صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۲۹ - ۱۲ آذر ۱۳۹۷
دکتر حسن کربلایی*

طعم زرد بهار اروپايی!

قطار جليقه‌زردها در روزهای آينده به هلند و انگليس خواهد رسيد و درفاصله کوتاهی سراسر اروپا را درمی‌نوردد. رنگ زرد بهار اروپايی به‌زودی در کل اروپا ديده خواهد شد.
کد خبر : 317572

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، پليس فرانسه شنبه گذشته 10 هزار نيرو برای رويارويی با جليقه‌زردها به ميدان نبردهای خيابانی گسيل داشت تا با گاز اشک‌آور و ضرب و شتم معترضين، آبی بر آتش اين خيزش انقلابی بريزد. اعزام پليس اکنون به 66 هزار نفر رسيده يعنی به ازای هر معترض يک پليس اجير شده است.


ستون‌های آتش و دود در خيابان‌های پاريس، دکور پايتخت را برای چندمين بار به هم ريخت و شورشيان باز به نزديکی کاخ رياست جمهوری رسيدند. مقامات دولتی فرانسه شمار معترضين را در سراسر کشور ده‌ها هزار نفر ذکر کردند.


هماوردی ده‌ها هزار نيروی پليس با معترضين در فرانسه با توجه به تجربيات درگيری طرفين در دوشنبه گذشته ديدنی بود. در پاريس خيابان شانزه‌ليزه زيباترين و شيک‌ترين خيابان فرانسه و حتی اروپا، صحنه شديدترين درگيری‌ها بود. تعطيلی 19 ايستگاه مترو عملاً عبور و مرور و زندگی روزمره مردم در پايتخت اين کشور را مختل کرد. در سنگفرش‌های خيابان اليزه پوکه گلوله‌های شليک شده توسط پليس، چوب و سنگ مردم و انبوهی از ماشين‌های آتش‌گرفته خودنمايی می‌کرد. معترضان تمرکز خود را روی رسيدن به ميدان پيروزی گذاشته بودند که عمده خسارات هم در همين ميدان بود. احزاب و اتحاديه‌ها نقشی در اين آشوب ندارند. آنها نظاره‌گر يک جنبش تمام‌عيار ضدسرمايه‌داری هستند. تاج و تخت ماکرون در پاريس در خطر است و معترضين سخن از سرنگونی او و تشکيل جمهوری ششم به ميان آورده‌اند. ماکرون هم مرتب فرمان سرکوب صادر می‌کند. او به فرياد تظاهرکنندگان که می‌گفتند «ماکرون استعفا استعفا» پاسخی جز اعمال خشونت بيشتر ندارد.


رئيس جمهور فرانسه در مصاف با جليقه‌زردها سه تن را کشته و 2500 نفر را زخمی و زندانی کرده است. در يادداشت قبلی ذکر کردم که افزايش قيمت سوخت، تنها بهانه جنبش جليقه‌زردها در فرانسه است. اصل دولت و ساخت سرمايه‌سالاری در اين کشور مورد هدف آنان است. سوخت اصلی بحران در فرانسه، جنبش فقرا عليه اغنياء است. اکنون همين سوخت به بروکسل، پايتخت اتحاديه اروپا رسيده است؛ با همان رنگ و با همان شعارها و با همان اهداف.


بروز ناآرامی‌ها در بروکسل همزمان با پاريس، نشانه ماندگاری و بازتوليد اين بحران است. بحران جدی است و سخنگوی دولت فرانسه در حال اعلام وضعيت اضطراری است.


به نظر می‌رسد قطار جليقه‌زردها در روزهای آينده به هلند و انگليس خواهد رسيد و در فاصله کوتاهی سراسر اروپا را درمی‌نوردد. رنگ زرد بهار اروپايی به‌زودی در سراسر قاره سبز اروپا هم ديده خواهد شد.


مطبوعات و رسانه‌های فرانسه شديداً تحت کنترل هستند و هماهنگ با دولت عمل می‌کنند و نمی‌گذارند به غير پيام‌هايی که اتاق کنترل بحران بيرون می‌دهد چيزی را واتاب دهند. همين سياست را برخی رسانه‌های گوش به فرمان غرب در داخل کشور خودمان پيشه کرده و از آشوب در پاريس و بروکسل سخنی نمی‌گويند، گويی همان تيغ سانسور در پاريس در اينجا هم عمل می‌کند. حال آنکه مطبوعات اروپا به‌‌ويژه پاريس در فتنه 18 تير 1378 و فتنه 1388 خيلی قوی و محکم از معترضين و شعارهای آنها در ايران دفاع می‌کردند.


امروز حکام اروپايی می‌توانند طعم تلخ زرد آشوب را بچشند و سهم آن را در تهديدات امنيت ملی خود مورد سنجش قرار دهند.


فرانسه بايد بداند با استقبال از منافقين تروريست در پايتخت خود، ايران در سال‌های دهه 60 از آشوب منافقين چه کشيده است. بايد ديد آستانه تحمل کاخ اليزه در برابر آشوب زرد که کم‌کم به سرخی می‌گرايد چقدر است؟!


* کارشناس ارشد مسائل سیاسی


انتهای پیام/4071/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
آزاده
15:43 - 1397/09/14
خود کرده را تدبیر نیست حق حاکمان پاریس همینه چاه مکن بهر کسی اول خودت بعدا کسی آتش دامن آتش افروز را گرفت معنی مهد آزادی هم معلوم شد.قابل توجه بعضی‌ها در ایران.
قاسم شجاع
21:37 - 1397/09/13
دولتمردان فرانسه از عبارت آزادی و دموکراسی فقط نامش را یدک می‌کشند ای کاش نهادهای بین المللی می‌فهمیدند درکجای تاریخ حضور دارند..
حسام کریمی
18:10 - 1397/09/13
به هر حال نمردیم و طعم شیرین آزادی را در سرزمینی که مهد آزادی دنیا نامیده می‌شد نظارگر شدیم
ناشناس
16:47 - 1397/09/13
دیشب یه صحنه دیدم تو رسانه ملی 10 تا نیروی نظامی یه نفر را گرفته بودند و با باتوم میزدند میخواستم این تو ایران باشه برای همین کار یه قطعنامه بین المللی برای عدم رعایت حقوق بشر علیه کشورمون صادر میکردند.
شیبانی
11:04 - 1397/09/13
یاد اون مثل زیبا می‌افتم از هر دست که بدی از اون دست می‌گیری حمایت از فتنه‌گران در سال 88 دامن خودشون را گرفت تو فرانسه هر روز دامنه اعتراضات گسترده میشه حتی اعتصابات به مدارس هم کشیده شده همه جا دود ه و آتش.
محمودرضا
10:36 - 1397/09/13
یادداشت به جایی بود...
مصطفی
10:35 - 1397/09/13
آخر سر کوزه گر در کوزه افتاد؛ یادداشت پرمغزی بود
یک دوست
09:59 - 1397/09/13
فرانسه بايد بداند با استقبال از منافقين تروريست در پايتخت خود، ايران در سال‌های دهه ۶۰ از آشوب منافقين چه کشيده است.
خبرنگار
08:39 - 1397/09/13
اگه این اتفاق تو ایران بود تلویزیون هاشون 24 ساعت گزارش و یادداشت .... منتشر می کردن
حسینی
08:38 - 1397/09/13
خودشان فتنه 88 را در ایران درست کردن حالا شرش به خودشان برگشته
علی
08:22 - 1397/09/13
نگاه و تحلیل درستی است؛ احسنت
حمید جوانبخت
08:14 - 1397/09/13
همیشه می گویند فرانسه مهد آزادی است!!
خدا را شکر با این اوضاعی که در پاریس روی داده تازه فهمیدم معنای دیگر آزادی تیراندازی به سوی مردم و زدن آنها با باتوم و ... است
خوب است برخی غرب زده های داخلی به خودشان بیایند و اینقدر غرب غرب نکنند