صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۰ - ۳۰ مهر ۱۳۹۷

چارلز کائو؛ پدر فیبر نوری

چارلز کائو فیزیکدان و مهندس برق چینی، سازنده و توسعه‌دهنده فیبرهای نوری است که در ابزارهای مخابراتی استفاده می‌شوند.
کد خبر : 319943

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سر چارلز کوئن کائو در سال 1933 در شانگهای جمهوری چین متولد شد. زبان کلاسیک چینی را به همراه برادرش در خانه و تحت نظر یک معلم خصوصی یاد گرفت. زبان انگلیسی و فرانسه را نیز در مدرسه‌ای بین‌المللی در شانگهای فراگرفت. در سال 1948 به همراه خانواده به تایوان و سپس به هنگ‌کنگ انگلستان رفت. کائو در دانشگاه گرینویچ، در رشته برق، مدرک کارشناسی گرفت. در سال 1956 نیز موفق به کسب دکترای مهندسی برق را از دانشگاه لندن شد.


در دهه 1960 روش‌های مختلفی را برای ترکیب فیبر شیشه‌ای با لیزر ارائه داد تا بتواند راهی برای انتقال داده‌های دیجیتال پیدا کند. این تحقیقات زمینه برای تغییر و تحول اینترنت بود. بدون فیبر نوری نه‌تنها اینترنتی وجود نداشت؛ بلکه راه‌های ارتباطی به شکلی که امروزه می‌شناسیم نبودند.


کائو در سال 1966 به این نتیجه رسید که فیبر نوری که از شیشه خالص فیبر ساخته شود می‌تواند سیگنال‌های نوری را در مسافت‌های طولانی جابه‌جا کند.


کائو به پدرخوانده پهنای باند، پدر فیبرهای نوری و پدر ارتباطات از طریق فیبر نوری معروف است. وی در سال 2009 توانست جایزه نوبل را برای دستاوردهایش در زمینه انتقال نور در ارتباطات نوری دریافت کند.


پس از تشخیص بیماری آلزایمر در 2004،  به کمک همسرش گوئن مؤسسه چارلز کی کائو را تأسیس کرد تا راه درمانی برای این بیماری پیدا شود.


کائو 23 سپتامبر امسال در سن 84 سالگی در هنگ‌کنگ از دنیا رفت. تمام راه‌های ارتباطی امروزی از تلفن همراه گرفته تا اینترنت به لطف مشاهدات و تحقیقات کائو در زمینه فیبر نوری امکان‌پذیر شده است. بدون او جهان مکان کاملاً متفاوتی می‌شد.


انتهای پیام/4021/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر