صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۵ - ۲۴ دی ۱۳۹۳
استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با آنا:

دانشگاه آزاد اسلامی بار تحصیلات زنان را به دوش می‌کشد

خبرگزاری آنا:استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران گفت: دختران زیادی برای ادامه تحصیلات خود به شهرهای مختلف ایران می روند و دانشگاه آزاد با ارتقا کمی تحصیلات تکمیلی بار زیادی را در این زمینه به دوش کشید
کد خبر : 319

دکتر نیره توکلی، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به تشریح وضعیت ارتقای تحصیلات تکمیلی پرداخت و گفت: جامعه ما از 60 سال پیش تحولات زیادی پیدا کرده و در کنار از هم گسیخته شدن خانواده‌های گسترده و روی آوری به خانواده‌های هسته‌ای (والدین و فرزندان) و رشد طبقه متوسط جدید با نگاه مترقی و رو به جلو، جامعه ایران را دستخوش تحولات بسیار گسترده‌ای کرده است.


وی افزود: نیم قرن پیش از این، برخی خانواده‌ها حتی با سواد آموزی زنان مخالف بودند و حتی حملاتی به مدارس دخترانه می‌کردند. در بهترین حالت ایده آل برخی خانواده‌ها این بود که دختر نهایتا 9 کلاس درس بخواند و بعد از آن برای یادگیری خیاطی و آشپزی آماده شود.


توکلی در ادامه تصریح کرد: در آن زمان ازدواج به هر قیمتی رواج داشت و خبری از استقلال مالی زنان نبود. اما تحولاتی پیش آمد و این اوضاع را به طور کلی دگرگون کرد. سردمداران این تحول خانواده‌های طبقه متوسط بودند. آن‌ها از لحاظ کمی و کیفی دست بالا نگه داشته‌اند و دختران خود را برای این تربیت نمی‌کنند که مخارج خود را گردن همسران آینده‌شان بیندازند. این خانواده‌ها فرزندان خود را به امید استقلال اقتصادی تربیت می‌کنند. ما می‌بینیم دختران زیادی برای ادامه تحصیلات خود به شهرهای مختلف ایران می‌روند و دانشگاه آزاد با ارتقا کمی تحصیلات تکمیلی بار زیادی را در این زمینه به دوش کشید.


این استاد دانشگاه در پایان تصریح کرد: نمی‌شود منکر افت نظام آموزش عالی شد و البته این افت کیفی است، چرا که مدت‌هاست بحث شایسته سالاری در دانشگاه‌ها از بین رفته و مدرک گرایی جای آن را گرفته است. ما متاسفانه می‌بینیم افراد در ابتدا در جایگاه مدیریتی می‌نشینند و بعد برای تکمیل تحصیلات خود اقدام می‌کنند. اما نمی‌شود منکر این قضیه شد که فضاهای آموزشی تجربه‌های زیادی را به جوانان می‌دهد. و افت کیفی دانشگاه‌ها از این نظر ربطی به دانشگاه آزاد اسلامی یا هر دانشگاه دیگر ندارد چرا که این افت نتیجه سیاست‌های آموزش عالی کشور است.


انتهای پیام/ر


انتهای پیام/

ارسال نظر