افزایش اعتیاد در زنان و نگرانی خانوادهها از رواج گل
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بوکان، سمینار تخصصی با موضوع پیشگیری از اعتیاد به موادمخدر با حضور اعضای شورای فرعی مبارزه با موادمخدر استادان، کارشناسان این حوزه و دانشجویان در سالن آمفیتئاتر واحد بوکان برگزار شد.
یدالله رشیدی عضو شورای فرعی مبارزه با موادمخدر بوکان و معاون اداری و مالی واحد بوکان در این سمینار به بیان اهداف آن و اهمیت پیشگیری از اعتیاد پرداخت.
یکی از استادان هیأت علمی گروه روانشناسی دانشگاه هم در خصوص عوامل فیزیولوژی و شناختی مرتبط با اعتیاد اشاره کرد و گفت: تاکنون نزديک به یکهزار ماده مخدر اعتيادآور محرکزا و آرامبخش شناسايي شده که با روشهاي مختلفي همچون هم خوردن، تدخين (دود کردن)، تزريق و استنشاق مورد استفاده قرار ميگيرد.
بیانه عبداللهزاده افزود: اعتیاد یک پدیده فردی، روانی و اجتماعی است و جنبههای مختلفی از وضعیت فیزیولوژی، زیستی و اجتماعی فرد را تحت تأثیر قرار میدهد.
عبداللهزاده خاطرنشان کرد: مصرف مواد روانگردان موجب تشدید بیماری اعصاب میشود و بیمارهای اعصاب در فرد معتاد ناهنجارهای زیادی را بهوجود خواهد آورد.
یکی از استادان گروه روانشناسی دانشگاه هم به افزایش آمار اعتیاد در زنان اشاره کرد و متذکر شد: اعتياد زنان، علاوه بر بيماريهاي سوءتغذيه موجب بیماریهای خطرناکی همچون هپاتيت و ايدز میشود.
لاویژ علیزاده به مقایسه اعتیاد در زنان و مردان اشاره کرد و افزود: زنان معتاد در مقایسه با مردان معتاد احتمال بيشتري دارد، که دچار ايدز و ديگر بيماريهاي ناشي از روابط جنسي شوند.
علیزاده با اشاره به بر افزایش چشمگیر اعتیاد در زنان بهعنوان یک چالش جدی، بر اهمیت پیشگیری از اعتیاد بانوان و آشناسازی زنان با مضرات ابتلا به مواد مخدر و خطرات و عواقب اعتیاد تأکید کرد.
یکی از کارشناسان نیروی انتظامی نیز درباره انواع مواد، عوارض آنها و موادی که مورد سوءمصرف است توضیحاتی ارائه داد و گفت: گل یک ماده روانگردان است که چند سال گذشته بروز و ظهور پیدا کرده و در این بین جوانان که آگاهی کافی در این زمینه دارند به مصرف این ماده گرایش پیدا کردهاند.
به گفته حامد صالحی، اکنون در جوانان چنین تصور میشود این ماده اعتیادآور نیست، در صورتیکه مصرف گل دارای عوارض متعددی است.
صالحی افزود: گیاه توهمزای گل یکی از مخدرهای صنعتی رواج یافته که این مواد روانگردان صنعتی بسیاری از خانوادهها را نگران کرده است.
استاد گروه روانشناسی دانشگاه نیز در خصوص روشهای درمان اعتیاد اظهار کرد: درمان اعتیاد آمیزهای از علم، تجربه، هنر، عشق، صبر، تعهد، همدلی و همکاری است.
علی احمدی به انواع روشهای درمانی اعتیاد اشاره کرد و افزود: در درمان اعتیاد میتوان روشهای درمان دارویی، روانشناختی، کمپهای میانمدت و بلندمدت و خوددرمانی را نام برد که مهمترین پروتکل درمانی برای درمان بیماری اعتیاد و ترک موادمخدر، اراده شخصی شخص بیمار است و چنانچه این عنصر ضروری در شخص بیمار وجود نداشته باشد، انجام هر روش و سیستم درمانی با شکست مواجه خواهد شد.
احمدی تصریح کرد: فرد اگر ارادهای قوی برای ترک اعتیاد خود داشته باشد و فکر خودش را کنترل کند، بهراحتی میتواند مواد را کنار بگذارد.
یک نفر از معتادان بهبودیافته هم به بیان مشکلات زمان اعتیاد و دلیل گرایش و انگیزه درمان خود پرداخت.
جلسه پرسش و پاسخ نیز در این نشست برگزار شد و سوالاتی از طرف دانشجویان مطرح و کارشناسان مربوط به سوالات پاسخ دادند.
انتهای پیام/4062
انتهای پیام/