صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۶ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
وزیر علوم خبر داد

ادامه رسیدگی به رشته‌های دارای نقص دانشگاه آزاد تا پایان سال

نشست خبری وزیر علوم تحقیقات و فناوری به همراه معاونین این وزارتخانه صبح امروز در محل وزارت علوم برگزار شد.
کد خبر : 32133

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در این نشست خبری وزیر علوم ضمن خیر مقدم به حضار و گرامیداشت یاد و خاطره شهید صارمی و تبریک روز خبرنگار اظهار داشت:‌ در عصر ارتباطات، خبرنگاران نمایندگانی هستند که بدون رأی مستقیم مردم انتخاب شده اند و در واقع نماینده افکار عمومی محسوب می شوند. این رسالت خبرنگاران است که پل ارتباطی مردم و سازمان ها باشند و از وجود ابهام جلوگیری کنند.


دکتر فرهادی در ادامه سخنان خود با ارائه گزارشی از عملکرد وزارت علوم در دولت تدبیر و امید افزود:‌ در این دوره کارهای زیادی انجام شده و البته کارهای زیادی هم وجود دارد که باید انجام شود. ما در رابطه با وضعیت علمی کشور گزارش های مناسبی را دریافت کرده‌ایم. در پایگاه استنادی ISC در 6 سال اخیر رتبه علمی ایران به رتبه 18 ارتقا پیدا کرده است. همچنین رتبه علمی ایران در منطقه و جهان اسلام و در میان کشورهای عضو جنبش عدم تعهد رتبه دوم بوده و در کشورهای عضو اوپک ایران رتبه اول را در اختیار دارد.


وی افزود: تولید علم کشورمان از 8/0 در سال 2012 به 63/1 در سال 2015 رسیده است. در پایگاه استنادی اسکوپوس وضعیت علمی کشور در 6 سال اخیر در منطقه، جهان اسلام و اوپک اول و بین کشورهای جنبش عدم تعهد رتبه دوم را دریافت کرده ایم. تعداد دانشگاه‌های ایران در یک درصد دانشگاه های تأثیرگذار جهان در سال 2013، 5 دانشگاه بود و در سال 2015 به 13 دانشگاه رسیده است.


وزیر علوم همچنین در مورد زیر ساخت های پژوهشی اظهار داشت:‌ در زمینه زیر ساخت های پژوهشی کارهای زیادی باید انجام دهیم و نیاز به بازسازی و تکمیل و نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی داریم. در واقع این از اولویت های دولت یازدهم است که زیرساخت های پژوهشی را افزایش دهد.


فرهادی ادامه داد: در زمینه نشریات علمی نیز تعداد نشریات ما در سال 89، 591 نشریه بوده و این تعداد در سال 94 به 1109 نشریه رسیده است. همچنین تعداد انجمن های علمی ما از 233 انجمن علمی در سال 89 به 348 انجمن در سال 94 رسیده است. تعداد مؤسسات پژوهشی دولتی در سال 94 به 381 موسسه پژوهشی رسیده و تعداد پارک های علم و فناوری ما در حال حاضر 360 پارک است. در حالی که این تعداد در سال 89 تنها 28 عدد بود.


دکتر فرهادی با اشاره به تعداد کل دانشجویان مشغول به تحصیل در کشور عنوان کرد:‌ تعداد دانشجویان مشغول به تحصیل ما 4 میلیون و 485 هزار و 386 نفر است که 32 درصد از آنها دانشجوی دانشگاه آزاد و 68 درصد دانشجویان دانشگاه‌های وزارت علوم هستند. تعداد دانشگاه های کل کشور 2640 دانشگاه است و در این دانشگاه ها بالغ بر 70 هزار عضو هیأت علمی فعالیت می کنند. از کارهای مهم انجام شده در وزارت علوم ایجاد 409 رشته محل در مقاطع آموزشی مختلف بصورت یک بار پذیرش است و اساسنامه 57 موسسه و مرکز آموزش عالی را به تصویب رسانده ایم. همچنین 98 برنامه درسی به تصویب رسیده که از این 98 برنامه 51 برنامه درسی در دوره بازنگری قرار گرفته است.


فرهادی در ادامه سخنان خود با تأکید بر این که باید تعداد دانشجویان خارجی در حال تحصیل را افزایش دهیم، تصریح کرد: در سال گذشته 4500 دانشجوی غیر ایرانی داشته ایم و امیدواریم این تعداد را به دو برابر برسانیم. باید بدانیم بسیاری از صندلی های دانشگاهی ما خالی هستند و امکان ارتقای دانشگاه های ما برای رسیدن به سطح بین المللی وجود دارد.


وزیر علوم در ادامه سخنان خود با اشاره به فعالیت های فرهنگی وزارت علوم افزود:‌ما تعداد نشریات دانشجویی را به 4336 نشریه رسانده ایم و 3110 کانال فعال فرهنگی را دارا هستیم. 285 تشکل دانشجویی فعال داریم و تدوین منشور حقوق دانشجویی برای اولین بار صورت گرفته است. همچنین ماده واحده تقلب در تهیه آثار علمی در هیأت علمی تصویب شد و به مجلس شورای اسلامی رسید.


دکتر فرهادی همچنین با اشاره به ارتباط وزارت علوم و دانشگاه های ایران با کشورهای خارجی افزود:‌سال گذشته برای اولین بار اجلاس وزرای علوم جنبش عدم تعهد در کشور برگزار شد و در این مدت نیز بیش از 1832 تن از اساتید خارجی جهت تدریس و شرکت در کارگاه های آموزشی از کشورهای همچون آلمان، امریکا، استرالیا، ایتالیا و فرانسه به داخل کشور آمده اند.


5000 نفر در دولت قبل بورسیه گرفتند


در ادامه این نشست خبری وزیر علوم در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه وزارت علوم در زمینه بورسیه ها شفاف سازی نکرده است، اعلام کرد:‌ داستان بورسیه ها به این 3 هزار و اندی ختم نمی شود. ما 6000 بورسیه داریم که در حال درس خواندن هستند و مشکلی هم ندارند، 5000 تن از این افراد در دولت قبلی بورسیه شده اند و تنها 1000 نفر از آنها در دولت جدید مجوز بورسیه گرفته اند.


وی افزود: این 3 هزار و اندی نفر وضعیت خاص داشتند، پذیرش آنها بدون امتحان بوده و این برخلاف قوانین رایج است. تعدادی از آنها اصلاً حکم بورس نگرفته اند و باید تعیین تکلیف می شدند. چرا که صلاحیت های علمی آنها تأیید نشده بود. تعدادی از این افراد که در حال تحصیل بوده اند جایابی نشده بودند یعنی بورسیه شدند اما دانشگاه آنها مشخص نشده بود و ما در حال تلاش هستیم تا برای آنها جایابی کنیم و این جایابی از دولت قبل ادامه دارد.


فرهادی ادامه داد: تعدادی از این عزیزان نیز ایثارگر هستند و تحصیل خود را ادامه می دهند. عده دیگری از آنها حکم مربی دارند، عده ای رسمی هستند عده دیگر پیمانی محسوب می شوند. بورسیه این تعداد افراد پیمانی را هیأت امنا تصویب کرده است و باید تکلیف آنها نیز مشخص شود. یک عده از آنها شغل دارند و از دو صندوق پول می گیرند، باید تکلیف آنها نیز مشخص شود. دسته آخر شرایط ضوابط زمانی و مکانی را ندارند یا مشکل معدل و یا سن دارند و تکلیف همه آنها با توجه به ضوابط قوانین و مقررات باید مشخص شود.


در ادامه دکتر فرهادی با اشاره به پرونده مالی صندوق رفاه تأکید کرد:‌ متأسفانه این پرونده، پرونده خوبی نبود و در دستگاه قضایی مطرح شده و من باید به جای کلمه اختلاس به واژه قراردادهای به نتیجه نرسیده اشاره کنم و وزارت خانه دنبال آن است که از طریق ضمانت نامه های بانکی اصل پول را برگرداند.


رسیدگی به رشته های دارای نقص دانشگاه آزاد تا پایان سال ادامه دارد


دکتر فرهادی در ادامه در پاسخ به سوالی در رابطه با رشتههای دارای نقص دانشگاه آزاد و مسیری که این رشته ها طی می کند، افزود:‌ این مسیر، مسیری قانونی است و قبل از بنده تصمیماتی در زمینه این رشته ها قرار گرفته شده است. در همین راستا کمیسیون مشترکی از دانشگاه آزاد و وزارت علوم تشکیل شده و کار آن منطبق با ضوابط پیش می رود. قرار است تا پایان سال به این رشته ها رسیدگی شود و بعد از رسیدگی کامل رشته ها به شورای گسترش فرستاده خواهند شد.


دکتر شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم در تکمیل سخنان وزیر خاطرنشان کرد: یک کمیته 5 نفره در مجموع 2981 پرونده رشته محل ها را از 15 آذر ماه 93 مورد بررسی قرار داده اند و تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری 1408 مورد تأیید وزارت علوم قرار گرفته و دانشگاه آزاد موظف است نسبت به رفع نواقص سایر رشته ها اقدام کند.


وی درباره وضعیت دانشگاه های غیرانتفاعی افزود: در سال ۸۴، ۱۱۲ موسسه غیرانتفاعی در کشور وجود داشت که تعداد این موسسات در سال ۹۳ به ۳۵۸ موسسه رسید. برخی از این موسسات زیرساختهای لازم مانند ساختمان و اعضای هیات علمی را نداشتند. بنابراین موضوع ارزیابی موسسات در وزارت علوم دنبال شد و به موسساتی که در سطح بندی در رتبه های پایین قرار دارند اخطار داده شد که وضعیت خود را بهبود بخشند.


دکتر فرهادی هم چنین در پاسخ به خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا مبنی بر اینکه چشم انداز وزارت علوم برای توسعه آموزش عالی، نگاه به توسعه ظرفیت های دولتی است یا غیردولتی، گفت:‌ توسعه هر دو ظرفیت برای ما حائز اهمیت است، اما نظارت جدی برای این توسعه خواهیم داشت تا کیفیت پایین نیاید.


وی افزود: پیش از این صحبت از ساماندهی این توسعه کرده ایم که ممکن است این ساماندهی باعث تجمع برخی از واحدها شود. از طرف دیگر تأسیس بین رشته ای مورد نظر ماست و باید به آن توجه کنیم. ما باید سمت و سوی کار را به سوی دانشگاه کارآفرین ببریم و کارورزی و دانشگاهی را تقویت کنیم.


فرهادی در پایان تصریح کرد: ما از هر توسعه ای استقبال می کنیم منتها باید با قابلیت این توسعه وجود داشته باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر