صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۹ - ۲۵ مهر ۱۳۹۷

دردسرهای بسته‌های شبانه اینترنت

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست خبری اخیرش گفته است: بسته‌های شبانه یک نوع هدیه محسوب می‌شود اما شاید از نظر رفتاری و فرهنگی مناسب محدوده سنی نوجوانان و جوانان نباشد.
کد خبر : 318736

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، معاون وزیر ارتباطات در نشست خبری اخیرش گفته است: «بسته‌های شبانه یک نوع هدیه محسوب می‌شود اما شاید از نظر رفتاری و فرهنگی مناسب محدوده سنی نوجوانان و جوانان نباشد. البته همچنان این طرح وجود دارد ولی به تدریج از بین خواهد رفت. با این حال، مطمئن باشید اگر این طرح‌ها را حذف کنیم، یک عده همچنان ناراضی خواهند بود و این اقدام را اشتباه خواهند خواند.». این سخن بار دیگر بحث مزایا و معایب اینترنت را پیش می‌کشد. در ادامه مطلب نگاهی می‌کنیم به اینترنت تلفن همراه از منظر فرهنگی و این که آیا حذف بسته‌های شبانه اینترنت به خاطر مسائل فرهنگی، کار درستی است یا خیر.


  پیوست فرهنگی که در حوزه فناوری نداریم


سال‌هاست که در اقصا نقاط جهان هر پروژه ای که تعریف می‌شود، غیر از توضیحات اصلی و فنی، پیوست‌های فرهنگی و محیط‌زیستی هم دارد. حال این پروژه می‌خواهد ساخت یک خیابان یا بوستان باشد یا راه اندازی شبکه تلفن همراه، اینترنت یا اپ‌های اینترنتی. در ایران، این پیوست‌نویسی برای پروژه‌های بزرگ عمرانی آغاز شده اما هنوز در حوزه فناوری وارد نشده است.


  اختلال در چرخه خواب و بیداری


با این حال، هر تغییری در ارائه خدمات می‌تواند به یک تغییر پایدار در سبک زندگی مردم منجر شود مانند همین بسته‌های شبانه اینترنت که سال‌هاست در کشور ما فروخته می‌شوند و شرکت‌های اینترنتی برای مدیریت ترافیک، ترافیک شبانه را رایگان یا نیم‌بها ارائه می‌کنند. این عمل در اولین گام باعث اختلال در چرخه خواب و بیداری افراد می‌شود. به خصوص نوجوانان و جوانانی که بیشترین استفاده را از حجم دانلود اینترنت دارند. شب بیداری به‌طور طبیعی برای نوجوان جذاب است، حال وجود یک مشوق مانند اینترنت رایگان هم آن را تشدید کرده و باعث اختلال در یادگیری او نیز شده، زیرا ساعت کار مدارس تغییر نکرده است.


  کاهش امکان نظارت بر نوجوانان


موضوع دیگر، کاهش قابلیت نظارت بر استفاده نوجوانان از اینترنت است. درست است که در شبکه جهانی اینترنت، اطلاعات ارزشمندی وجود دارد و استفاده صحیح از آن بسیار مفید است اما باید بر استفاده نوجوانان نظارت وجود داشته باشد تا آن‌ها گرفتار جنبه‌های منفی آن نشوند. معمولاً هنگامی که صحبت از جنبه منفی اینترنت می‌شود، ذهن بیشتر افراد سراغ سایت‌های هرزه‌نگاری و تصاویر مستهجن می‌رود و برخی استدلال می‌کنند که امروزه دیگر اینترنت تنها راه دسترسی به تصاویر هرزه‌نگاری نیست پس دلیلی برای نظارت بر استفاده نوجوان وجود ندارد اما جنبه منفی اینترنت صرفاً این‌گونه محتوا نیست. سایت‌های شرط‌بندی هم اکنون به شدت فراگیر شده‌اند که باعث اعتیاد به قمار در افراد می‌شود. از سوی دیگر، بازی‌های آنلاین که معمولاً به شدت جذاب هستند، قابلیت ایجاد اعتیاد را دارند. تعداد نوجوانانی که به بازی‌های آنلاین اعتیاد دارند و دیگر وقتی برای فعالیت‌های اجتماعی تحصیلی ندارند، کم نیست.


  آسیب‌های افزایش بی‌رویه از اینترنت


دریافت اطلاعات غلط هم از آسیب‌های اینترنتی برای نوجوانان است. آن‌ها هنوز به مرحله‌ای نرسیده‌اند که توان تفکر منطقی کامل و به دور از هیجان را داشته باشند. همه آن چیزی که در سایت‌های اینترنتی نوشته شده است، صحیح نیست. همین الان می‌توانید کلی مطلب درباره مزایای استفاده از ماری‌جوانا در اینترنت پیدا کنید! اما مصرف این ماده در دوره نوجوانی آسیب پایدار مغزی را سبب خواهد شد.


همچنین افزایش بی‌رویه استفاده از اینترنت هم یکی از ضررهای استفاده از بسته‌های شبانه رایگان است که قطعاً برای سلامت نوجوانان مضر است و باعث کاهش فعالیت‌های فیزیکی آن‌ها می‌شود. با این توضیحات واضح به نظر می‌رسد که وزارت ارتباطات باید هرچه زودتر این تصمیم درست خود را اجرایی کند. در آخر باید مقوله توجه به جنبه‌های فرهنگی محصولات را به فال نیک گرفت و امیدوار بود که حداقل سازمان‌های دولتی به سمت پیوست‌نویسی فرهنگی، اجتماعی و محیط‌زیستی بروند و پدیده‌های مدرن را از تمام زوایا ببینند که در آینده، آسیب‌های اجتماعی کمتری، جامعه را تهدید کند.


منبع: روزنامه خراسان


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر