صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۷ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
در دیدار با اصحاب رسانه

عارف: از اصلاح‌طلبان تقاضا دارم وارد مسئله ردصلاحیت‌ها نشوند؛ آماده ردصلاحیت ناعادلانه حتی یک نفر هم نیستیم/ مهمترین مشکل کشور تداوم فضای امنیتی دولت گذشته در برخی بخش‌هاست

محمدرضا عارف، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در دیدار با جمعی از فعالان رسانه‌ای در مطبوعات، خبرگزاری‎ها و سایت‌های خبری به مناسبت روز خبرنگار تأکید کرد: مهمترین مشکلی که کشور با آن روبه‌رو است، ادامه یافتن فضای بعضا امنیتی در برخی از بخش‌هاست که کشور تا پیش از انتخابات سال 92 با آن رو‌به‌رو بود.
کد خبر : 32104

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، در این دیدار که بیش از 2 ساعت به طول انجامید، اصحاب رسانه ضمن بیان دیدگاه‌های خود، سؤالاتی را درباره مهمترین مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی روز کشور مطرح کردند.


استفاده ابزاری مسئولان از رسانه‌ها، ضرورت پاسخگویی و تعامل مثبت مدیران با خبرنگاران، ضرورت تقویت تیم رسانه‌ای دولت، لزوم توجه دولت به ارتقای پایگاه اجتماعی خود، در جریان قرار گرفتن رسانه‌ها از راهبردهای انتخاباتی اصلاح‌طلبان، نسبت اصلاح‌طلبان و دولت، مسئولیت خطیر دکتر عارف در جبهه اصلاحات، ضرورت توجه رئیس‌جمهوری به وعده‌های انتخاباتی از جمله پیگیری مسئله حصر و گشایش فضای سیاسی و انتقاد از بلاتکلیفی وضعیت انجمن صنفی روزنامه‌نگاران، از جمله محوری‌ترین مباحث مطرح شده از سوی خبرنگاران و روزنامه‌نگاران در این دیدار بود.


عارف نیز پس از شنیدن دغدغه‌های فعالان رسانه‌ای، با تبریک روز خبرنگار و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای اصحاب رسانه به‌وِیژه شهید صارمی گفت: من به یاد ندارم که نشست و دیداری با جوانان یا خبرنگاران داشته باشم و مدت‌ها نشاط و انرژی برای من حاصل نشده باشد.


شغل خبرنگاری عرصه‌ای بسیار دشوار و پر مخاطره است


معاون اول دولت اصلاحات با یادآوری اینکه «وی بحث سخت بودن شغل خبرنگاری در عرصه مشاغل سخت را در دولت اصلاحات مطرح کرده بود»، اظهار کرد: اعتقاد دارم شغل خبرنگاری را از هر بعدی مورد بررسی قرار دهیم‏، عرصه‌ای بسیار دشوار و پرمخاطره است و اگر عشق نباشد، نمی‌توان به آن ادامه داد و عشق و انگیزه خدمت به مردم و اطلاع‌رسانی و تنویر افکارعمومی باعث شده است تا خبرنگار بانشاط باقی بماند.


خبرنگاران دقت را فدای سرعت نکنند








در زمان دولت اصلاحات توقع داشتم رسانه‌های همسو با تفکر اصلاح‌طلبی عملکرد اصلاح‌طلبان به‌خصوص مدیران اصلاح‌طلب را بیشتر مورد نقد و بررسی قرار دهند و چه بسا اگر اصلاح‌طلبان مورد نقد جدی قرار می‌گرفتند در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 به‌گونه دیگری رفتار می‌کردند

رئیس بنیاد امید ایرانیان با بیان اینکه «مسئولان باید قدرشناس تلاش‌های خبرنگاران باشند و در رفع مشکلات معیشتی این قشر تلاش بیشتری کنند»، تأکید کرد: یکی از وظایف مهم خبرنگاران اطلاع‌رسانی صحیح و بدون جهت‌گیری خاص است. در دنیای مدرن و توسعه شبکه‌های اجتماعی که انتشار اخبار لحظه‌ای و ثانیه‌ای شده است، مطمئنا خبرنگاران برای رقابت با شبکه‌های اجتماعی موبایلی، باید سرعت عمل خود را افزایش دهند؛ ولی باید مراقبت شود دقت را فدای سرعت نکنند.


عارف در ادامه به ضرورت وجود نقد در جامعه و نقدپذیری مسئولان اشاره کرد: رسانه‌ها باید پیشگام نقد عملکردها باشند. در زمان دولت اصلاحات توقع داشتم رسانه‌های همسو با تفکر اصلاح‌طلبی عملکرد اصلاح‌طلبان به‌خصوص مدیران اصلاح‌طلب را بیشتر مورد نقد و بررسی قرار دهند و چه بسا اگر اصلاح‌طلبان مورد نقد جدی قرار می‌گرفتند در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 به‌گونه دیگری رفتار می‌کردند.


رئیس بنیاد امید ایرانیان با اشاره به شروط تأثیرگذاری رسانه‌ها یادآور شد: زمانی رسانه‌ها می‌خواهند فقط خود را مطرح کنند‎ آن زمان دیگر برای مطرح شدن فقط حرف تند و حاشیه‌ساز خواهند زد و البته چند روزی هم در سطح افکارعمومی مطرح خواهند بود ولی اگر می‌خواهید تأثیرگذار باشید باید براساس برنامه و واقعیات و دقت بالا در اطلاع‌رسانی عمل کنید.



شب انصراف آرام‌ترین شب زندگی‌ام بود


وی با بیان اینکه «قصد دارد زمانی ماجراهای انتخابات ریاست جمهوری سال 92 را مورد بازگویی قرار دهد»، خاطرنشان کرد: شرایط در هنگام انتخابات سال 92، بسیار خطیر و مهم بود. صادقانه می‌گویم هنگامی که یک نفر کاندیدای انتخابات می‌شود و به تبلیغات می‌پردازد اگر بخواهد انصراف بدهد، عموما هوادارنش مانع از اقدام وی می‌شوند و از او می‌خواهند که در صحنه باقی ‌بماند.


عارف ادامه داد: تصمیمی که در انتخابات سال 92 گرفته شد می‌توانست درگیری‌هایی را در کشور ایجاد کند. از طرف دیگر عدم اتخاذ این تصمیم می‌توانست تبعاتی را برای جریان اصلاح‌طلب و کشور ایجادکند.


رئیس بنیاد امید ایرانیان با اشاره به شبی که تصمیم انصراف در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 گرفته شد، اظهار کرد: خدا را شاهد می‌گیرم که آن اقدام، تصمیم بسیار مهم و در عین حال آسانی برای من بود و بعد از اعلام تصمیم، آرام‌ترین شب زندگی‌ام بود؛ زیرا احساس می‌کردم وظیفه‌ای داشتم تا روندی که از سال 86 ،87 در آن قرار گرفته بودیم و دیگران طراحی کرده بودند تا اصلاح‌طلبان را از صحنه نظام خارج کنند از بین ببرم و همه تلاش‌های آنها را خنثی کنیم.


اصلاح‌طلبان در پیروزی احمدی‌نژاد در سال 84 سهیم بودند


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه «اصلاح‌طلبان در پیروزی احمدی‌نژاد در سال 84 سهیم بودند»، گفت: فکر می‌کنم برخی عافیت‌طلبی‌ها،‌ مصلحت‌اندیشی‌ها و کوتاهی‌ها در پدید آمدن شرایطی که به وجود آمد، مؤثر بود. شاید برخی‌ها این سخن را قبول نداشته باشند. ولی اصلاح‌طلبان در به‌وجود آمدن آن شرایط سهیم بودند.


وی با یادآوری شرایط اصلاح‌طلبان در سال‌های 89 و 90 عنوان کرد: آیا اصلاح‌طلبان می‌خواستند در همان شرایط یأس و ناامیدی باقی بمانند؟ خروج از این مسئله بسیار سخت بود و اگر عافیت‌طلبی صورت می‌گرفت دیگر من آن همه سختی و دشواری را تحمل نمی‌کردم. می‌توانستم به عنوان یک معلمی که در دانشگاه جایگاهی دارد باقی بمانم و کارم را ادامه بدهم اما چرا باید وارد می‌شدم و این روند را بر هم می‌زدم.


عارف در ادامه با بیان اینکه «در انتخابات 92 علی‌رغم برخی بی‌مهری‌ها با کمک جوانان وارد میدان انتخابات شدم»، خاطرنشان کرد: آنچه در انتخابات 92 صورت گرفت و موجب پیروزی دکتر روحانی شد، همگرایی و همدلی اصلاح‌طلبان و عدم تکرار تجریه تلخ انتخابات سال 84 بود و اقدامی هم که از سوی من صورت گرفت، روش و منش تفکر اصلاح‌طلبی بود.


توقیف یک رسانه نشاط را از جامعه می‌گیرد


وی در ادامه، ایجاد ارتباط تنگاتنگ و مستمر با خبرنگاران را از ضروریات جریان اصلاح‌طلب برشمرد و گفت: مهمترین عامل حفظ نشاط، پویایی و ثبات در جامعه ما، رسانه‌ها هستند و توقیف یک رسانه نشاط را از جامعه می‌گیرد. من در یکی از مناظره‌ها گفتم که رسانه‌ها مانند بزرگراه‌ها هستند اگر یک نفر در بزرگراه تصادف کرد راهش این نیست که آن بزرگراه‌ را ببندیم. متأسفانه اگر در یک رسانه یک نفر اشتباه کند به‌جای برخورد با آن فرد یا مقام مسئول در رسانه، آن رسانه را توقیف می‌کنند که آسان‌ترین راه است ولی لزوما صحیح‌ترین کار نیست.


نباید دست خبرنگار هنگام نوشتن بلرزد


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر لزوم نقدپذیری و تحمل بیشتر از سوی مسئولان تصریح کرد: ما نباید با بالا بردن هزینه‌ها موجب شویم که دست خبرنگار هنگام نوشتن بلرزد. اگر ما اجازه ندهیم که یک خبرنگار و نویسنده حداقل تا 10 درصد خطا کند شرایط به سمت مناسبی پیش نخواهد رفت، اگر به نویسنده و خبرنگار فرصت نوشتن آزادانه را بدهیم تحلیل او نیز به واقعیت بیش از پیش نزدیک‌تر خواهد شد.


مسئولان در برخورد با رسانه‌ها تهدید و ارعاب را کنار بگذارند








وقتی از توقیف مطبوعات انتقاد می‌شود لزوما به این معنا نیست که فقط توقیف رسانه‌های اصلاح‌طلب نادرست است؛ بلکه توقیف هر نشریه‌ای با هر گرایشی مورد پسند نیست. اخیرا شنیده‌ام هفته‌نامه 9 دی توقیف شده است؛ با اینکه روش و سبک و سیاق این رسانه را نمی‌پسندم ولی توقیف آن را هم جایز نمی‌دانم

عارف با بیان اینکه «دولت باید در رابطه با رسانه‌ها برنامه و راهبرد مشخصی داشته باشد که متأسفانه در این خصوص دولت نتوانسته انتظارات را برآورده سازد»، گفت: مهمترین مشکلی که کشور با آن روبه‌روست، ادامه یافتن فضای بعضا امنیتی در برخی از بخش‌هاست که کشور تا پیش از انتخابات سال 92 با آن رو‌به‌رو بود. باید آن فضا شکسته می‌شد و خبرنگاران، سنگینی این مسئله را در بخش رسانه بیشتر حس می‌کنند که امیدوارم مسئولان در برخورد با رسانه‌ها تهدید و ارعاب را کنار بگذارند.


وی با یادآوری دورانی که رسانه‌های اصلاح‌طلب با محدودیت رو‌به‌رو بودند، خاطرنشان کرد: وقتی از توقیف مطبوعات انتقاد می‌شود لزوما به این معنا نیست که فقط توقیف رسانه‌های اصلاح‌طلب نادرست است؛ بلکه توقیف هر نشریه‌ای با هر گرایشی مورد پسند نیست. اخیرا شنیده‌ام هفته‌نامه 9 دی توقیف شده است؛ با اینکه روش و سبک و سیاق این رسانه را نمی‌پسندم ولی توقیف آن را هم جایز نمی‌دانم.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره سؤالی درخصوص حوادث سال 88 گفت: من اولین موضع‌گیری در این باره را در ایام انتخابات ریاست جمهوری در دانشگاه صنعتی شریف داشتم و گفتم که امکان ندارد که کشور بار دیگر ظرفیت مسائل رخ داده در سال 88 را داشته باشد مگر آنکه بخواهیم خودزنی داشته باشیم. در آن جلسه برخی از دانشجویان می‌گفتند که "رأی ما خوانده نخواهدشد" که من در پاسخ به آن اظهارات بیان کردم، امکان ندارد که اتفاقاتی مانند سال 88 رخ بدهد و خوشبختانه شرایطی پیش آمد که تحلیلم با واقعیت همراه بود.



آماده نیستیم که حتی یک نفر ناعادلانه و نابحق ردصلاحیت شود


وی درباره مسئله ردصلاحیت‌ها در انتخابات مجلس اظهار داشت: من از دوستان اصلاح‌طلبم تقاضا دارم وارد مسائلی همچون ردصلاحیت نشوند، مسئولان دست‌اندرکار انتخابات اگر فرمایش‌های رهبر معظم انقلاب مبنی بر حق‌الناس بودن رأی مردم را مورد توجه قرار دهند، مطمئنا نباید فضای انتخابات را محدود به یک نفکر خاص کنند. ما آماده نیستیم که حتی یک نفر ناعادلانه و نابحق ردصلاحیت شود.


فعالان سیاسی و رسانه‌ها نباید موجب تند شدن فضا شوند


عارف با تأکید بر اینکه «باید فضای مبتنی بر آرامش، اعتدال و منطق در کشور تا هنگام انتخابات تداوم داشته باشد»،‌ تصریح کرد: فعالان سیاسی و رسانه‌ها نباید موجب تند شدن فضا بشوند. فضای فکری و روانی جامعه باید آرام و بدون تنش باشد و رسانه‌ها در آرام نگه‌داشتن این فضا نقش مهمی دارند. متأسفانه مسئولان و فعالان سیاسی و حتی نخبگان دعواهای خود را به عرصه رسانه‎ها می‌کشانند و رسانه را ابزاری برای تخطئه دیگران قرار می‌دهند. نباید اجازه داد هیچ فردی از رسانه برای امیال خود استفاده ابزاری کند.


رسانه‌ها بیش از حد سیاسی شده‌اند


وی یکی از ضعف‌های رسانه‌ها به‌وِیژه مطبوعات را سیاست‌زدگی دانست و اظهار کرد: رسانه‌ها بیش از حد سیاسی شده‌اند. این سخن به این معنا نیست که به سیاست پرداخته نشود؛ اما مطمئنا توجه بیش از حد یه سیاست بدون پرداختن به موضوعات مهم دیگر در کشور به‌خصوص مسائل اجتماعی باعث کاهش مخاطبان می‌شود.








رسانه‌هایی که ادعای ارزشی دارند مطالب توهین‌آمیزی علیه شخصیت‌ها منتشر می‌کنند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه «در دنیای مدرن امروز نمی‌توان جلوی انتشار اطلاعات را گرفت»، گفت: نمی‌توان به خبرنگار دیکته کرد چه چیز را بنویس و چه چیز را ننویس. ایجاد محدودیت برای خبرنگاران مطمئنا در درازمدت برای هر نظامی مفید نخواهد بود.


وی در پایان با بیان اینکه «اهالی رسانه بسیار مظلوم‌اند»، بر لزوم حفط حرمت شخصیت‌های نظام از سوی رسانه‌ها تأکید کرد و گفت: رسانه‌های وابسته به نهادهای ارزشی باید مراقبت بیشتری کنند که مطالب‌شان متضمن توهین و تخریب هیچ گروهی نشود که متأسفانه بعضا مشاهده می‌شود. رسانه‌هایی که ادعای ارزشی دارند مطالب توهین‌آمیزی علیه شخصیت‌ها منتشر می‌کنند.




انتهای پیام/

ارسال نظر