وقتی انتخاب اشرفی اصلاحطلبان را آچمز کرد
گروه اجتماعی خبرگزاری آنا؛ محمودرضا زارع: سیدمحمدعلی افشانی روز گذشته و در آستانه بازنشستگی خود دست به اقدامی عجیب زد و حجتالله میرزایی معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران را برکنار و خانم سکینه اشرفی را از زاهدان به تهران آورد و او را بهجای معاون معزول خود نشاند!
انتخاب سکینه اشرفی بهجای حجتالله میرزایی باعث شد تا وی بهعنوان اولین معاون زن در شهرداری تهران کار خود را آغاز کند.
هرچند که حاشیههای این انتصاب دقیقه نودی؛ ظرف امروز و فردا جیغ اصلاحطلبان شورا و خارج از شورا را درخواهد آورد و تبدیل به چالش بزرگی برای این عضو حزب اعتماد ملی خواهد شد، اما معلوم است که افشانی و یاران حزبیاش در خارج از شهرداری بهدنبال این بودند تا یک مهره کلیدی در شهرداری تهران برای برنامههای بعدی خود داشته باشند.
انتخاب خانم اشرفی در روزهای پایانی مدیریت افشانی در شهرداری تهران بار معنایی بسیاری دارد، که در این خصوص ذکر چند نکته خالی از لطف نیست:
1) انتخاب یک زن بهعنوان معاون شهردار تهران، نکتهای مهم است که میتواند جایگاه و پتانسیل مدیریتی بانوان در کشور را ترفیع بخشد، اما نکته اینجاست که چرا این تغییر و تحولات باید در روزهای پایانی مدیریت شهردار باشد؟ آیا مردان اصلاحطلب تهراننشین در قامت مدیریت شهری نبودند که افشانی دست به انتخاب سکینه اشرفی بزند و وی را از معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری سیستان و بلوچستان به تهران آورد؟ آیا این بانوی سیاستمدار که البته کارنامه وزینی در مدیریت استان سیستان و بلوچستان دارد، آنقدر به زیروبم مسائل و مشکلات کلانشهر تهران آگاه است که بتواند در نقطه ثقل مدیریت شهری و جایگاه مهم برنامهریزی و تدوین برنامههای شهر تهران قرار بگیرد؟ تصمیم شهردار تهران برای این انتخاب در پس کدام آیندهنگری نهفته است که حاضر به انتخاب مدیرانی از جنس شهرداریچیها نشده و این انتخاب را برای خود یک تصمیم مبارک میداند؟
2) نوع تغییر و تحولات اخیر شهرداری تهران را اگر یک برنامه در جهت نیل به اهداف سیاسی بعدی ندانیم قطعاً نمیتواند نظر آگاهان امور شهری و سیاسیون را تأمین کند که این تحولات در راستای بهبود عملکرد مجموعه عظیم شهرداری است؛ زیرا در این برهه که لایحه برنامه سوم به شورای شهر تهران ارسال شده و معاون سابق برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری مسئولیت تدوین، تنظیم و هماهنگیهای این برنامه را بر عهده داشته و باید پاسخگوی سؤالات اعضای شورای شهر در مورد برنامه سوم باشد، چگونه باید در آخرین روزهای مدیریت افشانی جای خود را به مدیری بدهد که کمتر به امور شهری تهران آگاه است؟
3) این انتخاب افشانی عملاً کل جریان اصلاحات را «آچمز» کرده است؛ بهگونهای که نه راه پیش دارند و نه راه پس! زیرا اقدام افشانی عملاً باعث شده اصلاحطلبان پایتختنشین نتوانند با انتخاب یک «بانو» در این سمت مخالفت کنند؛ چرا که اینان همواره از بازی ندادن بانوان در ردههای مدیریتی کشور گلایهمند بودهاند و اینک که این اتفاق برای اولینبار در شهرداری تهران رخ داده آنها نمیتوانند مخالفت خاصی داشته باشند مگر اینکه به این نکته معترض باشند که چرا یک شهرستانی در سمت امور تهراننشینان بهکار گمارده شده است!
4) فعالان حوزه رسانه با رصد تغییر و تحولات اخیر در شهرداری تهران به دنبال شفافسازی این شائبه هستند که افشانی در حال مهرهچینی در مراکز حساس و بزنگاههای مدیریت شهری است تا حالا که بنابر قولهای تأییدشده در آستانه بازنشستگی قرار دارد در بهترین فرصت از فرایند نخبهگذاری خود در شهرداری بهرهبرداری کرده و از انتخابات خود در آیندهای نهچندان دور بهترین استفاده را ببرد.
با گذشت مدتی از این تغییر و جابهجاییها قطعاً شفافیت چنین گزارههایی مشخص خواهد شد و البته آنگونه که بهنظر میرسد پیوند نهچندان مستحکم شورائیان را بیش از پیش گسستنی خواهد کرد.
انتهای پیام/4076/ن
انتهای پیام/