صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۸ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۳
رییس انجمن ناشران کودک ونوجوان در گفت‌‌و‌گو با آنا:

جشنواره کتاب کودک و نوجوان در زمینه اطلاع‌رسانی ضعیف عمل کرده است

عبدالعظیم فریدون گفت: « جشنواره‌ای مانند جشنواره کتاب کانون می‌بایست از مشارکت نهادهای غیردولتی چون انجمن نویسندگان کودک، شورای کتاب کودک و... بهره بگیرد تا بتواند از رهگذر این مشارکت، عملکرد تاثیرگذاری داشته باشد.»
کد خبر : 3185

عبدالعظیم فریدون رییس هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا درباره خروجی هفدهمین جشنواره کتاب کودک و نوجوان که در مرکز آفرینش‌های ادبی درحال برگزاری است گفت: «انجمن فرهنگی ناشران اگرچه در این جشنواره مشارکت داشته و حتی مجموعه‌ای کتاب نیز برای این جشنواره فرستاده ولی واقعیت این است که این جشنواره، نتوانسته آن‌طور که باید خروجی مطلوبی داشته باشد».


او اضافه کرد: «یکی از اصلی‌ترین معضلاتی که این جشنواره دارد نبود اطلاع رسانی صحیح است، به طوری که حتی بخش اعظمی از ناشران کودک ونوجوان از جزییات برگزاری این جشنواره مطلع نبوده‌اند، در این صورت چطور می‌توان انتظار داشت که مخاطبان کودک و نوجوان و همین‌طور والدین آنها از برپایی این جشنواره باخبر شوند.


فریدون در ادامه خاطرنشان کرد: «‌با این حال براین باورم که هر جشنواره‌ای کارکرد خاص خود را می‌طلبد و به‌هرحال برگزار شدن یک جشنواره به مراتب بهتر از برگزار نشدن آن است، در حالی که جشنواره‌ای که با زیربنای فرهنگی و با هدف ترویج مقوله کتاب و کتاب‌خوانی برگزار می‌شود ضرورت دارد در حیطه اطلاع‌رسانی عملکرد بهتری داشته باشد».


مدیر انتشارات «محراب قلم» در ادامه خاطرنشان کرد: « جشنواره کتاب کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان می‌بایست در این دوره از مشارکت نهادهای غیردولتی بهره بگیرد تا بتواند از رهگذر مشارکت ان‌جی‌اوها نظیر انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، شورای کتاب کودک و... بار تاثیرگذاری در پی داشته باشد. اما وقتی جشنواره‌ای بدون پشتیبانی این نهادها برگزار شود طبیعی است که نمی‌تواند تاثیرات لازم را بر مخاطب داشته باشد».


فریدون ادامه داد: «حوزه نشر در سال‌های اخیر دستخوش مشکلات زیادی شده است و طبعا حیطه نشر کتاب‌های کودک و نوجوان نیز در این سال‌ها از آسیب‌هایی که وجود داشته در امان نمانده است.مهم‌ترین مسئله‌ای که در حال حاضر وجود دارد نبود چرخه منظم توزیع است. این مشکل بزرگی در حوزه نشر به شمار می‌رود، زیرا باعث می‌شود تا کتاب به آن شکلی که باید در دسترس همه علاقه‌مندان قرار نگیرد.


رییس هیات‌مدیره انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک تصریح کرد: «اگرچه برپایی نمایشگاه‌های استانی در مقاطع مختلف فصلی می‌تواند تا حدودی در مرتفع کردن این معضل نقش داشته باشد اما واقعیت این است که جشنواره‌هایی که با محور کتاب در طول یک سال برگزار می‌شوند می‌توانند با عملکردی بهتر در جبران این نقیصه نقش داشته باشند».


او اضافه کرد: «در حالی که جشنواره‌ای مثل جشنواره کتاب کودک و نوجوان به دلیل ضعف در اطلاع رسانی باعث می‌شود تا طیف کودک ونوجوان و همین‌طور والدین آنها از همین تعداد رویدادهای انگشت شماری هم که در زمینه کتابخوانی در طول سال برگزار می‌شوند باز بمانند و آن طور که باید به چند و چون برگزاری این جشنواره اشراف نداشته باشند. طبیعی است که در شرایطی که اطلاع رسانی به خوبی در سطح جامعه شکل نگرفته باشد، ناشران مختلف، هرچقدر هم که به ارسال کتاب برای این جشنواره بپردازند نمی‌توانند در غنا و عمق آن تاثیرگذار باشند».


انتهای پیام/

ارسال نظر