صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا خبر می‌دهد؛

بلاتکلیفی ترمیم مزد کارگران

عدم انتخاب وزیر کارآمد برای وزارت پرمخاطب تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر مشکلات کارگران کشور افزوده است.
کد خبر : 320895

به گزارش خبرنگار حوزه تعاون و کارآفرینی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، با افزایش تورم و کاهش قدرت خرید عموم مردم به دلیل گرانی‌های گسترده اخیر، نمایندگان کارگری تلاش‌های بسیاری را برای تشکیل شورای‌عالی کار آغاز کردند تا بخشی از مشکلات معیشتی 13 میلیون کارگر جبران شود.


اما وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که چند ماهی است بدون وزیر اداره می‌شود بدون تشکیل جلسات شورای‌عالی کار همچنان به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد در‌حالی‌که حل مشکلات کارگران بخش مهمی از وظایف این وزارتخانه است.


با وجود این‌که مشکلات عدم انتخاب وزیر جدید و اداره وزارت با سرپرست گریبان کارگران کشور را گرفته است نمایندگان کارگری در تلاش هستند با برگزاری نشست‌هایی در مجلس شورای اسلامی برای حل مشکلات فعلی قدمی بردارند.


بنابراین مجلس شورای اسلامی برای حل مشکلات کارگری طرحی را آماده می‌کند تا دولت را موظف کند بخشی از قدرت خرید از دست‌‌رفته کارگران را با افزایش مزد یا اختصاص سبدهای کالایی از مسیر احیای ستاد بن جبران کند.


در‌این‌باره، فرامرز توفیقی فعال کارگری به تأثیرگذاری «ضرایب اهمیت» ورود می‌کند و می‌گوید: اگر ضرایب اهمیت کالاها را دخالت دهیم، می‌بینیم تورم بیش از اینهاست؛  مثلا «پروتئین» مهر امسال نسبت به مهر سال گذشته، ۵۱.۶ درصد افزایش قیمت داشته؛ میوه در همین مدت، ۷۸ درصد افزایش قیمت داشته، پوشاک ۳۵ درصد، مسکن ۲۹ درصد، بهداشت و درمان ۳۳ درصد، حمل‌و‌نقل ۳۴ درصد، ارتباطات ۳۸ درصد و هزینه‌های آموزشی و تفریحی ۵۹ درصد، گران شده است.


وی در ادامه اظهار می‌کند: وقتی همه‌ این‌ها را کنار هم می‌گذاریم و ضرایب اهمیت‌‌شان را اِعمال می‌کنیم (ضریب اهمیت مسکن، ۳۶ درصد است؛ برای خوراکی‌ها ۲۵.۵ درصد و باقی هم به همین ترتیب) درمی‌یابیم که تورمی که ما در سبد معیشت‌مان داریم، بیش از ۴۸ درصد است.


توفیقی با بیان این که باید منتظر تورم بیشتر باشیم، می‌افزاید: هیچ اقدامی جهت کنترل بازار و متوقف‌کردن افزایش قیمت‌ها انجام نشده است؛ هر روز و هر شب قیمت‌ها بالا می‌رود؛ همین روزهای اخیر رئیس اتحادیه پیراهن‌دوزان تهران اعلام کرده که دوخت یک پیراهن مردانه برای تولیدکننده، ۴۲ هزار تومان هزینه برمی‌دارد؛ زمانی کارگران یک پیراهن را 20 هزار تومان می‌خریدند! از آن زمان خیلی نگذشته است.


از طرفی بسیاری از کارشناسان انتخاب شریعتمداری را به‌عنوان وزیر جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی نادرست عنوان می‌کنند؛ چراکه عملکرد وی در دوران تصدی پست وزارت صنعت، معدن و تجارت مطلوب ارزیابی نمی‌شود.


با این حال کارگران چشم امید خود را به مسئولان در مجلس و شوراهای کارگری دوخته‌اند تا شاید از مشکلات و کوچک شدن سفره آنان کاسته شود.


انتهای پیام/4083/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر