صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۲ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
در همایش تازه‌های تشخیص و درمان کانسر سرویکس

طباطبایی: در جهان امروز پیشرفت و توسعه کشورها بر مبنای علم و دانش استوار است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی گفت:‌ هر برنامه‌ای که با شکست روبرو شود، بیانگر این نکته است که پیشینه و مطالعه علمی درست و صحیحی نداشته است، زیرا امروزه حرف اول را علم و تجربه می‌زند.
کد خبر : 32084

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر سید محمود طباطبایی با حضور در مراسم افتتاحیه « همایش دوروزه تازه‌های تشخیص و درمان کانسر سرویکس» و سخنرانی در مقام رئیس کنگره، بر اهمیت تولید علم و نقش دانش و اگاهی در پیشرفت و توسعه جوامع امروزی تاکید کرد .


وی اظهار کرد: برگزاری این همایش و هر نشست علمی لبیک به ندای رهبر فرزانه انقلاب در مسیر رسیدن به اهداف انسان دوستانه و تولید علم و دانش و دستیابی به چشم‌انداز دولت تدبیر و امید است. در جهان امروز پیشرفت و توسعه کشورها بر مبنای علم و دانش استوار است.


رئیس کنگره « تازه‌های تشخیص و درمان کانسر سرویکس» تصریح کرد: در جهان کنونی پژوهش و تولید علم و فناوری از مهمترین عناصر رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، صنعتی و سیاسی هر کشور به حساب می‌آید و در نتیجه مدیریت اصلی هر کشوری به عهده دانشگاه‌ها به عنوان مرکز تولید علم است که این امر رابطه مستقیمی با فعالیت‌های اموزشی و تولید و افزایش سطح دانش و اگاهی آحاد هر جامعه‌ای دارد. در دنیای امروز شاهد این موضوع هستیم که موفقیت بسیاری از کشورهای کوچک به مراتب از کشورهای پر جمعیت با منابع اقتصادی بالا موفق‌تر است؛ زیرا پیشرفت و توسعه اینگونه جوامع با پشتوانه علمی و پژوهشی تنظیم شده است.








طباطبایی: در جهان کنونی پژوهش و تولید علم و فناوری از مهمترین عناصر رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، صنعتی و سیاسی هر کشور به حساب می‌آید و در نتیجه مدیریت اصلی هر کشوری به عهده دانشگاه‌ها به عنوان مرکز تولید علم است که این امر رابطه مستقیمی با فعالیت‌های اموزشی و تولید و افزایش سطح دانش و اگاهی آحاد هر جامعه‌ای دارد

وی ادامه داد: شاید در قرون گذشته مزیت نسبی کشورها بر مبنای جمعیت و لشگر پیاده نظام قوی و نیروی کارای متحرک حاضر در صحنه بود اما امروزه فرهنگ حرف اول را می‌زند. به‌عنوان مثال دانشجویانی که برای ادامه تحصیل به خارج از کشور می‌روند ناقل پیام‌های فرهنگی جوامع هستند. این افراد تحصیلکرده هنگامی که پس از فراغت از تحصیل به کشور خود برمی‌گردند، به واسطه دانش و مهارت تخصصی که به دست آورده‌اند در راس و مصدر امور اجرائی در مملکت خودشان می‌شوند و به مرور زمان فرهنگ همان جامعه‌ای را که در آن به تحصیل پرداخته‌اند در کشور پیاده می‌کنند. مثلا در حرفه پزشکی، منشا و مبنای قسمت اعظم تاریخ پزشکی مدرن کشور ما در صد ساله اخیر حاصل آموزش و تعلیم استادان بزرگ فرانسوی بوده است و بسیاری از استادان بزرگ و شخصیت‌های مطرح ما در حیطه پزشکی مهارت‌های علمی و تخصصی خود را از استادان گروه پزشکی این کشور فرا گرفته‌اند، در حالی که تا چند قرن پیش‌تر از آن مبنا و اساس فرهنگ علمی بسیاری از کشورها، فرهنگ کشور ایران بوده است؛ به نحوی که در زمان ساسانیان، دانشگاه جندی شاپور جزو نخستین کشورها در پایه‌گذاری دانشگاه های تمام جهان مطرح بوده است.


طباطبایی افزود: دانشگاه جندی شاپور در عصر خود بزرگترین مرکز فرهنگی بوده و دانشجویان و استادان از اکناف و اقصی نقاط جهان برای تحصیل علم و دانش در رشته‌های طب و نجوم و فلسفه و سایر رشته‌ها به این کشور می آمدند و به استناد اغلب منابع تاریخ پزشکی دوره اسلامی، این مرکز علمی در انتقال دانش پزشکی ایرانی به عالم اسلام سهم فراوانی داشته‌است و نخستین بیمارستان‌های دوره اسلامی طبق الگوی بیمارستان جندی شاپور بنا شده است و از این رهگذر سنت طبی ایران و بیمارستان و مدرسه جندی شاپور در تاریخ فرهنگی ایران زمین اهمیت بسیاری داشته است.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی واحد تهران تاکید کرد: اکنون ضروری و شایسته است که برای احیاء و بازگشت به آن دوران و در راه تولید علم، با سعی و تلاش علمی مضاعف خود بسیج شویم و با سلاح نوآوری و خلاقیت علمی در این راه جهاد کنیم.


وی با توجه به اهمیت علم و جایگاه آموزش در دین اسلام، گفت: از آن جا که قرآن کتاب هدایت و راهنمایی بشر به راه سعادت و کمال است، در نخستین آیه نازل شده مصحف شریف صحبت از قلم و علم و دانائی است. از این جهت علم و دانش اهمیت و جایگاه بسزایی در اسلام دارد، تا جایی که می‌بینیم آیات بسیار زیادی از قرآن کریم به ارزش و اهمیت علم و معرفت و ابزار و وسایل تحصیل آن مانند تدبر، تأمل، تعقل و ... می‌پردازد. بنابراین نخستین آیاتی که بر رسول خدا (ص) نازل شد، در باب خواندن، علم و دانش، معرفت و شناخت بوده است و آیاتی که به نحوی در باب علم بحث می‌کند، بخش عظیمی از قرآن را به خود اختصاص داده است.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی واحد تهران سپس با توجه به نقش دانش‌آموختگان این رشته در تامین بهداشت و سلامت جامعه، اظهار کرد: ایده بدیع تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز که برای نخستین بار از سوی آیت‏‌الله هاشمی رفسنجانی ارائه شد، ریشه درآموزه‌های دینی و تعالیم مکتب اسلامی ما دارد و امروز بعد از گذشت 33 سال شاهد هستیم که تاسیس این دانشگاه بالاخص در رشته‌های علوم پزشکی که مسئولیت سنگین و رسالت خطیر تامین، حفظ و ارتقاء سلامت یعنی بزرگترین نعمت الهی، چه سهم والا و نقش موثری را بر عهده دارد.


وی با ارائه آمار مبسوطی درباره تعداد فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختلف رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اکنون به یمن برکات و نعمت تاسیس این دانشگاه و نقشی که در تامین نیروی ماهر بازار کار داشته است، می‌بینیم که آموزش نظام عالی بدون بهره‌گیری از منابع مالی و بودجه‌های دولتی وظیفه آموزش و تعلیم و تربیت جوانان این مملکت را به عهده گرفته و با ایجاد نزدیک به 400 واحد دانشگاهی در کل کشور در حقیقت آموزش را به در خانه‌های مردم برده است و امکان ادامه تحصیل را حتی در دورترین و محروم‌ترین شهرهای دور دست ایران نیز فراهم کرده است و همه این برکات در سایه دیدگاه روشن حضرت امام خمینی (ره) بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران و استقبال از طرح تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی و اهداء مبلغی به‌عنوان نخستین کمک به این دانشگاه حاصل و ممکن شده است.


طباطبایی با توجه به اهداف آتی و آینده رشته‌های علوم پزشکی و عزم و اراده جدی دست‌اندرکاران حوزه معاونت علوم پزشکی و سیاستگذاری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار کرد: جای بسی خوشحالی است که امروز سکان هدایت و راهبری این دانشگاه را شخصی همچون دکتر میرزاده به عهده گرفته است که یکی از مدیران اجرائی خوشنام و موفق و از مسئولان بزرگ و مفاخر بزرگ کشوری محسوب می‌شود و تاکید ویژه‌ و حمایت وی در توسعه و گسترش رشته‌های علوم پزشکی و رشته‌های بین رشته‌ای بدون تردید ضامن رشد و تعالی حوزه علوم پزشکی و ارتقاء کیفی و کمی تحصیلات تکمیلی در رشته‌های علوم پزشکی خواهد بود .


استاد جراحی مغز و اعصاب و چهره ماندگار عرصه علوم پزشکی کشور ابراز امیدواری کرد، برگزاری این نشست علمی که با تلاش بی‌وقفه همکاران و کادر درمانی بیمارستان بوعلی از مجموعه مراکز درمانی و آموزشی دانشگاه آزاد علیرغم همه محدودیت‌ها و دشواری‌ها حاصل شده است دستاورد خوبی برای افزایش سطح علمی دانشگاه و نهایتاٌ اعتلاء سطح علمی کشور بهمراه داشته باشد.


همایش دو روزه تازه‌های تشخیص و درمان کانسر سرویکس» (سرطان دهانه رحم) در روزهای 14 و 15 مرداد در محل بیمارستان فرهیختگان با سخنرانی و ارائه مقالات علمی استادان پژوهشگر دانشگاه آزاد اسلامی و با همکاری انجمن‌های علمی سرطان ایران، سرطان زنان ایران و رادیو تراپی انکولو‍ژی ایران در تالار همایش بیمارستان فرهیختگان برگزار شده است.


این کنگره آموزشی با دبیری دکتر فرید ن‍‍‍ژاد دادگر، دکتر مریم میرزائی مقدم در مقام دبیر اجرائی و همکاری سمیه پناهی کارشناس مرکز رادیوتراپی سینا و با مشارکت علمی انجمن‌های علمی سرطان ایران، سرطان زنان ایران، انجمن رادیو تراپی انکولو‍ژی ایران، بیمارستان فرهیختگان و بیمارستان بوعلی برای گروه‌های هدف: متخصصین زنان و زایمان ، فلوشیپ انکولوژی زنان، متخصصین رادیو تراپی، فوق تخصص هماتولوژی، پاتولوژی، پزشکان عمومی و کارشناسان پرستاری و مامائی برگزار شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر