صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۴۵ - ۰۷ آبان ۱۳۹۷
محقق دانشگاه بیرجند:

زعفران به کمک بیماران سرطانی می‌آید 

استاد و عضو هیأت علمی گروه اکولوژی گیاهان زراعی دانشگاه بیرجند از خاصیت زعفران برای درمان بیماران سرطانی خبر داد.
کد خبر : 321354

به گزارش خبرنگار حوزه علم و فناوری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ زعفران طلای سرخ ایرانی یکی از بی‌بدیل‌ترین گیاهان دارویی است که بر اساس مستندات تاریخی، ایرانیان از روزگاران کهن به زر و زعفران علاقه و توجهی بلیغ داشته‌اند. کشت زعفران در ایران به سال‌های قبل از میلاد برمی‌گردد و در مناطق بسیار کم باران ایران که دارای زمستان سرد و تابستان گرم هستند، گسترش دارد. 


طلای سرخ ایران نامی پرآوازه در دنیا دارد و در بازار تجارت جهانی هنوز هم دو نام زعفران و ایران تداعی‌کننده یکدیگر هستند. ایرانی‌ها همواره تولید و تجارت عمده زعفران مرغوب جهان را در اختیار داشته‌اند. هرچند که برخی کشورها با کاشت این گیاه ارزشمند سعی در رقابت با ایران دارند؛ اما با تلاش جوانان و کشاورزان ایرانی هنوز هم حال‌وروز زعفران ایرانی خوش است.


زعفران به کمک بیماران سرطانی می‌آید


 محمدعلی بهدانی استاد و عضو هیأت علمی گروه اکولوژی گیاهان زراعی دانشگاه بیرجند ازجمله کسانی است که سال‌ها است در حوزه زعفران به تحقیق و پژوهش و تولید پرداخته است.


وی گفت: ایران بزرگ‌ترین تولیدکننده زعفران دنیاست؛ اما وجود خلأهای مختلف در این حوزه من را تشویق به انجام تحقیقات بر روی این گیاه ارزشمند کرد. در همین راستا شرکتی بر مبنای استفاده از مبانی علمی و اصول علمی در تولید محصولات بومی مثل زعفران تأسیس کردم. در آن زمان متوجه شدم که این خلأها در تولیدات بومی به دلیل عدم استفاده از دانش و تکنولوژی روز است. به همین دلیل تمام تحقیقات خود را درزمینه زعفران با رویکرد تولید محصولات فناورانه انجام دادم. این محصولات بیشتر به‌صورت خام به دیگر کشورها صادر می‌شود و جای محصولات فناورانه زعفران در دنیا خالی است. برای رفع این خلأ طرح‌های پژوهشی مختلفی را در داخل دانشگاه بیرجند تعریف کردیم و این تحقیقات را در قالب گروه‌های تحقیقاتی داخل دانشگاه و یا به‌صورت مشارکت‌های بیرونی به‌خصوص با کمک ستاد توسعه گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی انجام دادیم.


این استاد دانشگاه با اشاره به جزئیات طرح تحقیقاتی خود، تصریح کرد: در این طرح، بر روی زعفران ارگانیک عاری از هرگونه آلودگی، سم، کودهای شیمیایی و سایر علف‌کش‌ها مطالعه شد. این‌گونه زعفران‌ها در پیشگیری از سرطان نیز مؤثر هستند.  برای اثبات خاصیت ضدسرطانی این زعفران‌ها آزمایش‌های مشترک متعددی را با مساعدت و همکاری معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات فناوری انجام دادیم و مقایسه علمی بین این دو نوع زعفران با آزمایش‌ روی سلول‌های سرطانی در محیط آزمایشگاه صورت گرفت و به‌وضوح برتری زعفران ارگانیک در مهار سلول‌های سرطانی با عنوان  آنتی‌اکسیدان ثابت شد.


به گفته این فعال حوزه گیاهان دارویی، با همین هدف یک شرکت دانش‌بنیان راه‌اندازی کردیم و به تولید زعفران ارگانیک پرداختیم؛ اما هنوز به مرحله تجاری‌سازی نرسیده‌ایم. در مرحله دیگری اقدام به تولید قرص زعفران کردیم که برای این قرص نیز در حال اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو هستیم و قصد داریم به‌عنوان دارو در داروخانه‌ها به فروش برسانیم. برای تولید زعفران ارگانیک از مرکز تحقیقات کشاورزی استان خراسان زمینی اجاره‌ای کرده‌ایم تا در صورت کسب مجوز از سازمان غذا و دارو و کمک مالی بخش دولتی و سرمایه‌گذاران خصوصی، تولید این زعفران ارگانیک و قرص زعفران را آغاز کنیم.


بهدانی، در خصوص برگزاری نمایشگاه و جشنواره گیاهان دارویی و طب سنتی، گفت: در تمام دوره‌های جشنواره گیاهان دارویی در قالب گروه پژوهشی زعفران دانشگاه بیرجند حضور داشتیم و تلاش کردیم به‌دور از تبلیغات مرسوم و عمومی با نگاه علمی به زعفران در جشنواره حضور پیدا کنیم. در این جشنواره کتاب‌ها و مقالات تهیه‌شده را با شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان در خصوص مبانی علمی زعفران، گفت‌وگو کردیم تا با این کار اطلاعات عمومی مردم را نسبت به فواید زعفران افزایش دهیم. این جشنواره در طول برگزاری روند کیفی مثبتی داشته و سال‌به‌سال بر کیفیت آن اضافه‌ شده است. امیدوارم که در سال‌های آینده و دوره‌های آینده بحث کیفیت محصولات ارائه‌شده بیشتر شده و به تحقیقات و پژوهش در این زمینه بیشتر بها داده شود. امیدواریم در آینده شاهد تأمین ارز کشور به کمک این صنعت بوده و به‌نوعی معرف ایران در سراسر جهان باشیم. 


وی، با اشاره به اقدامات معاونت علمی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، اظهار کرد: معاونت علمی از معدود نهادهایی است که به مجموعه‌های دانش‌بنیان اهمیت می‌دهد و به بررسی مشکلات این حوزه می‌پردازد که برگزاری این جشنواره نیز با همین هدف برگزار می‌شود. شرکت‌های فعال در حوزه گیاهان دارویی می‌توانند با شرکت در این جشنواره از فرصت ایجادشده استفاده کرده و مشکلات خود را با مسئولان مطرح کرده و محصولات خود را به نمایش بگذارند.


انتهای پیام/4085/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: زعفران سرطان آنا
ارسال نظر