صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۶ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۴
در مراسم انعقاد تفاهمنامه همکاری بین دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر و دانشگاه آزاد اسلامی مطرح شد

طه هاشمی: هسته‌های مطالعاتی برای حل معضل اعتیاد در دانشگاه تشکیل می‌شود/جزینی: از پایان‌نامه‌های دانشجویی با موضوع اعتیاد حمایت می‌کنیم

تفاهمنامه همکاری های مشترک بین دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر و دانشگاه آزاد اسلامی منعقد شد.
کد خبر : 31699

به گزارش خبرگزاری آنا، در این نشست دکتر طه هاشمی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه هیچ خطری به اندازه مواد مخدر جامعه را تهدید نمی کند، گفت: هر قدر جامعه‌ای به سمت تضادهای درونی حرکت کند، به سمت اعتیاد بیشتر سوق پیدا می کند.


وی با اشاره به دلیل پنهان ماندن آمارهای اعتیاد دانشجویی گفت: اگرچه در شرایط کنونی اعتیاد بیشتر یک بیماری دانسته می شود تا جرم، محافل علمی و روشنفکری مانند دانشگاه ها تمایل کمتری به مطرح کردن آمار مبتلایان به این پدیده را دارند.


برای حل ناهنجاری های اجتماعی و فرهنگی باید در بستری آرام اقدام به برنامه ریزی کرد








طه هاشمی: از استادان خود دارند به همین خاطر از تمامی واحدهای دانشگاهی خواسته‌ایم تا آن دسته از اعضای هیات علمی را که از محبوبیت بیشتری میان دانشجویان برخوردارند به عنوان استادمعتمد به ما معرفی کنند تا از آنها برای حل چالش های اجتماعی و فرهنگی جوانان بهره گیریم

هاشمی با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدر باید از درون خانواده ها و آموزش از طریق والدین آغاز شود، افزود: برای مبارزه با این پدیده ناهنجار اجتماعی نیازمند نهضتی فراگیر در دستگاه های آموزشی و فرهنگی هستیم. متاسفانه در کشور ما زمانی به مشکلات اجتماعی پرداخته می‌شود که به اوج رسیده باشد. در صورتی که برای حل ناهنجاری های اجتماعی و فرهنگی باید در بستری آرام اقدام به برنامه‌ریزی کرد.


معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، با اشاره به تشکیل «کانون خانواده و دانشگاه» در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: نبود تفاهم زبانی میان والدین و جوانان و گسست ارتباط میان آنها یکی از واقعیت‌های جامعه امروز به شمار می رود به همین سبب این کانون‌ها با هدف ایجاد ارتباط مستمر میان والدین و دانشگاه‌ها شکل گرفته است.


وی با تاکید بر اینکه پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه ها مستلزم رعایت نکات ظریفی است، خاطر نشان کرد: هر گونه فعالیت اجتماعی و فرهنگی باید با ظرافت خاصی در دانشگاه‌ها صورت گیرد چرا که هر قدر میزان تحصیلات و طبقه اجتماعی افراد افزایش پیدا کند، ارائه آموزش‌های پیشگیرانه به آنها دشوارتر می‌شود.


طرح «استاد معتمد» راهکار موثر حل مشکلات دانشجویان


هاشمی تدوین بخشنامه «استاد معتمد» در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره را راهکاری موثر در حل مشکلات دانشجویان دانست و گفت: طبق بررسی‌های انجام شده، دانشجویان بیشترین تاثیر پذیری را از استادان خود دارند به همین خاطر از تمامی واحدهای دانشگاهی خواسته‌ایم تا آن دسته از اعضای هیات علمی را که از محبوبیت بیشتری میان دانشجویان برخوردارند به عنوان استادمعتمد به ما معرفی کنند تا از آنها برای حل چالش های اجتماعی و فرهنگی جوانان بهره گیریم.


وی در ادامه به ارائه راهکارهایی برای حل این معضل پرداخت و گفت: تجربه نشان داده برگزاری نمایشگاه هایی با عناوین خاص مانند اعتیاد، آسیب های اجتماعی و ... چندان تاثیر گذار نیست، می توان در دل نمایشگاه های پرمخاطب دانشجویی بخش هایی را نیز به این موضوع اختصاص دهیم.


دکتر هاشمی همچنین با اشاره به اهمیت نقش دانشگاه آزاد اسلامی در آموزش عالی خاطر نشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با وجود آنکه به شیر نفت متصل نیست اما با کمک ها و حمایت های مردمی توانسته است سهم 50 درصدی از آموزش عالی کشور را برعهده بگیرد. به همین خاطر انتظار می رود دولت نیز در اجرای چنین برنامه های فرهنگی و اجتماعی از حمایت ها و کمک های خود به این نهاد مردمی دریغ نکند.


وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی دارد تا با تشکیل هسته های مطالعاتی در دوره‌های دکتری و در میان اعضای هیات علمی قدم‌های موثری را در زمینه حل معضل اعتیاد در دانشگاه ها بردارد.


ریتالین، مقدمه‌ای برای شروع اعتیاد روانی


دکتر علیرضا جزینی، قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، نیز در این جلسه اظهار داشت: متاسفانه همجواری کشور ایران با کشور افغانستان که یکی از تولیدکنندگان اصلی مواد مخدر در کشور است باعث گسترش این آسیب اجتماعی شده است.


وی با اشاره به شیوع اعتیاد به روانگردان ها و مواد مخدر صنعتی در میان جوانان و دانشجویان کشور، خاطر نشان کرد: آمارها نشان می‌دهد، استفاده از ریتالین و قرص‌های شب امتحان در میان دانشجویان، مقدمه‌ای برای شروع اعتیاد روانی است.


دکتر جزینی برنامه‌ریزی برای پیشگیری و درمان اعتیاد در دانشگاه‌ها را منوط به وجود آمار دقیق و شفاف در این زمینه دانست و افزود: با انعقاد تفاهمنامه با هریک از وزارتخانه‌های بهداشت و درمان و وزارت علوم توانستیم قدم‌های موثری در این زمینه برداریم، امیدواریم با انعقاد این تفاهمنامه با دانشگاه آزاد اسلامی نیز بتوانیم فعالیت‌های مشترک و مفیدی را آغاز کنیم.


راه‌اندازی رشته پیشگیری از اعتیاد


وی با اشاره به محور همکاری‌های مشترک میان این دو نهاد اظهار کرد: راه‌اندازی رشته‌ای با موضوع پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه ها، اجرای پروژه‌های تحقیقاتی و آموزشی، ایجاد بانک اطلاعات در عرصه پیشگیری از اعتیاد، تربیت کادر متخصص، برگزاری کارگاه های آموزشی، برگزاری جشنواره‌های ورزشی، فرهنگی، آموزشی و هدایت و حمایت از پایان‌نامه و رساله‌های دانشجویان از مواردی است که می‌توان در مورد آن اقدامات مشترکی انجام داد.


اتخاذ تصمیمات مناسب در راستای بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود علمی، تحقیقاتی و تشکل‌های دانشجویی در جهت اجرای برنامه‌های مصوب ستاد در عرصه های پیشگیری، اطلاع‌رسانی، درمان اعتیاد، توانمندسازی و کاهش آسیب های ناشی از اعتیاد در بین دانشجویان، اجرای شیوع شناسی اعتیاد در دانشگاه ها از دیگر زمینه های مشترک ذکر شده در تفاهمنامه مذکور به شمار می رود.


انتهای پیام/

ارسال نظر