کند. و اگر این کار را نتونم انجام بدم یعنی هیچ کاری انجام ندادم و مجبور هستم از لیستهای کذایی چپ و راست اصولگرا و اصلاحطلب ارائه بدن و با یه دید حداقلی و یه دید شب انتخاباتی چه کار کنیم بین بد و بدتر بد را انتخاب کنیم نتیجه همین میشه که مجلس داریم که وکیل دولت تشریف دارد. نتیجه بارزش رو میگم. من همیشه به دوستام میگم درسته یه قسمتی از مشکلات مجلس از جنس خود نمایندگان هستش ولی جنبش دانشجویی کجای مسائله هستش که بتونه مطالبهگری بکنه به هر حال باید رسواشون بکنن. انتخاباتی که در پیش رو داریم و اینکه فکر نمیکنم الان تو مملکت کسی باشه که تقریبا همه مشکلات ما به مجلس برمیگردد. و جنبش دانشجویی توی این مقطع زمانی دو ساله فکر میکنم که میتونه کارای جدی انجام بده انشاءالله. چون بچهها تحلیل ندارن این عدم تحلیل باعث شده که تو رکود بمونن.
جناب سلمانی برخی افراد دخیل در تسخیر لانه جاسوسی سالهای ابراز پشیمانی کردند از این اقدام و این اقدام را به عنوان یک لکه ننگ برای تشکیلات دانشجویی دانستند نظر شما در این باره چیست؟
با این افرادی که شما میگویید ما با تک تکشون حالا من اسم نمیبرم با یکی از شاخصترینهایشان یک هفته پیش جلسه خصوصی داشتیم همین حرفها رو اونجا زدن ببینید این افراد من نمیگم نادان هستند من از این کلمات استفاده نمیکنم بیشتر به این برمیگردم وقتی جنبش دانشجویی ذاتا توش تحلیل و تحرک اینجور چیزا هستش کسایی که لانه جاسوسی را تسخیر کردند بدنه اصلیشون اصلاحطلبا امروزی بودند. آقای عسگرزاده تاج زاده همین افرادی که به قول شما آقای عسگرزاده آمدند و گفتند اشتباه کردیم غلط کردیم نظر شخص من این است که ایشون تحلیلشون اینه که اون موقعه جو خیلی خوب بود و فلان این از عدم فهم چطور بگم زمانه هستش. و یک معنا و تعارض منافع بهش میگن. یعنی اینکه وقتی شما از یک فازی عبور میکنید و یک زمانی انقلابی هستید کما اینکه انقلابی بودند و شکی در آن نیست ولی وقتی میاین در جریانات سیاسی میرفتین جریانات سیاسی یک اقتضائاتی دارند که باعث میشه شما حتی شاید از راستترین و بهترین کارهاتون عقبنشینی کنید و بر فضای فعلی تنفس کنید خیلی بدیهی هست که این جریانی که به قول معروف یک زمانی از دیوار سفارت آمریکا بالا رفتند و یک زمانی با شعار تعامل با غرب و آمریکا مجبور هستند که حتی این یک تک برگ زرینی هم که توی کارنامشون دارن هم انکار کنن. تا به اون سرابی که برای خودشون الان متصور شدن و مردم را چندین ساله به این سمت دارن میکشن هی دارن سر خورده میشن هی دارن تهدید میشن تحقیر میشن توسط غرب من فکر میکنم اینا بیشتر اون بحث تعارض منافع هستش. یعنی اینا منفعت حذبیشون توی این هستش که الان اینو بگن کما من اینکه من شخصا نظرم این هستش که ده سال دیگه گفتمان گفتمان حمله به آمریکا بود و اینجور چیزا بود بعضی جاها میان میگن که ما همان کسایی بودیم که سفارت آمریکا را تسخیر کردیم. این میشه که دوستان با تفکر و بنیه انقلابی کار انجام ندادن و بیشتر سر اینکه اینجوری بگم که باد زمانه به چه سمتی چرخیده یک زمانی اوایل انقلاب بوده شرایط اینجوری بوده که باید بری آمریکا آمریکا استکبار جهانی بوده و الان هم اینجوری هستش که میگن فضا باید اینور بره احتمال داره ده سال دیگه یه موضوع دیگه داشته باشه.
نقش و تاثیر تشکلهایی دانشجویی به نظر شما کمرنگ شده در این خصوص
دو نکته یه مشکل جدی هست اینکه جنبش دانشجویی میگن به خاطر رشد پفکی که رخ داده از مردم جدا شده و از بطن مردم و از صحبت با مردم و اینکه مردم اصل انقلاب هستن و کل انقلاب واقعا در مردم خلاصه میشه این یک حرف جدی هستش که آسیب جدی هستش اینو قبول دارم و دلیلش را من گفتم رشد پفکی که باعثش سیاسیون مقصرش سیاسیون هستند و خود بچهها که به خاطر نداشتن تحلیل به این مساله دامن زدند از بطن مردم جدا شدن و در دامن یه عده سیاسی رشد پفکی انجام میدن و این را معنی کردم که به خاطر همین الان بچهها یکیش خودم خیلی نمیتونیم با مردم صحبت کنیم در زمینه آزادی نمیتونیم با مردم صحبتی مشترک داشته باشیم ما تو زمینه علم و تکنولوژی و چندتا مساله دیگه که نمیخوام باز کنم از گفتمان چیزی که الان مردم منظور من شش میلیون آدم مذهبی نیست کل مردم از قاصبه مردم دور شدیم. ناظر به مسئولین هم اینجوری بگم که ما اون برندگی و انقلابی بودن را کنار گذاشتیم و وظیفه جنبش دانشجویی که مطالبهگری مسائل و آرمانهای انقلاب هست را به جای مصلحتاندیشیهای که وظیفه ما نیست و نتیجهاش این میشه که الان هستش.
انتهای پیام/