صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۹ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۴

بیم و امیدها نسبت به محصولات ارگانیک

دبیر انجمن ارگانیک کشور با تاکید بر اینکه بر خلاف قانون برنامه پنجم، سهم ارگانیک از محصولات زیر کشت کشاورزی به 25 درصد نرسیده است، گفت: در وضع کنونی با معرفی مداوم محصولاتی با پیشوند‌ و پسوند سبز، سالم و... دیگر به محصولات ارگانیک نیازی نیست!
کد خبر : 32074

مهدی‌ مهدی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با بیان اینکه از زمان آغاز برنامه پنجم توسعه تاکنون سهم محصولات ارگانیک از محصولات زیر کشت کشاورزی از یک درصد تجاوز نکرده است، افزود: کشت ارگانیک علم محور است و متاسفانه دانش و علم ما درباره کشت محصولات ارگانیک در کشور بسیار کم است. علاوه بر آن بسیاری از الزامات مانند ارقام مقاوم، نهاده‌های ارگانیک و کارشناس خبره حوزه را نیز در دست نداریم.


وی با بیان اینکه به علت بودن در ابتدای مسیر کشت ارگانیک هزینه تولید بسیاری از محصولات با این شیوه افزایش می‌یابد، تصریح کرد: صرف نظر از مشکلات ناشی از نبود زیرساخت‌های کشت ارگانیک در کشور، ترجیح بسیاری از کشاورزان بر بهره‌گیری از روش‌های معمول و عرف کشت است، چرا که هزینه‌های تولید برخی محصولات به شیوه ارگانیک در کشور بالا است.


مهدی‌پور با بیان اینکه برای افزایش کیفیت محصول تولیدی ارگانیک باید زمانی برای از بین رفتن مواد شیمیایی به کار رفته در زمین در نظر گرفته شود، ادامه داد:‌ این زمان برای مزارع 2 سال پیش از کاشت و برای باغ‌ها 3 سال پس از برداشت نخستین محصول است.


دبیر انجمن ارگانیک کشور با تاکید بر اینکه در ابتدای آغاز مدیریت ارگانیک باید محصول تولیدی با عنوان محصول معمولی وارد بازار شود، اظهار کرد: از سال دوم به بعد محصول تولیدی به عنوان در حال گذار درج می‌شود و پس از رسیدن به مرحله ارگانیک اجازه برچسب گذاری با عنوان ارگانیک داده می‌شود.


وی ادامه داد: در ارتباط با تولیدات مزارع نیز محصولات در سال نخست به علت وجود باقی مانده مواد شیمیایی و همچنین عدم اطمینان از فعالیت کشاورزی باید به عنوان محصول معمولی در بازار فروخته شوند.


مهدی‌پور با بیان اینکه در صورت افزایش هماهنگی‌ها برای کشت ارگانیک طی سال‌های آینده می‌توانیم به اعداد و ارقام بیش از یک میلیون هکتار کشت فعلی این نوع محصولات در کشور برسیم، خاطرنشان کرد: با افزایش میزان کشت محصولات ارگانیک علاوه بر بالا رفتن آمار صادرات و اشتغال‌زایی در بخش کشاورزی، محصولات غیرقابل مصرف نیز با استفاده از بازیافت در حوزه تولید به کار گرفته می‌شوند.


انتهای پیام/

ارسال نظر