صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۴۴ - ۰۴ آبان ۱۳۹۷
بلخاری:

استادان دانشگاه استاد فرشچیان، حکیم خواهند بود

رئیس انجمن آثار مفاخر فرهنگی کشور گفت: استادان دانشگاه هنرهای اسلامی - ایرانی استاد فرشچیان از حکیمان خواهد بود.
کد خبر : 320857

حسن بلخاری در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با موضوعیت حکمت و ارتباط آن با دانشگاه سخن گفت و  با اشاره به هنرهای اسلامی اظهار کرد: آموزش هنرهای اسلامی، توأم با اندیشه و عمل است این در حالی است که فلسفه، عمل را ندارد.


وی در ادامه افزود: حکمت، جامعیت نظر و علم است و در عین حال به‌عنوان یک مفهوم بالاتری به‌نام مسئله تهذیب روح و آراسته شدن آداب اخلاقی است.


رئیس انجمن آثار مفاخر فرهنگی کشور با بیان اینکه هر شخصی همانند استاد فرشچیان فرهنگ استاد - شاگردی را پاس داشته باشد، حکیم محسوب می‌شود، گفت: قرار است تمامی استادان دانشگاه هنرهای اسلامی-ایرانی از حکیمان باشند.


بلخاری با بیان اینکه روح دانشگاه هنرهای اسلامی - ایرانی همین حکمت است، توضیح داد: در این دانشگاه قرار نیست همچون دیگر دانشگاه‌های هنر صرفاً یک هنر و فن خاص به دانشجو آموزش داده شود بلکه قرار است تلفیق مطلقی که در فرهنگ گذشته وجود داشته است، باز متولد شود.


وی در ادامه توضیح داد: اینکه استادی در قلمرو هنرهای اسلامی - ایرانی آثار و فرهنگ گذشته هنر ایرانی - اسلامی را ادامه داده باشد و آن خصوصیات که در گذشته هنر اسلامی - ایرانی بوده است را در هنر و شخصیت فردی خود بازتاب داده باشد، قطعاً او هم مصداق حکیم است. عنوان حکیم منحصر به‌وجود استاد فرشچیان نیست.


رئیس انجمن آثار مفاخر فرهنگی کشور با اشاره به دانشگاه استاد فرشچیان خاطرنشان کرد: این دانشگاه در نوع خود جدید است و در آن از نظام ‌ترمی - واحدی استفاده نشده و نظام خاص خود را خواهد داشت و قبل از اینکه صاحب تکنیک باشد، دارای معنویت و هویت است که در دوره‌های قبل وجود داشته است. این دانشگاه به‌دنبال هویت، فرهنگ و آداب فرهنگی است که هنر جلوه زیباشناسانه حکمت است.


وی در توضیح آداب معنوی توضیح داد: منظور از آداب معنوی همان اخلاق محوری است. در دانشگاه استاد فرشچیان این موضوع با عنوان فتوت‌نامه مطرح می‌شود. فتوت‌نامه‌ها در گذشته منشورهایی برای هنرهای مختلف بوده‌اند. این فتوت‌نامه‌ها به مسائل اخلاقی و معنوی تأکید می‌کردند مثلاً یک بنّا هنگام گذاشتن یک آجر چه آیه‌ای را بخواند. هنرمندان نه تنها در رشته‌های هنری خود مهارت دارند بلکه بازتاب یک فرهنگ هستند.


انتهای/۴۰۸۴/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر