صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۹ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۴
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو خبرداد

تولید بیش از 280 محصول مبتنی بر فناوری نانو در کشور

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو از ثبت بیش از 135 اختراع حوزه فناوری نانو در آمریکا و اروپا خبرداد.
کد خبر : 31944

به گزارش خبرگزاری آنا، دکتر سعید سرکار با بیان اینکه برای سنجش توسعه فناوری نانو، دو شاخص وجود دارد، تصریح کرد: یکی از شاخص‌ها، تعداد ثبت اختراع معتبر بین المللی است که در حال حاضر بیش از 135 اختراع مبتنی بر فناوری نانو در آمریکا و اروپا ثبت شده است که این تعداد معادل 40 درصد کل پتنت (سند ثبت اختراع) های کشور است.


وی با اعلام عدم رضایت از میزان ثبت اختراع حوزه فناوری نانو گفت: ظرفیت کشور بیش از این تعداد ثبت اختراع است اما در این موضوع یکسری مشکلات وجود دارد که یکی از مهمترین آنها این است که استادان و شرکت های دانش‌بنیان با اهمیت و فرآیند پتنت آشنا نیستند. البته در این زمینه برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال عملیاتی شدن است تا در دو سال آینده شاهد یک جهش برزگ در ثبت اختراع باشیم.


وی تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان فعال را یکی دیگر از شاخص‌های توسعه فناوری عنوان کرد و گفت: تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه فناوری نانو حدود 120 شرکت است که در مراکز رشد فناوری فعال هستند.


رسوخ فناوری نانو در 9 صنعت


دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با بیان اینکه موفق به وارد کردن فناوری نانو در 9 صنعت کشور شده‌‌ایم،تصریح کرد: در فاز اول توسعه فناوری نانو، تولید نانومواد است که خوشبختانه طیف گسترده‌ای از دانش فنی «نانو‌مواد» در کشور وجود دارد و مواد تولیدشده در حوزه هایی هم کاربرد صنعتی پیدا کردهاست. از جمله این صنایع می توان به سلامت، آب و فاضلاب، کشاورزی، خودرو، نفت و پتروشیمی و ساختمان اشاره کرد.


وی افزود: فاز دوم، کاربرد فناوری نانو در صنایع موجود و ارتقای کیفیت محصولات و کارایی آنهاست؛ در همین باره ستاد توسعه فناوری نانو این پیام را به صاحبان صنایع داده است که چنانچه امروز به استفاده از فناوری نانو در محصولات و صنعت خود توجه نکنید، در آینده رقابت‌پذیری را از دست خواهید داد.


سرکار خاطرنشان کرد: در حال حاضر مرکز ثقل فعالیت‌های ترویجی ستاد توسعه فناوری نانو، آشنا کردن صنعت با قابلیت‌های فناوری نانو و معرفی تکنولوژی‌هایی است که در کشور ایجاد می‌شود و در صنایع مختلف کاربرد دارد.


دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 152 شرکت محصولات فناوری نانو تولید می‌کنند، ادامه داد: بالغ بر 280 محصول تایید‌شده مبتنی بر فناوری نانو در کشور داریم که وارد بازار شده‌اند و اقتصاد خوبی هم دارند.


انتهای پیام/

برچسب ها: سعید سرکار نانو
ارسال نظر